Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Fideszesnek üzent véletlenül sms-ben az MSZP

Apátfalva- ,,Kedves barátom, kérünk, hogy a betelepítési kvótáról szóló közgyűlési határozat szavazásában NE vegyél részt. Az anyagot küldjük mailen. MSZP" - ezt az üzenetet kapta szolgálati telefonjára kedd délelőtt Apátfalva fideszes alpolgármestere, Bálintné Siprikó Zsuzsanna. A telefon és a hozzá tartozó szám korábban Varga Péteré volt, aki az előző ciklusban a falu polgármestere volt. Most megyei képviselő MSZP-s színekben, a megyei közgyűlésben pedig tegnap tárgyalták a betelepítési kvóta ügyét.
Bálintné korábban is kapott erre a telefonra nem neki szóló üzeneteket, hívásokat, a mostanin viszont megdöbbent és felháborodott. Nem érti, hogy lehet, hogy az MSZP-ben több mint egy évvel a polgármesterváltás után még mindig a régi önkormányzati telefonon üzennek Vargának.
 
Bálintné Siprikó Zsuzsanna a telefonnal, amire az üzenet érkezett. A szerző felvétele
Bálintné Siprikó Zsuzsanna a telefonnal, amire az üzenet érkezett. A szerző felvétele

A számot, amelyikről az eltévedt SMS érkezett, többször megpróbálta visszahívni, de senki sem vette fel. A falu képviselő-testülete egyébként már kedden meghozta a maga döntését a migránskvóta ügyében – egyhangú szavazással arra kérték a kormányt, mindent tegyen meg a kötelező betelepítés ellen.

Varga Péter%_ azt mondta, szerinte beszédes, hogy éppen a betelepítési kvóta ügyében érkezett üzenetre figyelt fel a fideszes alpolgármester. Korábban biztosan kapott hasonlókat az MSZP szegénységgel kapcsolatos, illetve minimálbéres vagy magasabb fizetésért indított akciója kapcsán is – mondta. Hozzátette: jobb lenne, ha az apátfalvi testület is több figyelmet fordítana a szegénység elleni küzdelemre, mint a menekültkérdésre.

Megkérdeztük Siprikó Zsuzsannát, aki azt mondta: máskor is kapott már Varga Péternek szánt üzeneteket, de az MSZP-től ez volt az első. A szocialista politikus pedig még annyit fűzött hozzá: a számváltozást annak idején jelezte pártjánál, de egy nagy rendszerbe egy elérhetőséggel bekerülni könnyű, kikerülni nehéz – ez talán most megtörténik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz ember életét mentette meg a hét éves Dominik

Tíz ember életét mentette meg a hét éves Dominik
A 7 éves Méreg Dominik Dánielnek köszönheti az életét három kiszombori család. A kisfiú vette észre, hogy kigyulladt a ház. Leégett a tető, kiégett a konyha és a kisszoba, szinte minden odaveszett. Tovább olvasom