Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Földeáki öregfiúk keresztje

Földeák - A földeáki öregfiúk focicsapata új keresztet készített az erdélyi testvértelepülés, Alsóboldogfalva számára, s ezt a napokban el is vitték határon túli barátaiknak. Az új keresztre azért volt szükség, mert a vihar kidöntötte a falu melletti hegyen állt, egyébként is régi, tönkrement keresztet. Nem vallási buzgóságból ugyan, de szeretetből készítették – tudtuk meg az öregfiúk egyikétől, Mészáros Istvántól.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A fakereszt elkészítésében, majd a rá került felirat kiválasztásában a falu plébánosa, Katona Pál segített nekik, s ő is áldotta meg – rendhagyó körülmények között: nem a templomban, hanem a focipályán, az öregfiúk egyik meccse előtt. A keresztre ezt írtuk: „Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem" (Márk 8,34). Ezzel a jézusi mondással azt akarták üzenni, hogy a földi életben mindenkinek megvan a maga feladata, s a jövő akkor lesz boldog, ha ezt a keresztet mindenki vállalja.

A boldogfalvi labdarúgók jövő pünkösdkor viszonozzák a földeákiak látogatását, s akkor azon a pályán fognak barátságos meccset vívni, ahol a nem mindennapi keresztmegáldásra sor került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félidőben a csatornázás

Félidejénél tart a szennyvízelvezető csövek fektetése a másfél ezer lelkes Magyarcsanádon. Tovább olvasom