Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Háború lett a makói testületi ülésből

Makó - Befejeződik a csatornázás, megújulnak az utak, két telek is elkelt az ipari parkban – derült ki a makói testületi ülésen, amely mégis az utóbbi évek legdurvább hangvételű vitáját hozta.

Szeptember 17-éig befejeződik a csatornázás, a városi utak több mint 90 százaléka megújul, 31 kilométeren elkezdődött a járdaépítés, a Maros-parton is utat aszfaltoznak, az önkormányzat első félévi gazdálkodása rendben, tartaléka is van a városnak – derült ki Buzás Péter polgármester tájékoztatójából a képviselő-testület szerdai ülésén.

Kovács Sándor (Fidesz–KDNP) kérdésére – a fűtési szezonra használható állapotban lesz-e a termálrendszer – Marosvári Attila alpolgármester elmondta, hogy igen. A beruházó egy illesztési hibákkal lefektetett vezetéket javít még.

A testület megválasztotta a helyi választási bizottság tagjának Bálint Józsefet, Mátó Erzsébetet, Petrik Orbánnét, póttaggá Kónyáné Miklós Erzsébetet és Vári Henriettát. A nemzetiségi szavazatszámláló bizottság tagjai: Tóth Ferencné, Duska Györgyné, Köteles Rozália, Gyula Tímea, Antal Pálné, Bárdos Tiborné és Vincze Mária.

Az önkormányzat elfogadta Börcsök Attila 8764 darabból álló néprajzi gyűjteményét, amelyet a tulajdonos ajánlott fel a múzeumnak, és 1 millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy a Csanád és Térsége Gazdakör felújíthassa a székháznak vett épületet. Makó pályázat útján két vállalkozásnak területet adott az ipari parkban, átadja üzemeltetésre az Alföldvíz Zrt.-nek a szennyvíztisztítót, és bérbe adja a Széchenyi tér 8. alatti, bérpalotai, évek óta üresen álló cukrászdahelyiséget egy vállalkozónak, aki presszót és pizzériát szeretne ott nyitni.

Az ülés vége olyanra sikerült, amilyenre az utóbbi években nem volt példa. A vita fő szála a földes utcákról szólt. Sánta Sándor (Fidesz–KDNP) már a polgármesteri és az alpolgármesteri tájékoztató tárgyalásakor fölvetette, körzetében vannak olyan területek, ahol a közmunkások nem nyírják elég gyakran a füvet, és feltette a kérdést: Marosvári Attila alpolgármester dönti-e el, hová mennyi közmunkás menjen? Kiderült, nem Marosvári szervezi, hová mennyi munkás kell – a felelősként felsorolt középvezetőket Sánta a négyek bandájának nevezte. Sánta azt mondta, a köztévé szerint igenis van olyan közmunkapályázat, amely belterületi utak rendbetételéről szól – a hivatal tudomása szerint ilyen most nincs.

Szó szót követett, Buzás a választási kampány közeledtének tudta be Sánta hangnemét, a képviselő is visszautasította Buzás minősítéseit, és közölte, hogy ő mindig el fogja mondani, amivel nem ért egyet. Ha pedig a polgármester így fog viselkedni, a következő ciklusban egy fillért sem fog kapni az államtól. 

Molnár László (MSZP) azt mondta, a polgármesteri oldal tagjai nem használnak olyan hangnemet, mint a Facebookon az önkormányzat szapulói, és nem beszélnek hivatali telefonokat hazavivő hivatalvezetőről és hústolvajról, csirketolvajról. Sánta emlékeztetett, ő sem akarta, hogy a feleségét bántó polgármestert bilincsben vigyék el, szerinte is le kellene ülni, megtárgyalni, hogyan folytassák a munkát. Buzás Sánta memóriazavarának és jellemtorzulásának tudta be, hogy őt a felesége megverésével vádolja, és ezt kikérte magának. Az ülés zárt ajtók mögött fejeződött be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két ház szépülhet 1 millió forintból

Szerény volt az érdeklődés a pályázat iránt, amellyel védett épületek homlokzatfelújítását szeretné támogatni a makói önkormányzat. Tovább olvasom