Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Ideiglenes otthon - már havi 2500-ért

Makó - Havi 2500 és 20 ezer forint közötti összegért hirdettek meg számos önkormányzati tulajdonú lakást Makón. A legolcsóbb ideiglenes otthon 22 négyzetméteres és komfort nélküli. A város összesen 213 saját lakással gazdálkodik.
Az önkormányzati lakásokban folyamatosan cserélődnek a lakók, s ez Makón is így van. Az önkormányzat lapjában most két oldalon ajánlják a kisebb-nagyobb, különböző komfortfokozatú ideiglenes otthonokat.

A Kossuth utca 5., illetve a Rudnay Gyula utca 1/b alatti egy-egy városi tulajdonban lévő lakást szabadpiaci feltételek mellett adná ki az önkormányzat. Vagyis ezeknél jóval magasabb a havi lakbér – 20 ezer forint – , mint a költségelven alapulóknál. Igaz, ezek jóval nagyobbak, és magasabb a komfortfokozatuk is.

A Kossuth utcai például 60 négyzetméteres, 2 szobás, konyhás, kamrás, elő- és fürdőszobás, külön WC-s lakás. A Rudnayban lévő mindössze 4 négyzetméterrel kisebb, de két és fél szobás, és loggia is van hozzá.
A legolcsóbb bérlakást havi 2500 forintért a Vásárhelyi utca 49. szám alatt kínálják. Ez mindössze 22 négyzetméter, egy szobából, egy konyhából és a hozzá tartozó kis kamrából áll, valamint komfort nélküli.

Az újságban felsorolt többi bérlakásnál a havi díjat költségelven határozták meg. Egy összkomfortos, 2 szobás, hallos, konyhás, kamrás, elő- és fürdőszobás, külön WC-s és loggiás lakásért a pályázaton sikerrel szereplő új bérlőnek havi 8 ezer 333 forintot kell majd fizetnie.

A makói önkormányzat összesen 213 bérlakással gazdálkodik. Ezek közül 92 összkomfortos, 55 komfortos, 7 félkomfortos, a többi pedig komfort nélküli. A megüresedett lakásokra szeptember 11-éig lehet pályázni, az igényeket a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási és beszerzési irodáján kell leadni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 méterre horgásznak az otthonuktól

Igazán szerencsés a kiszombori sporthorgászok egy része, ugyanis tavuk, a Vályogos mindössze 30 méterre áll lakóházaiktól. Tovább olvasom