Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Ifiklub lesz Makón a Patyolatból

Makó - Évek óta üresen áll a makói Deák Ferenc utcában az az épületegyüttes, amelyet a városban a legtöbben a helyi Patyolatról ismertek.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A belvárosi ingatlanegyüttes 639 négyzetméteres részét a képviselő-testület még tavaly nyáron 5 évre átadta üzemeltetésre a Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesületnek (FIGYI), amely azt tűzte ki célul, hogy közösségi házként hasznosítja. Az álom megvalósításának immár semmi akadálya, a civilszervezet erre a célra 46 millió forintot nyert.

Ifiklub persze most is van a Maros-parti városban: a régi városháza egyik pincehelyiségében immár 3 éve működik, de az itt rendelkezésre álló terület mostanra szűkössé vált. A klubtagság félezres, a rendszeresen idejárók száma 50-60 fő. A klubhelyiséget a diákönkormányzat egyébként eredetileg is átmeneti jelleggel kapta, mert a régi városháza épületét az önkormányzat befektetőknek kínálja – ha lesz rá jelentkező, gyógyszállóvá alakítják át.

Az egykori szolgáltatóház már várja a felújítást. Fotó: Szabó Imre
Az egykori szolgáltatóház már várja a felújítást. Fotó: Szabó Imre

Az egykori Patyolat helyiségeiben nem egyszerűen ifjúsági klub lesz, hanem egy városi közösségi centrum, amelyben más csoportok, akár nyugdíjas-egyesületek is tarthatnak összejöveteleket. Az elképzelések szerint a szórakozást vadonatúj tévék, számítógépek, játékok szolgálják, és lesz az épületben alkoholmentes büfé is. A felújítás befejezése a nyári szünetre várható, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik – tudtuk meg Mucsi Tamás klubvezetőtől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4,5 milliós tartozás a Maxi után

4,5 milliós tartozás maradt a makói főtér egyik nagy kereskedelmi ingatlana, a csipkeházsoron lévő Maxi üzletház után az egyik bérlő, a Lady Duó '94 Kft. révén. Tovább olvasom