Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Ismét baleset történt a Rákosi úti kereszteződésnél

Makó - Noha átadták az M43-as második, határig tartó szakaszát, ismét karambol történt a Rákosi úti kereszteződésnél. Az önkormányzat hamarosan újra egyeztet a Magyar Közúttal.
A hétvégén újabb karambol történt a Rákosi út és az M43-asról leágazó elkerülő út kereszteződésében – hívta fel a figyelmünket egy közelben működő üzem, az ASS Bt. ügyvezetője, Gábor Zoltán. Az ütközés szerencsére nem követelt emberéletet, de figyelmeztet arra, hogy a kereszteződés azt követően is balesetveszélyes maradt, hogy átadták az M43-as második, országhatárig tartó szakaszát. Ettől a közlekedési szakemberek az itteni forgalom mérséklődését várták – tette hozzá.

Szerinte épp a gyárnegyed és az ipari park miatt továbbra is sokan közlekednek erre, ráadásul egy tájékoztató tábla ki is takarja az autókat balról a Makó felől érkezőknek. Ő továbbra is azt mondja, amit írásban néhány hónapja javasolt az új városvezetésnek: ide körforgalom kell.

A szokásosnál nagyobb táblák ellenére sem mindig figyelnek eléggé a sofőrök. Fotó: Karnok Csaba
A szokásosnál nagyobb táblák ellenére sem mindig figyelnek eléggé a sofőrök. Fotó: Karnok Csaba

Ezt a makói önkormányzat is kéri nagyjából az útavatás óta az elátkozott kereszteződésbe, de a 150 milliósra becsült beruházásból nem lett semmi. A mások által javasolt fekvőrendőr, illetve a figyelmeztető lámpa sem került ki, csak a szokásosnál nagyobb táblákat tettek ki, és figyelmeztető csíkokat festettek az aszfaltra. Ezenkívül áprilisban a Rákosi utat a kereszteződés mindkét oldalán leszűkítették egysávosra ideiglenesen kihelyezett terelőtáblákkal. Most úgy tűnik, ez az ötlet sem vált be. Információink szerint egyébként átadása, azaz 2011 óta 30 baleset történt itt, ezek közül 3 volt halálos, összesen 4-en haltak itt meg.

Farkas Éva Erzsébet makói polgármester lapunknak azt mondta, a várost is úgy tájékoztatták a közlekedési szakemberek, hogy az M43-as átadásától a balesetveszély csökkenésére számítanak. A mostani újabb karambol után az önkormányzat újra fel fogja venni a kapcsolatot a Magyar Közút Nzrt.-vel, és ismét szorgalmazni fogja a körforgalmi csomópont kialakítását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Serpenyőlopással gyanúsítják a makói hatvannégy vármegyést

Csak poén volt" – ezt mondta az a 29 éves férfi, akit a makói Deák Ferenc utcában serpenyőlopáson értek. Az MTI információja szerint a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói elnöke, aki korábban már volt büntetve. Tovább olvasom