Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Kerékpárúton parkolnak a figyelmetlen autósok

Makó - Akik gyakran közlekednek a Vörösmarty utcán, azok láthatják: sok autós szabálytalanul parkol a Kelemen-ház előtt. A Makón élek csoport néhány tagja szerint a jelenség főként ebédidőben tapasztalható, amikor is egyszerűen a kerékpárutat foglalják el parkolás céljából az autósok.
Nemtörődömség jellemezte azt az autóst, aki nemrégiben a képen látható módon hagyta autóját a Kelemen-ház előtt. A fotót a Makón élek csoport egyik tagja osztotta meg, amely nagy visszhangot váltott ki. – Az itt megálló autók hatalmas balesetveszélyt jelentenek, hiszen elzárják a rálátást a kerékpárút felé, valamint egy sávra szűkítik az itt amúgy is összeszűkülő utat – írja egyikük. Egy másik hozzászóló szerint pedig fokozott rendőri ellenőrzés kellene.

Ez bizony szabálytalan parkolás.
Ez bizony szabálytalan parkolás.

Többen azt írták, máskor is tapasztaltak hasonló esetet a környéken. Tény: az arra kerékpározók közlekedését nagyban megnehezíti az étterem előtti parkolás, ugyanis a kerékpárút közvetlenül az úttest mellett helyezkedik el. Egy iskolába gyermekét kísérő névtelenül nyilatkozó anyuka azt mondja, nap mint nap óriási körültekintéssel lehet áthaladni az Apaffy utcai kerékpárútról a Vörösmarty utcaira. – Némelyik autós egyáltalán nem figyel a biciklisekre, de az sem ritka, hogy ráállnak a bicikliútra, így nehezítik meg áthaladásunkat – meséli. Az igaz, hogy nem mindegy, hova parkolnak, de azt is hozzá kell tenni, hogy kevés arrafelé a parkolóhely. A közeli boltba és étterembe igyekvők számára csupán néhány parkolóhely van fenntartva, így sokan az út szélén kénytelenek megállni.

Az említett eset néhány hete történt, azóta helyeztek ki Megállni tilos táblát, de még ennek ellenére is akadnak olyanok, akik itt leparkolnak. A megállás viszont nemcsak itt nehéz, sokan panaszkodnak a felújított Hunyadi utcára, ahol szintén a parkolóhelyek hiánya nehezíti meg az autósok dolgát. Van, aki szerint régebben itt sokkal egyszerűbb volt letenni az autót, mint mostanság, hiszen a garázsok előtti soron – ahol újabban parkolni lehet – szinte sosincs hely.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okos Falu: Mikulás járt Maroslelén

Háromszáz izgatott gyerek köszöntötte ma délelőtt Joulupukkit a faluházában - a helyi iskolásokkal egy közös készítésű videó alatt rendeztünk lájkgyűjtést. Tovább olvasom