Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Késik, de nem marad el a makói zenei fesztivál

Makó - Nem marad el a szokásos nyári zenei fesztivál Makón - cáfolta lapunknak a városban terjedő híreket Zsámboki Erika, a Hagymaház igazgatója. A jövő héten hirdetik meg a programot és kezdik meg a jegyek árusítását.
– Idén nem lesz nyári zenés fesztivál Makón? – kérdezték szerkesztőségünkben többen, de a bejegyzések tanúsága szerint hasonló a tanácstalanság a közösségi oldalakon is. A Maros-parti városban több mint egy évtizedes hagyománya van a megfizethető belépőjegyért látható-hallható zenés produkcióknak, amelyeknek fesztivál keretében a Hagymaház szabadtéri színpada szokott otthont adni, mindig nagy sikerrel.

Kezdetben két külön rendezvény, az Operettfesztivál és a Makói Muzsika szórakoztatta a nagyérdeműt egyenként 3-4 előadással, tavalyelőtt azonban összevonták a kettőt egy programsorozattá. A nézőtér szempontjából a megye második legnagyobb szabadtéri színpadához szerte az országból, sőt külföldről is jöttek a nézők. Ami miatt most sokan aggódni kezdtek, az az, hogy a korábbi években májusban már javában árulták a jegyeket, a város tele volt plakátokkal – most ennek semmi nyoma.

... korábbi fellépése nagy siker volt – hogy idén kik jönnek, egyelőre titok. Fotó: Szabó Imre
... korábbi fellépése nagy siker volt – hogy idén kik jönnek, egyelőre titok. Fotó: Szabó Imre

– Nem marad el a szokásos nyári zenei fesztivál Makón – cáfolta lapunknak a városban terjedő híreket Zsámboki Erika, a Hagymaház igazgatója. Mint megtudtuk, idén összesen 5 zenés előadást láthatnak-hallhatnak az érdeklődők. Az elsőre június 20-án kerül sor, a fellépők névsora azonban egyelőre meglepetés. A Hagymaház a jövő héten kezdi hirdetni a fesztivált és árulni a jegyeket.

Ez utóbbiakkal kapcsolatban megtudtuk, egységesítették az egyes rendezvények belépőárait: 1100, 800 és 450 forintért lesznek kaphatók, s a Makó-kártyával rendelkező helybeliek továbbra is jogosultak lesznek a 30 százalékos kedvezményre. A fesztivál szervezése, meghirdetése információink szerint a Hagymaház élén történt év eleji váltás miatt késett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Istók Margit-emlékhét Szentpéteri Csillával

Ma kezdődik az az emlékhét, amellyel Istók Margit zenepedagógus előtt tiszteleg Makó. Tovább olvasom