Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Kiégett a lakásuk - összefogott értük Makó

Makó - Kiégett a makói Kálvin utcában - feltehetőleg elektromos zárlat miatt - egy ötödik emeleti panellakás kedden délután. A benne lakó családot az Egyesített Népjóléti Intézmény idősgondozó házában helyezték el - összefogott értük Makó, rengetegen hoznak nekik adományokat.
- Amikor a lakásban felcsaptak a lángok, épp bevásárolni voltam a kislánnyal és a húgommal. A párom, Móni a húgom 2 éves kisfiával, Bencével az erkélyre menekült. Amikor hazaértem, rohantam fel a lépcsőn, és semmi másra nem tudtam gondolni, mint hogy ki tudjam őket hozni a lakásból. Azokat a pillanatokat nem lehet leírni. Odabent nem láttam semmi, minden csupa füst és korom volt. Szinte vakon, kiabálva tapogattam ki, merre van az erkélyajtó, és ahogy megtaláltam, azonnal kitereltem őket a lépcsőházba. Én aztán fent maradtam az ajtónál, vártam a tűzoltókat, akik gyorsan meg is érkeztek - mesélte lapunknak Malesich Ede, az egyébként kőműves mellett dolgozó családfő. Az ő Kálvin utcai bérlakásuk égett ki kedden délután.

Kiégett a lakásuk - összefogott értük Makó. Fotó: Szabó Imre (galéria)

A lakásban Malesich Ede, a párja, Fátyol Mónika és kislányuk, Lara lakott, de náluk vendégeskedett a fiatal édesapa húga és az ő kisfia is. Mint mesélik, a lakás teljesen tönkrement. Nem csak a füst és a korom miatt, hanem azért is, mert a radiátor a hő hatására felrobbant és elárasztotta a lakást. Bútorok, ruhák, személyes iratok, a gyerekek játékai - lényegében mindenük odaveszett. Hogy mi okozta a tüzet, azt a szakértők még vizsgálják, a családfő mindenesetre azt mondta, szerinte a konnektorban történhetett elektromos zárlat, amitől a bútorok lángra kaptak.

Kiégett a lakásuk - összefogott értük Makó. Fotó: Szabó Imre (galéria)

A családot átmenetileg az Egyesített Népjóléti Intézmény idősgondozó házában, az imaszobában helyezték el. A tűzesetnek hamar híre ment a városban - minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy mint láttuk, a makóiak szinte egymásnak adják a kilincset a szobában, és senki sem érkezik üres kézzel. Szerdán délelőtt meglátogatta a családot a polgármester, Farkas Éva Erzsébet is, aki nem csak egy kosár süteményt, élelmiszert hozott, de egy ígéretet ugyancsak: a város a napokban keres egy másik, komfortos önkormányzati bérlakást nekik, sőt bútorokat is szerez hozzá. Malesich Ede meghatottan köszönte meg neki, és minden makóinak az összefogást, a támogatást. - Nem ilyen Karácsonyt vártunk, de ez a segítség számunkra mégis széppé teszi az ünnepet - mondta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogveszély a makói iskolák környékén

A szülők aggódnak, egy makói iskolában fegyelmi eljárás folyik egy diák ellen drogproblémák miatt. Tovább olvasom