Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Kisebb pályán focizhatnak a makói tűzoltók

Makó - Összébb kell húzniuk magukat a makói tűzoltóknak, mert a város visszavette tőlük a Maros-parti üdülőt és a laktanya melletti sportpálya nagy részét. A megbízott parancsnok azt mondja, így is lesz hol gyakorlatozni, edzeni.
A makói képviselő-testület döntése alapján a város visszavett két értékes ingatlant a helyi tűzoltóktól. Valójában mind a kettő önkormányzati tulajdon volt eddig is, a tűzoltók használatba kapták. Az egyik a Maros-parti üdülő és kiképzőközpont, a másik a laktanya udvarán lévő sportpálya közel 500 négyzetméteres, a teljes terület háromnegyed részét kitevő része.

A testület mindkét visszavételt idegenforgalmi érdekekkel indokolta. A nyaraló esetében a dolog nyilvánvaló: a város éppen fejleszti az üdülőövezetet, és ehhez jól jön egy jó állapotban lévő folyóparti ingatlan, a hozzátartozó nagy területtel. Ami pedig a sportpályát illeti, telente ennek szomszédságában, a Deák Ferenc utcai parkolóban állítják fel a sátorral fedett műjégpályát. Emiatt eddig a piacra érkezők autóinak már nemigen jutott hely – ezentúl ez a probléma is megoldódik. A döntésben persze nyilván szerepet játszott a tűzoltóság állami kézbe vétele is. A város, mint jó gazda, bizonyára nem akarta, hogy önkormányzati tulajdonok kerüljenek az állam birtokába.

A megbízott makói tűzoltóparancsnok, Balogh Róbert azt mondta, az önkormányzat döntését tudomásul vették és nem kommentálják. Az, hogy össze kell húzniuk magukat egy kicsit, nem sokban fogja zavarni az életüket. A sportpályából marad annyi, ami a kispályás focizáshoz elég, a szertárban van pingpongasztaluk és konditermük, a szerelési gyakorlatokat pedig amúgy is az udvaron szoktak végezni – és ha kell, használhatják a Spartacus-focipályát vagy a sportcsarnokot is. Ami meg az üdülőt illeti, eddig csak alkalmanként vették igénybe és bíznak abban, hogy adott esetben ezen túl is használhatják majd.

Olvasóink írták

 • 10. Egyolvasó 2011. július 27. 19:30
  „9. vadruca

  Nyugodj meg annak is megvan már a tulajdonosa, csak várnak még egy kicsit, hogy romoljon az állapota, a minél olcsóbb vételár érdekében.”
 • 9. vadruca 2011. július 27. 15:51
  „Kíváncsi vagyok, hogy a valaha gyönyörű, de most lepusztult vadászházat végül ki zsebeli be.”
 • 8. Francois 2011. július 27. 07:46
  „Egyolvasó 2011.07.27. 06:41
  Ott a labda nálad, jól látod a dolgot......”
 • 7. Egyolvasó 2011. július 27. 06:41
  „6. Makoiner

  Maros-parti üdülő biztos nem lesz az enyészeté, valamelyik képviselő tarthat rá igényt, azért kellett vissza venni.”
 • 6. Makoiner 2011. július 26. 20:19
  „Valami itt ebben a történetben (cikkben) nem kerek...
  Ugyanis, ha én például valakinek tartós használatba adom az autómat, akkor a használó egy idő után mondhatja, hogy ez mostmár az enyém? Attól, hogy a tűzoltóság állami kézbe kerül(t), fenáll a veszélye annak, hogy a használatba kapott ingatlan(ok) is?

  Szerintem számítani lehet arra, hogy miután nem lesz folyamatosan használva és karbantartva, az üdülő is a vadászház és a napközis tábor "sorsára" jut (= enyészet).”
 • 5. Francois 2011. július 26. 19:46
  „szilencium 2011.07.26. 14:37
  "Vajon nem lehetne ekkora pályát,valamelyik használaton kívüli fedett,vagy fedetlen helyen felépíteni,örökre" Nem lehet! :D :D Akkor hogy a fenébe számláznák keresztbe kasul, ugye ezt a jó szokást nem irigyled a város nagyjaitól?! :D Örülj hogy korcsolyázol, <moderálva>”
 • 4. dmonlájn 2011. július 26. 15:11
  „3. szilencium 2011.07.26. 14:37

  A város bérli a jégpályát, amiért az üzemeltetőnek fizet, a város a területet adja! ennyi!”
 • 3. szilencium 2011. július 26. 14:37
  „És a jégpálya üzemeltetője fizet-e a városnak,vagy a Város fizet a jégpálya üzemeltetőjének?Mennyire éri meg ilyen módon ez a jégpálya?Kíváncsi lennék arra,hogy a felhasználók számából következően mennyibe kerül egy főre a mi kis tákolmányunk?Vajon nem lehetne ekkora pályát,valamelyik használaton kívüli fedett,vagy fedetlen helyen felépíteni,örökre?Télen,hidegben kevesen használják a szabadtéri focipályákat,ráadásul lehet,hogy a nyáron focizók télen szívesen koriznának,és ott nem szoktak parkolni piacos autók!!!
  Huncutak ezek a Város Vezetők!”
 • 2. dmonlájn 2011. július 26. 10:22
  „"Emiatt eddig a piacra érkezők autóinak már nemigen jutott hely - ezentúl ez a probléma is megoldódik." ott amúgy sem nagyon lehetett parkolni!”
 • 1. Francois 2011. július 26. 06:44
  „"A város, mint jó gazda, bizonyára nem akarta, hogy önkormányzati tulajdonok kerüljenek az állam birtokába" Előre látóak. D D Biztos ami biztos........”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla az iskolának és a tölgyfáknak Apátfalván

Apátfalva - Negyedszázados álom vált valóra szombat délután az apátfalvi falunapon azzal, hogy a… Tovább olvasom