Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Kivételes bátorsága miatt tiszteletbeli hadnagy lett Igaz Dominik

A 15 esztendős makói srác agydaganattal küzd, a nemes zsarugesztust azonban olyan örömmel fogadta, ami feledtette minden gondját.
A most 15 esztendős Igaz Dominikról 2 évvel ezelőtt írtunk először. A makói fiú egy igen agresszív agydaganattal küzd; az egyszerű körülmények között élő család megsegítésére összefogtak olvasóink, sőt jótékonysági futást is szerveztek, amelynek bevételét felajánlották igen költséges gyógykezelésének támogatására.

Kivételes bátorságának elismeréseként a napokban teljesítették régi vágyát, amiről egyébként lapunknak is beszélt annak idején: mivel rendőr szeretne lenni, tiszteletbeli hadnaggyá avatták. A ceremónia Dominikot valódi meglepetésként érte.

Dominik leírhatatlan örömmel fogadta a rendőrkapitányi kinevezést: Palicz András rendőrkapitány adta át a meglepetést, a kollégák szabályosan lejelentkeztek újdonsült társuknál. Fotó: Zsaru magazin
Dominik leírhatatlan örömmel fogadta a rendőrkapitányi kinevezést: Palicz András rendőrkapitány adta át a meglepetést, a kollégák szabályosan lejelentkeztek újdonsült társuknál. Fotó: Zsaru magazin

Csak annyit tudott, hogy aznap reggel látogatói érkeznek, de hogy kik és miért, titokban tartották előtte. A család otthonához szirénázó rendőrautó érkezett, amelyből maga Palicz András makói városi rendőrkapitány szállt ki díszegyenruhában, és átadta Dominiknak a tiszteletbeli hadnaggyá való kinevezésről szóló okiratot. Az emléklap mellé természetesen rendőrségi baseballsapka is járt, valamint az állományjelző és a rendfokozati jelzések. A frissen kinevezett rendőrnél nyomban szabályosan le is jelentkeztek kollégái.

Dominik betegsége miatt most nehezen mozog, segíteni kellett neki felvenni a sapkát és a jelzéseket – öröme azonban határtalan volt. Azt mondta, ha erőre kap, rendszeresen bejár majd a kapitányságra dolgozni, de addig is szívesen segít kollégáinak telefonon, ha elakadnak valamilyen, gyerekekkel kapcsolatos ügyben. Azt is elmondta, hogy egy rozoga ajtón szeretné kipróbálni, hogyan működik az a faltörő kos, amit a kommandósok használnak.

Dominik tiszteletbeli hadnagyi oklevele.
Dominik tiszteletbeli hadnagyi oklevele.

Mint megírtuk, a mindig vidám, jószívű, segítőkész srác műtéteken, kemoterápiás és gyógyszeres kezeléseken van túl. Úgy tudjuk, a kinevezés után ismét kórházba került, a nemes zsarugesztus azonban biztosan erőt ad neki az előtte álló újabb küzdelmekhez.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háború lett a makói testületi ülésből

Befejeződik a csatornázás, megújulnak az utak, két telek is elkelt az ipari parkban – derült ki a makói testületi ülésen, amely az utóbbi évek legdurvább vitáját hozta. Tovább olvasom