Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Költözni készül a makói városi tévé

Makó - Bár még nem kelt el, sorra tervezik a költözést a gyógyszállónak szánt régi városháza épületéből az állami és önkormányzati intézmények. A városi tévé a Juhász Gyula téri egykori MSZMP- székházba költözhet, amelyet a városnak ingyen ajánlott fel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Egy új elképzelés szerint a Juhász Gyula téri egykori MSZMP-székházba költözhet a közeljövőben a Makói Városi Televízió. A tévének mindenképpen el kell hagynia a régi városházát, amelynek emeleti részében a stúdió most működik, mert a műemlék jellegű épület szomszédságában épül az új fürdő, és az önkormányzat reményei szerint lesz befektető, aki megveszi, és gyógyszállóvá alakítja. A helyi tévé egyébként jó másfél évtizede működik itt – korábban is a régi városházán volt a stúdió, csak az épületegyüttes másik részében.

A Juhász Gyula téri, 1120 négyzetméteres területen álló, 70-es években épült, 218 négyzetméteres épületegyüttes úgy került most képbe, hogy gazdája, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. január elején megkereste az önkormányzatot: ingyenesen átadnák a városnak, amennyiben azt valamilyen közcélra igényli. A képviselő-testület elé ma kerülő anyag szerint az átalakításra, felújításra nagyjából 5, míg a sugárzás megoldására további 3,5 millió forintot kellene költeni. Mivel az ingatlan értéke meghaladja a szükséges ráfordításokat, várható, hogy a képviselők úgy döntenek, benyújtják a kérelmet – ezt követően kormányhatározat dönt majd az átadásról. Bár az új épületben valamivel kisebb lesz a hely a stúdiónak, Rácz Csaba, a televízió ügyvezető igazgatója azt mondta lapunknak: számukra elfogadható az épület. Az átköltözésre az összes szerelési és egyéb munkával együtt nagyjából egy hónapra lesz szükségük.

Már vannak érdeklődők a régi városházára, de még egyikkel sem állapodott meg az önkormányzat. A szerző felvétele
Már vannak érdeklődők a régi városházára, de még egyikkel sem állapodott meg az önkormányzat.
A szerző felvétele

Még nem kelt el a régi városháza. A régi városháza épületéről épp a napokban írtuk meg, hogy kiköltözni készül onnan a tisztiorvosi szolgálat és a földhivatal is – ezeket a Szolgáltatók Házában, a most átalakítás alatt lévő egykori Mező Imre kollégiumban helyezik majd el. Megkérdeztük a városházán, van-e már befektető, aki jelentkezett a gyógyszállónak kijelölt épületért. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy érdeklődők vannak, de még nem állapodott meg a város senkivel – erre valószínűleg a fürdő felújítása, bővítése után kerül sor.

Olvasóink írták

 • 8. 3évesférfi 2011. február 16. 08:39
  „6. dmonlájn: De valami 60 millióba került volna felújítás. Legláabbis erre emlékszem a korábbi DM cikkből.”
 • 7. dmonlájn 2011. február 15. 22:30
  „4. asdiob 2011.02.15. 14:42
  "Akkor lenne esetleg rentábilis egy ilyen hatalmas beruházás, ha az önkormányzat 0 Ft-ért eladná (átadná) az épület tulajdonjogát felhasználási megkötésekkel."

  Na abból csinálna a makói fityesz - élén Endessel és Andreával - hatalmas botrányt a közvagyon elherdálásából, sikkasztás, hűtlen kezelés és mindezt bűnszövetkezetben! Úgy kiabálnának, hogy kiesne mindkettő szájából a kapanyél!”
 • 6. dmonlájn 2011. február 15. 22:26
  „2. 3évesférfi 2011.02.15. 10:54

  én úgy tudom, hogy a tulajdonos ingyen adta volna közcélokra, miután elhalálozott?!?!”
 • 5. makovaros 2011. február 15. 19:11
  „Sajnos ez igaz tényleg szinte egész nap csak kép újság van ez bosszantó de az rtlklub-on futó valavilágtól még az is jobb a képújság”
 • 4. asdiob 2011. február 15. 14:42
  „Már kb 3 éve megy a huza-vona, hogy ki kell költözni a régi városháza épületéből, mert jön (érkezik) a tőke az autópályán és meg fogja vásárolni egy hatalmas befektető az épületet, amiből luxus szállót fog kialakítani a fürdő fejlesztés kapcsán... Eddig még nem jött, mert még nincs autópályánk...
  Nem vagyok egy nagy építész és mérnök sem, de közgazdász és laikus annál inkább: az épület maga alkalmatlan arra, hogy szállót csináljanak belőle, ui műemlék és külső arculatáhot nem lehet hozzányúlni. Az épület szerkezetileg is komoly felújítást igényelne, ui kb 20 éve beázik, amortizálódik. Akkor lenne esetleg rentábilis egy ilyen hatalmas beruházás, ha az önkormányzat 0 Ft-ért eladná (átadná) az épület tulajdonjogát felhasználási megkötésekkel. Állami támogatás igénybe vétele mellett így ki lehetne belőle hozni valamit, de másképpen nem.
  El kellene felejteni azt a gondolkodásmódot, hogy mi vagyunk a világ közepe és mindenki nálunk akar befektetni. Ezt nem így van. EL kell adnunk magunkat a "piacon" ahhoz, hogy felismerjenek bennünket és el kell velük hitetni azt, hogy megéri Makóra befektetni. De a jelenlegi városvezetés ebben nem tündököl. Vannak jó momentumok, de lehetne ezt ennél sokkal jobban csinálni...”
 • 3. imre321 2011. február 15. 11:32
  „Szerintem egy lakó kocsi is elég volna ennek a szinvonal alatti műsoroknak. Semmi érdemleges dolgot nem közvetít csak kép ujságot ismételget és szinvonal alatti híreket közvetít heti 4 alkalommal 5. nap azokat is megismétli. A fürdőbe kellene hogy legyen egy kabinlyuk onnan közelebb lenne dícsérni Makovec kontra Buzás Peti tündöklését,majd óriási bukását.”
 • 2. 3évesférfi 2011. február 15. 10:54
  „1. dmonlájn: Ja-ja, az volt a hír, hogy megveszik azt az épületet.”
 • 1. dmonlájn 2011. február 15. 10:34
  „egy fél éve még arról szóltak a hírek, hogy a József Attila utvába költözik a tv az IPOSZ-al szemben lévő sarki házba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék lónak is megnézik a fogát

Makó - Elkészült Makón azt a koncepció, amely alapján a jövőben egységes elvek alapján dönt a… Tovább olvasom