Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Környezetvédelmi pályázat – bírságokból

Makó - Ma még lehet pályázni a város környezetvédelmi alapjára, amelyből az önkormányzat környezet- és természetvédelmi célú rendezvényeket finanszíroz.
Az alap létrehozását még akkor vállalta a város, amikor megnyerte a fürdőpályázatot. Az alapba mindenekelőtt a polgármesteri hivatal által beszedett környezetvédelmi bírságok kerülnek. Mivel azonban ezen a jogcímen 2009-ben csak 60 ezer, 2010-ben pedig 94 ezer forint bevétele származott az önkormányzatnak, a kasszába máshonnan is jöhet pénz: pályázatok, támogatások, egyéni felajánlások révén.

Az idei évben először közzétett pályázati kiírás szerint mindenekelőtt helyi általános és középiskolák jelentkezését várják, és tudatformáló, idén július 1. és október 31. között megtartott rendezvények finanszírozását vállalják. Pályázati űrlap a városházán kérhető – ezt 3 példányban kell kitölteni és ajánlott küldeményként postára adni. Aki nyer, vissza nem térítendő támogatást kap, a megpályázható összeg azonban egyelőre szűkös: 80 ezer forint. A pályázatokról a környezetvédelmi tanácsnok, Kovács Sándor önkormányzati képviselő javaslata alapján dönt a testület – az eredményhirdetés június 30-án várható.

Olvasóink írták

 • 10. makovaros 2011. június 09. 16:40
  „9. Sajnos itt Makón kb minden utcában van minimum egy ilyen hülye aki ezt csinálja, sajnos.”
 • 9. Utazo 2011. június 09. 00:22
  „Ki az a hulye, aki a az arokba engedi a szennyvizet?! Ez afertozesek melegagya, foleg nyari melegben! ANTSZ-nel kell bejelenteni, na azok tudnak am szep nagy szamokat irni buntetes keppen! Probaljatok ki, mert van aki csak ebbol ert, sajnos! Jon a nyari szunet, sok gyerek jatszik , biciklizik majd az utcan. Es ha belemegy a godorbe, mert belegurult a labda, vagy beesett a jateka?! Nem most van Nemeto-ban E-coli fertozes?! Emberek , gondolkodjunk!”
 • 8. Black&Red 2011. június 08. 22:45
  „Az egyik utcában azért nincs lekaszálva az árok mentén a gaz, hogy eltakarja a kiengedett olajos vizet! Szerintem egy szál gyufa és úgy égne mint egy felrobbant olajkút!:) Ez az igazi környezet szennyezés!!
  Ha már környezet védelem: az Önkormányzat nem kevés forintokat költ a fásításra, parkosításra ami dicséretes, főleg, ha babafákról van szó, hisz a jövő nemzedékének ülteti, ültetjük!! (azért írom többes számban mert java rész a mi adóforintunkból kerül megvásárlásra) de felháborít, hogy pl. az Almási utcán hetek óta nincsenek megöntözve a szép kőris fák!! Ha babafák, akkor a kismamák legyenek már szívesek megöntözni, mert nem hiszem, hogy nem érnek rá, ha meg csak úgy a fásítás keretén belül lettek kiültetve a házak elé, akkor az ott lakó tulajdonosok legyenek már szívesek megöntözni azokat a fákat, mert így kifog száradni mind!!! A Szikszai utcán is ezek a fák vannak ültetve és ott is igen csak kókadoznak!! Nem hiszem, hogy heti egy-két alkalommal ne tudnának az emberek egy-két locsoló vizet oda önteni a gyökerükhöz!!”
 • 7. makovaros 2011. június 08. 19:41
  „Büntessék meg aki engedi a szennyvizet az árakba. Nem 30 ezer ft-re hanem minimum 300 000-re. Nyúl utcában pl olyan engedi ki hogy azt a 30 000 ft-t zsebből röhögve odaadja. Az utcában meg áll a víz állandóan mert rosszul van megoldva a csatorna, Most kéne megnézni hogy Semmi eső nem volt és mégis áll a víz az árokban (Ardics felül).-Szívesen látnék erről egy cikket.

  6. Hiába jelented fel 30 000 ft semmi.”
 • 6. nezdcsak 2011. június 08. 15:48
  „FEL KELL JELENTENI!”
 • 5. zoltanszabo 2011. június 08. 13:54
  „T. 4. Ahhoz is pofa kell, fényes nappal, hétfőn--12 ó / főtértől kb. 500 m.re nyiltan kiengedni. A bűz elér a pogihívatalig ! v.
  Vasárnap este 9 után szintén pöceszag tölti be a szobát ! Ablak nyitva , mert dög meleg van , de hírtelen a sz@rszag betölti az egész lakást, Megreked a bűz, nem lehet csak gázálarcban otthon tartózkodni .”
 • 4. nezdcsak 2011. június 08. 12:53
  „3.NEM AKAROM VÉDENI AKI KIENGEDI AZ UTCÁRA A SZENNYVIZET,DE NINCS ITT MÁR SENKINEK PÉNZE!VALAHOL SUMÁKOLNI KELL!HA JÓT CSINÁLSZ (LÁSD 1.HOZZÁSZÓLÁST)AKKOR IS MEGBÜNTETNEK!ITT MÁR AZ ÉRVÉNYESÜL AKI LOP,CSAL,HAZUDIK!EZT KELL SAJNOS TUDOMÁSUL VENNI!”
 • 3. zoltanszabo 2011. június 08. 12:29
  „Mennyi bírságot fizet az aki a szennyvizet kiengedi az útcára az árokba ???Két heti redszerességgel ? Meddig engedik ?? Jó nagy büntiket : már régen nem 90 ezer Ft volna ebben a kasszában !”
 • 2. Jozsoci 2011. június 08. 08:00
  „A környezetvédelmi rendeleteket figyelembe véve legelőször az önkormányzatokat kellene megbírságolni. Az 1. szenti 5-6 porta mennyit fizet???. Már az több kellene, hogy legyen 90 ezer Ft-nál! A környezetvédelmi felügyelőség mit csinál? Sóhivatal.”
 • 1. nezdcsak 2011. június 08. 07:32
  „KÖRNYEZETVÉDELMI BÍRSÁG:NA EBBE ÉN IS "BESZÁLLTAM"!!!!!(KINT ÁLLT A KOCSINK AZ UTCÁN)FELEBEZÉST NYÚJTOTTAM BE,AZZAL AZ INDOKKAL,HOGY NEM TUDTAM A HELYI RENDELETRŐL.INDOKAIM KÖZÉ TARTOZOTT MÉG,MIVEL AZ UTCÁBAN AZ UTOLSÓ HÁZ A MIENK,DE AZ UTCA VÉGÉIG 5-6 PORTA TALÁLHATÓ ÉS A PÁROMMAL RENDSZERESEN MI NYÍRJUK(NYÍRTUK) A FÜVET!ENNEK FEJÉBE ENGEDJÉK EL A 10000 FT-OS BÍRSÁGOT!GYORS VÁLASZT KAPTUNK:ELUTASÍTOTTÁK!PÁR NAPRA RÁ MEGJELENTEK A FŰNYÍRÓK.AKKOR AZ EGYSZER ÉS UTOLJÁRA!MOST 3-4 M GAZ SZÉPÍTI AZ UTCÁNKAT!GRATULÁLOK!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elérhetetlen a vállalkozóknak telefonkönyvet ígérő kiadó

Jogi lépéseket tett a Magyar Telefonkönyv Kiadó a cég ellen, amely számlalevelet küld vállalkozásoknak azzal, hogy megjelenteti adataikat az úgynevezett Magyar Telefonkönyvben. Tovább olvasom