Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Krisztián első és hetedik egyszerre

Makó - Hagyománytisztelő családba, hetedik gyermekként született január elsején 2 óra 40 perckor Kádár Krisztián Viktor, 1960 grammal, 42 centivel.
Legidősebb, 13 éves bátyja, István az édesapjuk keresztnevét örökölte, a 12 esztendős Anett pedig az édesanyjukét. A többi testvér sorrendben: Dávid (10), Tímea (8), Réka (5), valamint Noel, aki még csak 13 hónapos. Kettő kivételével mindnyájan a makói kórházban látták meg a napvilágot, ők ketten is csak azért nem itt, mert koraszülöttek voltak. Ahogy Krisztián is annak számít kicsi súlya miatt – ám jól van, és édesanyja szerint sokkal nagyobb a hangja, mint a testvéreié. Az édesanyát a makói kórházban ápolják, ott beszéltünk vele, a babát megfigyelésre a szegedi gyermekklinikára vitték. Valójában ő az új év első újszülöttje a megyében, nem a szentesi Garai Szabó Barnabás, ahogy tegnap írtuk: mi tévedtünk.

Kádárék Makón, a Magyar utcában, másfél szobás házban laknak. Már készül a család arra, hogy bővítse a házat, és ehhez most először a szocpolt is igénybe szeretnék venni. Az édesapa, István tegnap is késő estig dolgozott, így ma látogatják meg Szegeden az újszülöttet. Az otthoniakra a férj édesanyja vigyáz addig – de, mint minden sokgyermekes családban, a nagyobbak sokat segítenek a kisebbek körül.
Kádár Krisztián Viktor a szegedi gyermekklinikán. Kicsi fiú, nagy hanggal. Fotó: Frank Yvette
Kádár Krisztián Viktor a szegedi gyermekklinikán. Kicsi fiú, nagy hanggal.
Fotó: Frank Yvette

– Anett 12 éves létére profin pelenkázza, öltözteti, ellátja Noelt, el is van kapatva rendesen – mondja az édesanya, Kádár Istvánné. – Ez nálunk is így volt: mi öten voltunk testvérek, az öcsém a legkisebb, és őt mi is elkényeztettük.

A nagy család együttélése csak este, fürdéskor, vagy reggel, iskolába induláskor terhes egy kicsit. – Mindent meg lehet szervezni, azt is, hogy melyik napon ki használja a számítógépet egy órán át, este 8-kor pedig mindenkinek lefekvés – így az anyuka. – Mi szigorúak vagyunk. Viszont mindenki tiszteletben tartja a szabályokat, és a gyerekek nem féltékenyek egymásra, szépen megosztoznak mindenen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiírták a közbeszerzési eljárást az M43-as autópálya továbbépítésére

A tervek szerint 2014 júliusában adhatja át a forgalomnak az országhatárig érő autópályát a NIF Zrt. Tovább olvasom