Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Ma vitatják meg Makó költségvetési tervezetét

Makó - Ma vitatja meg a makói önkormányzat a 2008-as költségvetés tervezetét. A szocialisták remélik, hogy a büdzsé jövő évi elfogadásakor pozitívabb lesz a mérleg. A fideszesek az egészségnevelésre szánt pénzt hiányolják a tervezetből.
A jövő évi költségvetési tervezetet vitatja meg ma Makó képviselő-testülete. A koncepció főösszegeiből kiderül: míg erre az évre közel 1,9 milliárd forintos központi támogatással számolhattak, a 2008-as végösszeg ennél mintegy 80 millió forinttal kevesebb.

Gazdag János, a makói képviselő-testület pénzügyi bizottságának szocialista elnöke elmondta: ezt az összeget a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján számolták, valószínűsítik, hogy a költségvetés végleges elfogadását megelőzően ennél pozitívabb lesz a mérleg, hiszen többféle támogatás újraosztása is csak ezt követően történik.

A tervezetnek megfelelően azzal számolnak, hogy rendezik a címzett támogatásból megvalósult tanuszoda pénzügyeit, és folytatódik az összes, jelenleg is folyamatban levő beruházás, amelyeknek az önerejét biztosítani kell. Ez több mint 80 millió forint forrást igényel. Emellett remélik, hogy számos pályázat sikeres lesz, amihez szintén önerőt kell felmutatni. A városi fenntartású intézmények dologi költségeinél csak a közüzemi kiadások növelésével számolhatnak. Nem várható jelentős változás az önkormányzati dolgozók javadalmazása terén sem. A fürdő működtetésével kapcsolatban többletkiadást csak indokolt esetben különíthet el a fenntartó, és a városi piac költségeinek csökkenésével is számol a koncepció. A tervezet rámutat: jövőre növelni kell a bevételeket, így szükség lesz a kommunális díjtételek, a közterület-használati díj emelésére.

A tervezettel kapcsolatban az önkormányzat fideszes képviselőcsoportjának vezetője, Márton Imre az ifjúságnevelési koncepciót hiányolta. Elmondta: az egészségnevelés konkrét költségvetési tétel kell, hogy legyen, erre a városvezetésnek el kell különítenie pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lángszóró és a tüdőtöltő atyja bekerül a makói panteonba

Makó - A makói polgármester is támogatja, hogy Szakáts Gábor szülőházánál emléktáblát helyezzenek el. Az 1937-ben, rejtélyes körülmények között elhunyt feltaláló emlékének megőrzéséről a képviselő-testület is tárgyalni fog. Tovább olvasom