Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Makó: A megújulás éve

Makó - 2011 a megújulás éve lesz Buzás Péter polgármester várakozása szerint Makó számára.
A polgármester az újévi koncerten elmondott beszédében emlékeztetett rá, hogy a múlt év nagyon nehéz volt nem csak a gazdasági válság, de a térséget ért természeti katasztrófa miatt is – idén viszont reményre ad okot, hogy máris vannak munkahelyteremtő beruházások, ideér az autópálya és elkészül a fürdő. Buzás Péter azt kívánta, a kibontakozó lehetőségek között ki-ki találja meg a magáét.

Nem volt megállás: a non Stop vokálegyüttes is szórakoztatta az őjévi koncert közönségét. Fotó: Szabó Imre
Nem volt megállás: a Non Stop vokálegyüttes is szórakoztatta az újévi koncert közönségét. Fotó: Szabó Imre

Az immár 16. alkalommal megrendezett újévi koncerten ezúttal is több mint kétezren nézték-hallgatták végig a Magán Zene- és Művészeti Iskola koncertfúvószenekarának hangversenyét Csikota József karnagy vezetésével. Újdonságként kiváló helyi táncosok is felléptek: az iskola növendékei, valamint Szabó Éva és Börcsök Boglárka. Az est sztárvendége az X-faktorban feltűnt, képünkön látható Non Stop vokálegyüttes volt a sportcsarnokban.

Olvasóink írták

 • 13. őrgróf 2011. január 12. 11:18
  „..." peches ember ne menjen a jégre"... és főleg ne kerékpárral. Akinek csak ennyi szorult a sapka alá...azért álljunk már meg egy szóra?! Mi, autósok milliárdokat fizetünk az államkasszába, és még itt sem takarítják le az utakat, mert nincs mindenre lehetőség. Honnan ez a nagy követelés-sorozat? Javaslat: minden kerékpáros kössön többtízezerért kötelező biztosítást. Fizessen úthasználati és fenntartási díjat, + a kerékpárok árába is építsenek be - mondjuk 15%-ban úthasználati árat. Akkor majd lehet reklamálni...”
 • 12. janoka 2011. január 09. 20:10
  „Tényleg a "megújulás éve!
  Megújultak az adó mértékei!
  Biztosan erre gondolt a polgármester úr mikor mosolyogva elmondta beszédét .”
 • 11. makovaros 2011. január 05. 17:06
  „9. Köszönöm a választ. Igaza van tényleg a pletykákra támaszkodtam. de jó ez most rendkívüli helyzet volt, rendkívüli időjárással párosítva. Bár többször volt már olyan hogy hétvége után is hétfőn hideg volt (főleg decemberi hó). Leghidegebb pont nyilván a tornaterem. Bár erről a diákok is tehetnek hogy nem tudják becsukni az ajtót mikor elhagynak egy helyiséget. Túlóra hétvégi pótlék, pénz az is csak pletyka alapján írtam. Hó pedig most tényleg szépen elvolt takarítva, ennek örültem. Most legalább sikerült eltakarítani, a városban a mai napig nem ment. Másik dolog ami nem tetszik hogy jó időben (néha hidegben is) mindenkit lezavarnak az udvarra, minek akkor is feljutnak dohányozni sajnos sőt én a dohányzás ellen vagyok eléggé. Jó de ne csak ilyet írjak, Most vagyok 12-es, azért örülök hogy 3,5 év alatt sikerült folyamatosan újítani, (falfestés stb.) Világítás korszerűsítés volt ezek pozitív dolgok meg számtalan dolgot tudnék mondani..

  10. Tonny: Á veled nem lehet mit kezdeni xd Tény hogy nagyon támogatottam a szocikat de csak azért mert Buzás Péter sokat tett, és eltörölték a sorkatonaságot. Szerinted ha nem oda járnék akkor hunnan tudnék bármilyen infót írni a suliról. Te gondolod hogy ha tényleg önkormányzati dolgozó lennék akkor meg tudnék bármit is Kise mozdulnék otthonról egész télen, ebben a csúszós útban. Meg gondolod hogy a polgármester 19 éves emberkéket felvenne? biztos nem.”
 • 10. zoltan1 2011. január 04. 20:54
  „Kedves makovaros, akárki légy!
  A szünetben volt fűtés a Galambban, viszont a pletykák ellenére nem hétfőn kezdődött az épület felfűtése. Az egyik kazán elromlott.
  Nem, nem a te beírásod miatt lett a hó eltakarítva, hanem azért, mert az iskola vezetősége, tantestülete és technikai személyzete is értelmes, normális ember, aki mindent megtesz azért, hogy neked csak és kizárólag a helyesírás elsajátításával kelljen foglalkoznod és ne a hideg tantermekkel . Sajnos ez nem mindig sikerül, de remélem mire az érettségi bizonyítvány megszerzéséért indulsz csatába te is úgy fogod érezni, hogy a tanáraid mindent megtettek azért, hogy ott megfelelj.
  Az éjszakai pótlék sőt a hétvégi túlóra is ki lett fizetve rendesen, bár ezek nem rád tartoznak, te csak találgatsz, illetve a pletykákból élsz: lelked rajta!”
 • 9. Lokálpatrióta 2011. január 04. 09:59
  „2-es, 4-es maximálisan egyetértek veletek. Elgondolkodtató az az 50-nél több végtagtörés ami az el nem takarított utak miatt történt. Jó a több kilóméter kerékpárút, de az hogy 10 napon keresztül használhatatlanok a letaposott jeges hó miatt, illetve hogy emiatt az úton csúszkálnak szegény kerékpárosok a befizetett helyi adó mennyiségét látva felháborító! Ilyenkor hol vannak a felelősök????Polgármester Úr bocsánatot kérhetne minden kéz és lábtöröttől, miközben kezét tördelve ismételgetné "mea culpa..."”
 • 8. Tony_Soprano 2011. január 04. 07:02
  „makovaros 2011.01.03. 20:23 Hogy te mekkora propagandista vagy:)”
 • 7. makovaros 2011. január 03. 20:23
  „Nekem tetszett a műsor és a köszöntő is!

  De nem ide tartozik de fontos!

  Köszönjük a diákok neviben a galamb iskolának hogy máma 10-11 fokos tantermekben kellet ülnünk minden diáknak! Köszönjük szépen. Mert eddig úgyvolt hogy a fűtő vasárnap kapcsolta be a fűtést, de most már csak reggel hatkor (mert az előbbinél éjszakai díjat kellet volna fizetni) Csak aki ezt kitalálta a hétfői fűtés beindítást azt bekéne ültetni 7:15-14:20-ig a leghidegebb tanteremben. De ezt nem csak most hanem minden hétvégin igyvan hogy hétfőn fagyós nap van de ma különösen. Ellenben a havat most eldúrták talán a múltkori beírásom miatt remélem most is így lesz”
 • 6. Makoiner 2011. január 03. 18:18
  „Az újévi koncert szép volt, tartalmas, kellemes, szórakoztató. Az előadók, zenészek, táncosok magas művészi színvonalon szerepeltek. Jó érzés volt látni, hogy e kis városban is vannak tehetséges fiatal (és idősebb) emberek, akik szorgalmas munkával, gyakorlással kimagasló teljesítményre képesek.

  Ami a polgármesteri köszöntőt illeti, semmi kivetnivalót nem látok abban, ha a (mindenkori) polgármester - kihasználva az alkalmat - január 1-én boldog új évet és jó szórakozást kíván a koncertre eljött vendégeknek, nézőknek. Még az is ,,belefér", hogy most például ez a polgármester megköszönte, hogy ő mondhatja el a polgármesteri újévi köszöntőt (mivel hogy ismét ő lehet Makó polgármestere).
  Ugyanakkor én ezt a köszöntőt a műsor legelejére tenném, s nem szabadna lenni 3-4 percnél hosszabbnak. Úgy gondolom, hogy ilyen rendezvényekre legtöbben a művészi előadások élvezete miatt mennek el. Amikor a néző már megfelelően átszellemült, s élvezi az előadást, nem kellene visszazuhantatni a ,,rideg valóságba" és megszakítani a műsort hosszú, mélyreható gondolatokkal, bármennyire is fontos dolgokról van szó. Arra más alkalmat kellene találni.”
 • 5. Tony_Soprano 2011. január 03. 16:39
  „Buzás Péter azt kívánta, a kibontakozó lehetőségek között ki-ki találja meg a magáét.Igen Petyusunk a lehetőségeket megtalálta már magának:) Kezd lassan beteg ember látszatát kelteni, fantom gyárral kampányol, meg az eleve halálra ítélt fürdővel.Egyébként zoltanszabo 2011.01.03. 10:41 le írt mindent nincs hozzá fűzni valóm:):D”
 • 4. Pupets 2011. január 03. 16:35
  „Én is egyetértek a 2. hozzászólóval! Kurva dühös vagyok! Állandóan ezeket a szarokat szajkózza a polgármester úr! De valóban a .... utak síkosítás mentessé tételére nincs pénz! A feleségem is eltörte a kezét, megyek is, jelentem fel a ...... önkormányzatot! 6 hétig kiesik a munkából, legyenek kedvesek a kieső részt megfizetni! Búzás és bandája meg ne a prémiumokra,jutalmakra ossza szét azt a pénzt, ami mondjuk az utak tisztán tartására kellenének! <moderálva..>”
 • 3. zoltanszabo 2011. január 03. 14:08
  „T 2. kommentelő. Nagyon igazad van. A közterületen nem lehet járni. Csupa jég a járda. Se sózva , se felszórva nincs sehol. Kész életveszély járkálni. Ha én a házam előtt nem söpröm el--bünti. Ha a közterület csupa jég--kit érdekel . ???”
 • 2. micocity 2011. január 03. 13:40
  „Szabó Imkácnak üzenném,hogy jó lenne,hogyha írna egy tényfeltáró riportot "Makó síkosságmentesítése a téli hónapokban" címmel!!
  Kiváncsiak lennénk Buzás polg. mester úr,a közterület felügyelők és a síkosságmentesítést végző cég véleményére.
  Beszámolót tarthatnának az elvégzett,pontosabban el NEM végzett munkáról!!
  VÁRJUK AZ ÚJSÁGCIKKET!!!!”
 • 1. zoltanszabo 2011. január 03. 10:41
  „" vannak munkahelyteremtő beruházások.. .. " hol ? hány ember dolgozik ? mikortól ?
  Nép hülyítés--ígérgetés ! cumi az egész.
  Van egy olyan gyanúm--a 2011 év a sok megszorításoktól még keményebb lessz mint az elmúlt.
  Azt hisszük már rosszabb nem lehet---de lehet. Mindent emelnek, számlák ,közüzemi díjak,benzin-kaja-stb.Adó elvonás ,gyereknélkülinak adó , a jóváírás csak annak akinek a jövedelme 300 ezer Ft, akinek minbér--ha van eggyáltalán, havi mínusz- több ezer Ft. Kis embernek csak megszorítás-----politikus giga fizu,giga kedvezmény, adó megtakarítás több millió Ft.
  Mit várhatunk ???? BUÉK!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudtak dönteni Annus József és József Attila között

Maroslele - Nem tudták eldönteni, hogy Annus József vagy József Attila nevét viselje a felújított… Tovább olvasom