Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Makói edzőtábor svéd tornászokkal

Makó - Västerwick városából érkeztek a svéd tornászlányok, akik ezekben a napokban Makón, az Erdei-iskola csarnokában tartanak edzőtábort. Az iskola testnevelő tanárának, Árgyelán Györgynek az egyik régi tanítványa Svédországban él, innen a kapcsolat.
A fiatal, többségében tizenéves sportolók az északi ország délkeleti részéről, a Makóhoz hasonló méretű Västerwick városából jöttek, és ami külön érdekes, az ottani sportegyesület fiatal tornászai már 12 éve visszatérő vendégek a hagymavárosban. Ez Árgyelán György testnevelő tanárnak, edzőnek köszönhető, az ő egyik régi tanítványa, Szanyi Éva ugyanis Svédországba költözött, innen a kapcsolat. Amelynek fontos eleme, hogy a västerwicki tornászokat itteni sportoló diákok látják vendégül, akik aztán viszonozhatják a látogatást.

Svéd tornászlányok – makói edzésen. A szerző felvétele
Svéd tornászlányok – makói edzésen.
A szerző felvétele

A svéd tornászlányok egy hetet töltenek a Maros-parti városban. Egyik edzőjük, Bitte Björk lapunknak elmondta: ezzel a táborral alapozzák meg a későbbi éves edzéseket. Alapos átmozgatást végeznek, és a gerendától a felemás korláton át a trambulinig mindennel foglalkoznak, ami egy szertornaedzésbe belefér. A körülményekkel nagyon elégedettek, itt ugyanis nem kell még pakolni is az edzéshez szükséges eszközöket. Amelyek egyébként, mint az edzéseken közreműködő egyik volt Árgyelán-tanítvány, Török Dániel megjegyezte, ráadásul újak, és megfelelnek a legmodernebb olimpiai versenykövetelményeknek is.

talán testvérvárosi kapcsolat is szövődik Västerwick és Makó között.
Talán testvérvárosi kapcsolat is szövődik Västerwick és Makó között.
A szerző felvétele

A lánycsapat persze nem csak a magyar diákokkal közös edzéseken vesz részt. Szórakoztató programokat is szerveztek nekik, hogy módjuk legyen megismerni a magyar kultúrát, Makót és környékét. Ennek jegyében elvitték őket városnézésre, Maros-parti bográcsos főzésre, a kiszombori kukorica-útvesztőbe és apátfalvi lovaglásra, sőt a Szegedi Vadasparkba is. Árgyelán György azt reméli, a sportkapcsolatból egyszer talán testvérvárosi kapcsolat is szövődik Vasterwick és Makó között.

Olvasóink írták

 • 3. njozsi 2011. augusztus 19. 10:54
  „Gratulálok Gyuri!
  Szerdán (aug. 24-n) Talákozunk.
  Németh Józsi.”
 • 2. njozsi 2011. augusztus 19. 10:52
  „Gratulálok Gyuri!
  Szerdán (aug. 24-n) Találkozunk:
  Németh Józsi.”
 • 1. Chuba 2011. augusztus 12. 10:51
  „félbe van hagyva a cikk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Unokáinknak is jut a melegből

Kettőt is fúrnak a misztikum övezte visszasajtoló termálkutakból Makón. A kertészetek azért lobbiznak, ne kelljen alkalmazni ezt a drága technológiát. Tovább olvasom