Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Másodszor kínálják a volt székházat Makón

Makó - Senkinek sem kellett az Egyesített Népjóléti Intézmény Béke utcai egykori székháza, ezért a város most újra meghirdeti – többek között erről is szó lesz a mai képviselő-testületi ülésen Makón.
Beszámolnak a városi cégek

A mai képviselő-testületi ülés reggel 9-kor kezdődik a városházán. Az érdeklődők meghallgathatják többek között a Tisza–Maros-szögi Vízgazdálkodási Társulat belvíz-mentesítési, öntözési munkáiról szóló tájékoztatóját, és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság képviselője is szót kap. Az önkormányzati tulajdonú cégek beszámolnak múlt évi tevékenységükről.

Egy hónappal ezelőtt hirdették meg, de egyetlen érdeklődő sem jelentkezett az Egyesített Népjóléti Intézmény (ENI) Béke utcai egykori székházáért. Mint megírtuk, az épület februárban üresedett meg, amikor a város úgy döntött, a központ dolgozóit – takarékossági megfontolásokból – a városháza szárnyépületébe költözteti.

Az eredeti elképzelések szerint 20-25 milliót költöttek volna az átalakításra, felújításra, és az épület adottságaitól függően 5-6 apartmant terveznek benne kialakítani, egyenként 3-4 fő, praktikusan egy-egy család elhelyezését lehetővé téve.

E helyett azonban április végén úgy döntött a testület, inkább megpróbálja eladni a belvárosi, 1227 négyzetméteres ingatlant. A nagy alapterületű, jó állapotú polgári házat, amely udvarral és udvari parkolóhelyekkel is rendelkezik, turisztikai célú hasznosítás esetén 16,1 millió plusz áfáért hirdették meg, egyéb esetben ennek az árnak a duplájáért. Miután a május 9-i határidőig senki sem jelentkezett, a mai ülésen várhatóan eredménytelennek nyilvánítják a pályázatot, és újra kiírják. Ami érdekes: az előterjesztés ezt az eredetivel azonos feltételek mellett javasolja – azaz nem engednének az árból. Másodszor június 13-áig várják a jelentkezőket.

Olvasóink írták

 • 3. Francois 2013. május 30. 12:00
  „KOmolyan, agyon röhögöm magam, ki venné meg?! 4-Zimmer Feri van eladó a városban! :)”
 • 2. pog 2013. május 30. 08:42
  „ember gondolkozz már nem hogy fürdő város, a fiatalok és közép korúak menekülnek a városból....a befektetés lassan kísértés lesz... itt csak a pogi és hold udvara érvényesül....”
 • 1. Qllancs 2013. május 29. 16:35
  „Ott az ülésen nem tudják:hogy válság van ?? nincs kereslet semmilyen ingatlanra ??? Van aki évekig árúlja a házát--lakását !
  Majd engednek még abból az árból .
  Minek kéne még több panzió Makóra ?? Mikor van már éppen elég ... min. 13 db ebből évek óta árulnak 3 db ot.
  Mind üres, nem jönnek a vendégek, esetleg nyáron 1-2 éjszakára .
  A polg. mester utánnajárt pl. 1 évben hányan szálltak meg ezekben ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonták a félmilliós nyomravezetői díjat - önként jelentkezett a verekedő

Önként jelentkezett kedden az a 23 éves csanádpalotai férfi, aki Szegeden, a Csuka utcában olyan súlyosan bántalmazott egy férfit, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. Tovább olvasom