Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Megsüllyedt, összetört utak

Maroslele - Maroslelén is sok panasz kíséri a szennyvízcsatornázás utáni helyreállítást: többek között megsüllyedt utakat, tönkretett járdákat reklamálnak a helyiek. Az önkormányzat ígéri, minden hiányosság kijavítását meg fogja követelni
a kivitelezőtől.
A Rózsa utca sarkán úgy megsüllyedt az út az aszfalt alatti rossz minőségű tömörítés miatt, hogy ha az ember beleáll, bokáig ér a gödör pereme. Ez az egyik, szennyvízcsatornázás utáni helyreállítási hiba, amit a maroslelei Drimba Tibor megmutatott nekünk a minap – a faluban azonban nagyon sok hasonló van. Az egyik közösségi oldalon külön csoportot is alapított, ahol a leleiek egymás után sorolják panaszaikat.

A listán többek között megsüllyedt úttest, munkagépek által összetört út és járda, darabokban málló új aszfalt, árokban maradt földkupacok olvashatók.
– Remélem, az önkormányzat, amely egyébként nyitott a problémáinkra, szigorú lesz a kivitelezővel, és megköveteli a maradéktalan helyreállítást – mondja Drimba Tibor.

Drimba Tibor az egyik összetört útszakasznál. Fotó: Szabó Imre
Drimba Tibor az egyik összetört útszakasznál. Fotó: Szabó Imre

A faluban időközben megkezdődött a csatornázás utáni helyreállítás átadás-átvétele – a múlt héten 7 utcában tartottak bejárást. Czene Gyula, a polgármesteri hivatal műszaki ügyintézője lapunknak azt mondta, tapasztalataik szerint a teljesen új aszfaltszőnyeget kapott utcákat leszámítva minden utcában van tucatnyi gond – ezeket jegyzőkönyvbe is vették.

Tipikus, hogy az úttest süllyed, kátyúsodik, gyűrődik. Ő mint az önkormányzat képviselője ezért nem javasolta a munka átvételét az ellenőrzésért felelős mérnökszervezetnek. Ha ez valóban így lesz, a beruházónak egy hónapja marad a javításra – ez egyébként néhány helyen már folyik. Ezután újabb ellenőrzés következik. „A törvényesség határáig is elmegyünk, hogy kikényszerítsük az elvárható minőséget" – hangsúlyozta Czene Gyula.

Megkérdeztük a szennyvízberuházás projektmenedzserét, Ortutay Miklóst, aki nem kívánt reagálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 óra közérdekű munkára ítélték a diákját bántalmazó apátfalvi tanárt

A tárgyaláson a vádlott nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elmondta, megbánta a történteket. Tovább olvasom