Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Menyasszonyi ruha a keringőhöz

Makó - Habár még jóval odébb lesznek a makói szalagavató bálok a végzős lányok már most javában készülődnek. Életük egyik legszebb eseményére sokan már a menyasszonyi ruhát próbálgatják a keringőhöz.
A végzős lányok nagy izgalommal készülnek erre a fontos eseményre, ezért elmentünk egy próbára, hogy meglessük, hogyan zajlik a ruhaválasztás. – A lányok zöme már kiválasztotta ruháját, sőt sokan már augusztusban ruhát próbáltak. Mindenki a stílusához leghozzáillőbb mellett döntött – mondja Baranyi Antalné, a főtéri menyasszonyi ruhaszalonban. A lányok legtöbbször anyukájukkal, barátnőkkel érkeznek a ruhapróbára, és sokuknál nem megy könnyen a döntés. Van, aki konkrét elképzelésekkel jön, mások számos ruhát felpróbálva is nehezen választanak. Azoknak, akiknek nincs semmilyen előre kitalált ruhaötletük, a kölcsönző munkatársai segítenek. – Már ránézésre tudjuk, hogy kinek mit javasoljunk, de ez függ a magasságtól, testalkattól, stílustól – tette hozzá sok éves tapasztalatait a tulajdonos.

A képen Petrik Réka látható.
Petrik Réka is megtalálta a számára tökéletes ruhakölteményt.
Ottjárttunkkor Petrik Réka és édesanyja lépett be a szalonba, akinek január végén lesz a szalagavatója. Réka céltudatosan érkezett: egyszerű ruhát szeretett volna. Végignézett párat, majd hármat próbált fel. A boldog anyuka mindhárom ruhában gyönyörűnek találta egyetlen lányát, bár tény, hogy remek alakjához és páratlan szépségéhez bármit magára ölthetett volna. Réka végül a harmadik ruhát választotta, mely két részből, külön a fűzőből és az abroncsos szoknyából áll – neki és édesanyjának egyöntetűen ez tetszett a legjobban. Ő gyors volt, mindössze húsz perc alatt kiválasztotta a neki tetszőt, míg mások hosszú ideig tanakodnak.

A kölcsönzőben 130 ruhából választhatnak a végzős lányok, az egyszerűtől a habos díszítettig. Idén legtöbben az egybe ruhát választják, a legfrissebb trendnek megfelelően. A kölcsönzési ár 15-35 forint között alakul, a ruha méretétől, díszítettségétől függően. A szülők ezt egy összegben vagy részletekben fizethetik ki. Az ár tartalmazza a ruha méretre alakítását és a tisztítását. Emellett a kölcsönző a makói iskolák báljaira ki- és visszaszállítja a ruhákat, megkönnyítve ezzel a diákok és szülők dolgát.

– Mindenkinek azt mondjuk, hogy nyugodtan gondolkodhat még a ruhán. Rugalmasak vagyunk: ha nincs egybeesés más lányok ruháival, még később is változtathatnak – tette hozzá Baranyiné. Előbbire azonban ritkán van példa, hisz a lányok még a ruhapróbán lefotózzák magukat a menyasszonyi ruhában, hogy a bál napjáig gyönyörködhessenek magukban.

Olvasóink írták

 • 5. mgabca 2012. december 08. 17:55
  „Kiegészítésképpen: aukciós oldalakon 1-2000 Forintért lehet csodás fehér, alkalomhoz illő cipőt is találni, amiben nemhogy menni, de táncolni is lehet!
  Egy Táncoláshoz nem platformcipő, hanem kényelmes, 5-7 cm-es puha talpú cipellő kell, szintén 10 percre.
  Tánctanárként sokszor bajlódunk a táncos lányokkal, hogy tudjanak természetesen mozogni a keringőben.
  A cipőben kell már korábban is táncolni, próbáról próbára betörni, ha kell, ilyen a ruhában való mozgás is, főleg, ha abroncsos csodáról van szó.
  A kölcsönzők általában nem adják oda a ruhát hetekre, tehát a gyakorlás 1 alkalomra korlátozódik, és ha nem kényelmes, akkor már nem lehet nagyon változtatni!”
 • 4. mgabca 2012. december 08. 17:32
  „A keringőt tanító tánctanárok felajánlanak 5-6000 Forintért ruhákat, amik kényelmes keringő ruhák, amik éppen arra valók, hogy táncoljanak bennük, mert nem érnek a földre, fel lehet emelni benne a kart, bátran lehet benne mozogni.
  Arra a 10 percre pedig tökéletesek. (Sőt, a táncruhak.hu oldalon vannak menyasszonyi ruhák is, amik egy kölcsönző megszűnésekor lettek felvásárolva)
  Nagyon kevesen élnek vele!
  Lehet spórolni, ha a szülő elég szigorú.
  Egy lány szépsége nem a pénzen múlik.
  Az interneten böngészve lehet találni fantasztikus frizura ötleteket, sminkelni is tud már minden 18 éves. Nem a külsőségektől lesz élete legszebb napja.

  Sokan babonából nem is vesznek fel menyasszonyi ruhát, van egy régi mondás:
  "Nagyanyám megtiltotta, hogy figurai menyasszony legyek, mert akkor igazi nem lehetek...."”
 • 3. Qllancs 2012. október 18. 21:15
  „Elég drága kis mulatság !
  Sok szülő ezt nagyon nehezen tudja kifizetni a mai világban. Tudok olyat aki hitelt vesz fel, hogy a költségeket ki tudja fizetni.
  Ruha :15-35 ezer ft, fodrász, szoli, műkörmös, cipő, kiegészítő, belépők, váltó ruha, vacsora ára stb......
  Fénykép--videó ....
  De egy örök emlék !Még nagymama korukban is emlékezni fognak erre az estére .”
 • 2. bbpici 2012. október 18. 17:54
  „Tetszik ez a mondat:

  - A kölcsönzési ár 15-35 forint között alakul, a ruha méretétől, díszítettségétől függően. A szülők ezt egy összegben vagy részletekben fizethetik ki.”
 • 1. grafika88 2012. október 17. 16:49
  „Szegény szülők, sporólhatnak v. hitelt vehetnek fel ,hogy a leánykájuk 1 este " királynőnek " érezze magát. Egy ilyen este akár 100-150 ezer ft is kerülhet.
  DE egy örök emlék !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában akár 15 év után szabadulhatna Thomas B.

A magyar jog rendkívül szigorúan ítéli meg a hivatalos személy ellen elkövetett emberölést: minden bizonnyal hazai bíróság hozza majd meg a jogerős ítéletet. Tovább olvasom