Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 02. 28. szombat - Elemér

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Minden adott a városi léthez Csanádpalotán

Minden adott a városi léthez Csanádpalotán

Csanádpalota - Már csak a rendőrőrs hiányzik Csanádpalotán, ahol minden más, a városi léthez elengedhetetlennek tekintett intézmény működik. Csongrád megye legújabb, tizedik városának napja augusztus 15-én lesz.

Szabó Imre - 2009.07.09. 12:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Tegnap délután az Önkormányzati Minisztérium épületében köszöntötte Varga Zoltán tárcavezető az idén városi rangra emelkedő települések polgármestereit, köztük Kovács Sándort is Csanádpalotáról. A tegnapi ünnepség kapcsán arra voltunk kíváncsiak, vajon mennyire városias Csongrád megye legfiatalabb, 10. városa?

Csanádpalota első embere azt mondja: lényegében minden megvan náluk, ami ma a kisvárosi lét elengedhetetlen feltétele. Ez alól talán csak a rendőrőrs kivétel, de a helye már ennek is megvan, és tárgyalnak a megyei kapitánysággal. Van viszont szépen felújított, tavaly akadálymentesített orvosi rendelőjük, ahol 2 háziorvos, 1 fogorvos és 2 védőnő dolgozik, napi nyitva tartással üzemel a gyógyszertáruk is. Van bölcsődéjük, ami egy 52 milliós beruházásnak köszönhetően hamarosan új épületbe költözik – itt 3 csoport is elfér majd 40 gyerekkel. Az óvoda 157 millióból újul meg, itt 120 gyereket tudnak fogadni, és büszkék a 250 gyereket oktató általános iskolára is, ahol épp most zajlik egy 14 milliós informatikai fejlesztés.

Traktor a központban. A mezőgazdaság és a városi lét jól megfér majd egymás mellett Csanádpalotán. Fotó: Karnok Csaba
Traktor a központban. A mezőgazdaság és a városi lét jól megfér majd
egymás mellett Csanádpalotán. Fotó: Karnok Csaba

Ami pedig a középfokú oktatást illeti: már a 3. évfolyam 10 diákja ballagott el idén Palotán, akik a makói Juhász Gyula Református Gimnázium kihelyezett tagozatán tanultak. Van ezen kívül családsegítő központ, gyermekjóléti szolgálat 5-5 fővel és idősotthon, ahol jelenleg 16 gondozott él. Ez utóbbi intézmények több környező falut is kiszolgálnak. Kovács Sándor hozzátette: Palotán az iparűzési és a gépjárműadón kívül más helyi adónemet nem szednek, és nem is terveznek újakat bevezetni. Költségvetésük tavaly 790 milliós volt.

A fiatalság lehet a jövő záloga az új városban. Fotó: Karnok Csaba
A fiatalság lehet a jövő záloga az új városban.
Fotó: Karnok Csaba

A tegnapi budapesti ünnepségen egyébként nem adtak át díszokleveleket a várossá válás alkalmából. Csanádpalota ezt első városnapján, augusztus 15-én veheti majd át, ám egyelőre nem dőlt el, melyik közjogi méltóság hozza el.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 4. rolend01 2009.07.14. 06:44

Én úgy érzem, hogy gyökeres változásokat kellene hozni Pitvaros életében! A SÜN!-ök maradjanak itt, mert ésszerűbb, hogy Pitvarosról ugyanannyi idő alatt ér Palotára és Nagyérre, ha van valami. Jah meg plussz, hogy úgy tudom, hogy Kövegy a makóiakhoz tartozik. Ha elviszik a a yardot tőlünk akkor Kövegy is a palotaiakhoz tartozik majd, így több falu, kevesebb figyelem, nagyobb bűnözés!

Moderálásra küldöm 3. redstar 2009.07.13. 05:59

Látom! Traktoruk már van egy... de hogy az elég a városiasodáshoz?! :-)))

Moderálásra küldöm 2. nezdcsak 2009.07.11. 20:17

MOSÓMASA!
VÁRD KI A VÉGÉT!BIZTOS NEM MARAD PITVAROSON A RENDŐRŐRS!A MI KIS POLGÁRMESTERÜNK NEM TUD ÚGY "HARCOLNI"SEMMIÉRT,MINT PALOTA POLG.MESTERE!

Moderálásra küldöm 1. mosómasa 2009.07.09. 21:03

A rendőrőrs jó helyen van Pitvaroson, így legalább a környező kistelepüléseknek is azonos esélye van arra, hogy időben odaérjenek a rendőrök, ha szükséges.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...