Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Nem drágul a makói földhaszonbérlet

Idén sem tervezi emelni a makói önkormányzat a mezőgazdasági hasznosítású földterületek haszonbérleti díját - derül ki a mai képviselő-testületi ülés egyik előterjesztéséből.
Ennek értelmében a külterületi földek, illetve a zártkertek bérleti díja aranykoronánként továbbra is évente 1200 forint, belterületen pedig négyzetméterenként 7,5 forint lesz. Megmarad az a kedvezmény is, hogy az elhanyagolt területek után 2 évig nem kell fizetni. Ezt az árszintet egyébként még 2013-ban, az előző városvezetés idején állapították meg először – akkor a korábbihoz képest jelentősen emeltek. Azt, hogy most ismét változatlanok maradjanak a díjtételek, az előterjesztés azzal indokolja, hogy ezek mértéke megfelel annak, amit a forgalmi viszonyok indokolnak.

A testületi ülés reggel 9-kor kezdődik a városházán. A képviselők tájékoztatót hallgathatnak meg a kórház helyzetéről, megtárgyalják a városi tulajdonú cégek háromnegyed éves beszámolóit, és napirendre kerül a mezőőri járulék megszüntetéséről szóló előterjesztés is. Az ülésen ezeken kívül szó lesz az idei adóbevételek alakulásáról, ezek felhasználásáról, valamint a helyi adókról szóló rendelet felülvizsgálatáról. Ez utóbbi napirendi pontot az ülés elején, közmeghallgatás keretében tárgyalják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell a busz a gyárnegyedbe

A Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) egy év után, idén szeptember elsejétől adott zöld utat a járatnak. Tovább olvasom