Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Nem késszúrás, fojtogatás végzett az asszonnyal

Makó - Az előzetes feltételezésekkel szemben nem késszúrás, hanem fojtogatás miatt halt meg a közelmúltban a Justh Gyula utcában egy makói asszony. Férjét már nem halált okozó testi sértéssel, hanem szándékos emberöléssel gyanúsítják.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A Justh Gyula utcai családi drámáról két héttel ezelőtt számoltunk be először. A megyei főkapitányság lapunkat akkor úgy tájékoztatta: a 72 esztendős C. János szerda délután azzal hívta a mentőket, hogy felesége rosszul van, valószínűleg infarktust kapott. A mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani, ugyanakkor azonnal értesítették a rendőrséget, mert a 66 éves nőn szúrt sérülést találtak. Mint megírtuk, a férfit halált okozó testi sértés gyanújával vették őrizetbe, végül részletes beismerő vallomást tett. Bár eleinte azt mondta, nem tudott a szúrt sebről, később elismerte: a feleségével összevitatkoztak, és ennek során megszúrta egy késsel. A férfi azonban csak azután hívott segítséget, miután az asszony ájultan összeesett. Ekkor már nem lehetett megmenteni a nő életét.

A megyei főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs szerdán váratlan fordulatról értesített bennünket. Az orvosszakértői vizsgálat ugyanis megállapította: a hastáji késszúrás nem volt mély, létfontosságú szervet nem ért. A nő nem emiatt, hanem azért halhatott meg, mert megfulladt. Ez szándékos elkövetésre utal, így a bűncselekmény szándékos emberöléssé minősült. Információink szerint a gyanúsított továbbra is előzetes letartóztatásban van – állítása szerint fáradtsága és ittassága miatt nem emlékszik a történtekre. Igazságügyi elmeorvos szakértő is vizsgálja.

A nyomozás eddigi fejleményeiből egyébként évtizedek óta húzódó házastársi viszály rajzolódik ki. A gyanúsított és áldozata 44 éve kötötte össze életét. Kettejük viszonya a nyugdíjas évekre mérgesedett el igazán: az állandó, olykor tettlegességig fajuló veszekedések miatt gyermekeik ritkán látogatták őket, unokáikat pedig el is tiltották a nagyszülőktől. Az egyik összetűzés miatt 2 éve bíróság elé is került a férfi, de megúszta figyelmeztetéssel, felesége pedig megbocsátott neki. A legutolsó komoly verekedés 4 hete történt. A gyilkosságig vezető vita feltehetőleg azért pattant ki, mert mindketten egymást okolták, hogy a feszültségek miatt a városban élő lányuk sem keresi fel már őket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampányízű volt a szerdai testületi ülés

A szerdai testületi ülésre is rányomta bélyegét a kampány Makón. Tovább olvasom