Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Nulla forint tartozás miatt kaptak felszólítást Papék

Makó - A gázszolgáltató azzal fenyegetett egy makói családot, hogy elzárja náluk a gázt tartozásuk miatt, amelynek összege 0 forint. A cég elnézést kért a hibáért, és a felszólító levél költségét sem számlázza ki.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Különös felszólító levelet kapott a gázszolgáltatótól a minap a makói Papné Gruber Erika. A levél arról tájékoztatja, hogy a cég kezdeményezte a fogyasztó kizárását a földgázszolgáltatásból, mert tartozását nem rendezte. „Ügyfélszámláján a mai napon 0,00 forint tőketartozást és ezt meghaladóan ennek járulékait és egyéb költséget tartunk nyilván" – állapítja meg a levél, amely arról is szól, hogy ha hátralékát 8 napon belül nem rendezi, a társaság felbontja a vele kötött szerződést.

Olvasónk első döbbenetében azt sem tudta, sírjon vagy nevessen, végül úgy döntött, megmutatja nekünk a nem mindennapi értesítést. Azt mondta, az összeget illetően biztos nem elírásról van szó: ügyfélszámláján valóban 0 forint tartozás lehet, ugyanis nincs hátraléka. Korábban ugyan előfordult, hogy késve fizettek be néhány csekket, és emiatt felszólító leveleket kaptak, de már az utóbbiak miatt külön kiszámlázott összeget is rendezték.

Papné Gruber Erika azt se tudta, sírjon vagy nevessen, amikor elolvasta a levelet. A szerző felvétele
Papné Gruber Erika azt se tudta, sírjon vagy nevessen, amikor elolvasta a levelet.
A szerző felvétele

Papné Gruber Erika most azt reméli, legalább ezért a nyilvánvalóan felesleges felszólításért nem kér majd pénzt tőlük a szolgáltató.

Nem kér – nyugtatta meg lapunkon keresztül a társaság szóvivője, Varga-Futó Ildikó. A szerződés felmondásáról szóló értesítés egyébként sem kerülne a fogyasztónak pénzébe, de jelen esetben a felszólító levél még csak nem is hatályos. Adminisztratív tévedésről van szó, amiért a GDF SUEZ elnézést kér. A 0 forintos számlát rendszerhiba miatt küldték ki. A problémát az okozhatta, hogy a befizetés könyvelése és a szerződés felmondásáról szóló levél kiállítása egy napon történt, így ezek sajnos elkerülték egymást. Makói olvasónknak így természetesen nem kell attól tartania, hogy gáz nélkül marad, de – tette hozzá a szóvivő – természetesen akkor sem zárták volna el a csapot, ha nem fordul lapunkhoz – a tévedés előbb kiderült volna.

Nagyobb méretért kattintson a képre. Fotó: Szabó Imre
Nagyobb méretért kattintson a képre.
Fotó: Szabó Imre

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. jozkó 2013. november 14. 13:26
  „34. Gerika68:

  Úgy érted, a nyomtatott és az elektronikus média "nyomoz" az ilyen"0 Ft-os felszólítások" után, hogy olvasottság-nézettség javító szenzációt tudjanak tálalni?
  Ezek szerint a média "áldozata" lettél?
  Így jártál....?!”
 • 41. THK 2013. november 14. 11:41
  „39. adamantium,
  természetesen a pénzügy kell döntsön ebben, meghatározva egy (nulla fölötti) minimumot, ami alatt nem éri meg foglalkozni vele, mert az eljárás (nyomtatás, levélküldés) sokkal nagyobb összeg, mint a hátralék.”
 • 40. szatyi 2013. november 14. 10:55
  „"... mert ki határozza meg melyik az az összeg ami még nem számít?"

  A program írója, illetve megrendelője! Mindössze annyi kell, hogy betesz néhány plusz sort, -miszerint- pl. 100 Ft. alatt nem nyomtat/küld felszólítást!”
 • 39. adamantium 2013. november 14. 10:26
  „10. szatyi 2013.11.13. 11:48
  dehogynem, minden héten megjelenik egy ilyen jellegű cikk. ezeket a leveleket egy számítógépes program generálja automatikusan, ember meg se nézi, ezért fordulhat ez elő, van ilyen mindenütt a világon.
  13. THK 2013.11.13. 12:26
  lehet, hogy a tartozás 1 forintnál (vagy 1 fillérnél) kisebb ezért 0-ként jelenik meg, de a gép érzékeli. azt pedig, hogy bizonyos összeg alatt ne küldjön ilyen papírt nem lehet megtenni mert ki határozza meg melyik az az összeg ami még nem számít?”
 • 38. 80sFan 2013. november 14. 08:26
  „Én meg fizetnék akár egy-két héttel a határidő előtt is, de olyan bénán van ez az internetes engedélyezési-fizetési megoldás, hogy még késik is egy-két napot a határidőhöz képest. És nem miattam, hanem ezt ők csinálják maguknak (és nekem). Még jó, hogy emiatt nem büntetnek!”
 • 37. vasi 2013. november 14. 08:20
  „Emberek! Dobjuk össze a pénzt a hölgynek! :)”
 • 36. molep 2013. november 13. 21:06
  „Ne haragudjon, de egy-két nap csúszás miatt nem kapcsolnak ki senkit (gázról van szó), hiszen, akkor az ország nagy % kikapcsolható volna... engem legalábbis minden hónapban kikapcsolnának.
  A fenti képre ha rákattintunk és kinagyítjuk, akkor abból kiderül, hogy a földgázkereskedő ha nem tudja a fogyaztót kikapcsolni (tartozás miatt), akkor felmondhatja a szerződést. Kikapcsolás legjobb tudásom szerint 2 hónap csúszás után indulhat. De biztos egy két napot csúszott.
  Hogyan kapcsolódik ide egyébként a diktálás?”
 • 35. Gerika68 2013. november 13. 20:54
  „Bocsánat, azt még le írom,hogy azért nem diktálok,mert én azt a módot választottam,hogy minden hónapban egyformán fizetek. Így a téli hónapokban is ugyanannyi az összeg,mint a nyár időszakban!!!!!”
 • 34. Gerika68 2013. november 13. 20:31
  „Kedves Mindenki!
  jozkó-nak Először is le szeretném szögezni,hogy nem én kerestem fel az újságot,hanem ők engem!!!!! Ja az RTL Klub is felkeresett,de nekik nem nyilatkoztam! :)
  Másodszor a havi befizetésekkel nem késtem annyit,hogy azért kikapcsolhassák. Minden hónapban fizetünk néhány nap csúszással. De ki nem? Felszólítóleveleket régebben kaptunk,de mindig fizettünk. Legutóbb szeptember körül 2010-es felszólítólevél díjak miatt kaptunk kikapcsolási értesítésről levelet. Mindig az ügyfélszolgálatot hívom,ha gond van,és rendezem a jogos összeget. Csak ha a következő hónapban felszámítanak több száz Ft-ot,az már nekem is magas!!!!
  Még nem kaptuk meg a következő számlát,kíváncsi leszek ezek után lesz-e rajta f.l. díja. Üdv.”
 • 33. ChrisSZGD 2013. november 13. 18:10
  „Valódi címlapsztori! Igaz, a cikk címéről ordít, hogy téves a felszólítás, de sebaj.

  Gratulálok a főszerkesztőnek, és a szerzőnek!”
 • 32. szatyi 2013. november 13. 18:07
  „"31. jozkó 2013.11.13. 17:47 "

  Azt azért ne feledd, hogy a cikk lényege nem a késedelmes fizetésről, hanem a szolgáltató kritikán aluli elszámolási/számlázási gyakorlatáról szól! Ha nem vetted volna észre!”
 • 31. jozkó 2013. november 13. 17:47
  „Ez azért "visszafelé sült el" - mert az is kiderült, hogy "korábban előfordultak fizetési késedelmek" - arról nem értesítették az újságot.
  Ha jól értem, most is csak egy napon múlt - vagyis most is "csúszott" a befizetés?
  Lehet, nem kellene a napra állni annak, akinek vaj van a kalapja alatt?
  De legalább ismét egy friss gumicsont - nekünk :)”
 • 30. THK 2013. november 13. 16:31
  „26. nyomdasz63,
  megette volna a fene, ha a rendszergazdának kellene írnia a számlázóprogramot...”
 • 29. Francois 2013. november 13. 16:17
  „26. nyomdasz63 2013.11.13. 15:24 Én egyszer láttam Makón az eszközöket! IBM 2002-206-közötti laptop, rossz nyomtató, egy órát küszködtek mire valamelyik gép felismerte a nyomtatót! :) De vegyetek egy példát, felhívód kéri az ügyfélkódod, mikor beütöd , jelzi a hölgy sajnos nem dobta fel az azonosítódat! :)”
 • 28. csonakos 2013. november 13. 15:40
  „Húúúúú, mivel fenyegetik meg vajon azokat akiknél nincs is bekötve gáz? Ez gáz!”
 • 27. KamuNeni 2013. november 13. 15:38
  „Nem tudom milyen vegzettsege van azoknak akik ott dolgoznak, de valisznu nincs diplomajuk, foiskolai vegzettseguk, szakmunkas leveluk, erettsegijuk, (miiii nem erettek?) cipo felsoresz keszito szakmunkas bizonyitvanyuk, cipo alsoresz keszito bizonyitvanyuk, bolcsesz diplomajuk, nyolc osztalyuk de lehet hogy meg ovodaba se jartak.

  Nem tudom egyaltalan leteznek e olyanok akik a villany es gaz ceget vezetik vagy ott akarmilyen beosztasban vannak, mert a fentiek bizots hianyoznak a papir repertoarjukbl es nem vagyok abban se biztos hogy van nekik bolt vezetoi vegzettseguk, vagy egy egyszeru PINCER szakmunkas bisznyitvanyuk

  Ha meg a Penztarosi szakmunkas bizonyitvanyuk sincs meg, hogy kezelhetnek penzt egyaltalan. Foleg masok penzet. Mert ha a ceg aki felvette oket mindezek hianyossagok ellenere rajuk bizza sajat penzet ugy legyen, de masok penzet mar nem szabadna kezelniuk.

  Tehat ezek szerint hazudtak mikor munkajert jelentkeztek hogy van a fenti vegzettsegekbol legalabb valamelyik. Es akkor a ceg felelossege hogy a hazugokat kiszurje es elmenessze azokat. Mert mint mongyak aki hazudik az maskor is hazudik aki meg l .. , na de oda ne menjunk mert meg magukra veszik a ceg vezetok.”
 • 26. nyomdasz63 2013. november 13. 15:24
  „Látta már valaki "ezeknek" a rendszergazdaként nyílvántartott emberét?
  Én egyáltalán nem csodálkozom!”
 • 25. gondolom 2013. november 13. 14:30
  „Pofátlanság a gázszolgáltatotól a levél még nekik áll feljebb a levél díj miatt ez már zaklatás.”
 • 24. diverfrog 2013. november 13. 14:23
  „Személy szerint én a makói Papné Gruber Erika helyében résen lennék, figyelném, hogy ne adj isten a kedves szolgáltató rá ne terhelje a kiküldött felszólítólevél díját. Jártunk így mi is, nullás számlatörténet mellett jött a felszólítás és azt vettem észre a következő számlánál, hogy jééé magasabb a számla összegénél a nyilvántartott tartozásom. Kérdeztem, hogy is van ez? Felvilágosítottak, hogy ebben a felszólítás ára is benne foglaltatik, pedig előtte nekem is megígérték, hogy nem volt jogos, nem terhelnek.
  Pofátlan lehúzás - hivatkozva a számlázó rendszerre.”
 • 23. vmagdi 2013. november 13. 14:21
  „9, adamnati, arról nem is beszélve, hogy ezeknek a leveleknek a költségét nem az igazgató zsebéből fizeti, hanem a többi fogyasztóéből, sőt a nyomtatója festékét, a nyomtató kisasszony bérét is mi fizetjük, meg azét is aki elsétál vele a postára, meg a postásét aki kihozza..... hát remek”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelés a piromániás férfi ellen

Közveszélyokozás és rongálás miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a makói férfi ellen, aki kétszer is szándékosan okozott tüzet Makón. Tovább olvasom