Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Orvostüntetés Makón is

Makó - Negyvenen tüntettek a makói kórházban kedden délben a Magyar Orvosok Szövetsége szervezésében.
Negyvenen tüntettek a makói kórházban kedden délben a Magyar Orvosok Szövetsége szervezésében. Az ebédszünetben az új épület bejárata előtt tartott csendes demonstrációt – nem sztrájkot – azért szervezte a MOSZ, mert, mint Farkas Iván, a szövetség helyi elnöke közölte, az alacsony bérek, a „félresikerült reformintézkedések" és „az időről időre előforduló privatizációs próbálkozások" nyomán egyre több orvos fordít hátat az országnak. Ez a jelenség a MOSZ szerint ma már ellehetetleníti a rendes betegellátást, és elviselhetetlenné teszi az itt maradók munkaterheit. Ez egy négy országra kiterjedő megmozdulás része volt, a MOSZ vezetősége az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkárságánál tartott demonstrációt ugyanebben az időben, és hasonló megmozdulást szerveztek a cseh, a lengyel, és a szlovák szakmai szervezetek is bérköveteléseik teljesítése érdekében.

Olvasóink írták

 • 6. savarjo 2012. november 25. 16:12
  „Az eddigi hozzászólások mind az egészségügyi ellátó rendszer fennálló hibáit támasztják alá. A MOSZ, mely a kamara mellett szakaszervezeti jellegű szervezet, jogosan csatlakozik az un visegrádi országok eü. demonstrációihoz- A z egykori keleti blokk országaiban így itthon is elkeserítő az alacsony ráfordítási költség, minden ebből fakad, no meg abból, hogy több mint 60 éve nem változott semmi. Minden a mugyira megy, mint at Eu-ban most is. Az unió ebben nagy segítséget adhatna, de nem érdeke, a politika mögött álló nagyon szűk pénzügyeket befolyásoló tőkének( függetlenül attől, hogy milyen szinú oldalt támogat, ugyanis csak a pénz érdekli))
  Mo.-n két réteg volt - megtűrt osztályidegen - , mert szükség volt rá, az egyik az orvosok.
  Lényegében a felvágottt un. torta szeletből ma sem jut több. Fájó, hogy Makó és más jól müködő helyek részleges müködésre kárhoztattak, de ha a "kölcsönnyújtókon múlna", ennél vadabb dolgokra is sor kerülhetne.
  Valami megindult, de az elmúlt 10-20 év hibái nem rendezhetők csak egy másik koncepció alapján. Újra kellene szeletelni a tortát!!!!Az meg másnak fájna!!!!
  Az országot elhagyó vagy azt tervezők mentalitása részben saját nevelésünk részben a világ változásainak köszönhető. Számos igazságtalanság érné az ország lakosait, ha minden diplomás megindulna a világba. Gondoljuk csak végig, mindki a politikai elnyomatás ellen hagyta el az országot korábban?? Rajtuk kivül a többeiek nem tudtak disszidálni, vagy nem akartak, vagy nem mertek, mi a fenéeek maradtak itthonn???? Oka volt és van.
  Jól tették, hogy elmentek mondják sokan.............Mégis ezrek maradtak itthon.
  Kinek van igaza??, Nézőpont kérdése, mint az egészségügy helyztete, a benne élőké és a rászorulóké....
  Szolidaritás azért lehet az egészségügyiek mellett is !!!!! - mert ha drasztikussá válik a dolog, arra gyermekeink és unokáinkon kívül magunk is "rámehetünk"”
 • 5. LukaPopSimon 2012. november 24. 21:19
  „Tudom ,hogy nem ide tartozik ,de az orvos és beteg kapcsolatáról van szó az SZTK-ban .
  Bőrgyógyászat , szemőlcs , rendelési időben nem tudják levenni mert nincs műszer vagy gép,DE DÉLUTÁN A MASZEK RENDELÉSEN TERMÉSZETESEN 7000 Ft IGEN !!!!?? Segitsen már valaki ,hogy van ez ??”
 • 4. nekemnem8 2012. november 22. 10:13
  „Anno, mikor Gazdag János rányomta a parlamentben az igent a kórház bezárására, akkor még nem volt ennyire elbirkásítva a makói illetve környékbeli lakosság. Pártsemleges szimpátia tüntetést volt képes szervezni a kórházbezárás ellen. Mi történt itt, mi változott meg? Hogy lehetséges, hogy a marakodás, és a széthúzás már ennyire elhatalmasodott. Ha az akut betegellátásért (mondjuk Nagyérről) Szegedre, vagy HMVhelyre kell elutazni (éjjel is), ezek alapján hol van az egyenlő hozzáféréshez való alkotmányos jog. Meggyőződésem, hogy még hátrányosabb helyzetű lesz a térség, és ez az elvándorlást is fokozza. Ébresztő mind az 53000 csipkerózsikának (beleértve a képviselőket, polgármestereket is) !!!”
 • 3. nekemnem8 2012. november 22. 10:11
  „Vessétek már le a vörös, illetve narancssárga szemüveget emberek, és lássatok tisztán. Megint a fejetek felett hoztak olyan döntéseket, ami sokkal rosszabb helyzetbe hoz benneteket. Tiszteletben tartom mindenki világnézeti, emberjogi, és pártok melletti elköteleződését, de a ,,pártpolitizálás" takarodjon már a helyi közéletből ahová való, mert itt helyileg pl. éppen elég kárt okozott eddig is.”
 • 2. grafika88 2012. november 21. 22:23
  „40 en ? min 4000 főnek kellett volna ott lenni !
  mágoriné ? meg a Parlamentben aludt ?? Ma is megszámoltam ..a képek alapján : a 365 képviselőből : ma 14 en voltak bent ! Tegnap meg : 47 fő volt a munkahelyén !! és ezek szavaztak !!!”
 • 1. Tibi71 2012. november 21. 16:49
  „Köszi Fidesz és gombnyomkodói!
  Ja és M.-né.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adrenalindús kerékpáros kaland a Maros-parton

Kerékpárra pattantunk és elindultunk a Körös-Maros Nemzeti Parkba. Találkoztunk motorosokkal, kerékpárosokkal, láttunk kajakozókat és megcsodáltuk az ártér szépségeit. Tovább olvasom