Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Rockzenész volt a kiszombori baleset áldozata

Makó - Gera Tibor szobafestőként dolgozott, megrendelői precíz, igényes munkájáról ismerték. Szabadidejében egy együttesben gitározott.
– Egy hatalmas csattanást hallottam, majd beütöttem az arcom az előttem lévő ülésbe. Éreztem, hogy a busz sodródik, csúszik az árokba. Sokan sikoltoztak, de nem tört ki pánik: amint a busz megállt, kinyitottuk a vésznyitóval a hátsó ajtókat, és kiszálltunk. Többen elkezdték oltani a kigyulladt személyautót, én pedig a mentőket hívtam. Szerencsére percek alatt kiérkeztek – emlékezett vissza a kedd éjfélkor történtekre a kiszombori baleset egyik sérültje, a 22 éves, Szegeden ápolónőként dolgozó, makói Bajusz Andrea.

A Szegedről Makóra tartó utolsó menetrend szerinti járaton már kevesen ültek, amikor Kiszombor mellett, a benzinkúthoz közel, a 25-ös kilométerkőnél egy jobbkanyarnál szemből belerohant a buszba egy Makóról érkező fehér Opel Astra.

Bajusz Andrea orrcsonttörést és agyrázkódást szenvedett. Fotók: Segesvári Csaba
Bajusz Andrea orrcsonttörést és agyrázkódást szenvedett.
Fotó: Segesvári Csaba

A személyautó vezetője olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy azonnal meghalt. A buszon utazók közül 16-an szenvedtek különböző sérüléseket. Közülük 3-at Szegedre vittek a mentők, 13-at pedig a makói kórházba. Lipták Attila osztályvezető főorvostól, aki kedd éjszaka volt ügyeletben, megtudtuk, hogy 4-en súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek, a könnyebb sérülteket repesztett sebek, üvegszilánk által okozott karcolások és horzsolások, zúzódások miatt kellett ellátni. Tegnap délelőtt mindenkit hazaengedtek a makói kórházból, kivéve az általunk megszólaltatott Bajusz Andreát, aki az orrcsonttörés mellett agyrázkódást is szenvedett.

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az Opel Astra. Fotó: rendőrség

A baleset áldozata a 39 esztendős, makói Gera Tibor volt. Szobafestőként dolgozott, megrendelői precíz, igényes munkájáról ismerték, egyébként egyedül, albérletben élt Makón. Feleségétől, akit tegnap nem tudtunk elérni, évekkel ezelőtt elvált, a családból egyik bátyjával, Zoltánnal tudtunk beszélni, de ő nem kívánt nyilatkozni. Gera Tibort nagyon sokan ismerték, és nem csupán Makón: a 2005-ben alakult, instrumentális rockzenét játszó szegedi Artwork együttesben gitározott.

Sokan ismerték: Gera Tibor az Artwork együttes gitárosa volt
Sokan ismerték: Gera Tibor az Artwork együttes gitárosa volt

Pál János, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta, hogy szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. jégcsappp 2009. július 14. 19:15
  „Őszinte Részvétem, Pedig nem ismertem. Minimum ennyi ki jár egy embernek.
  Könyörgöm ne a magánélete legyen már az első, és lehet mocskolódni.
  Mik vagytok ti Emberek, Istenek ? Itélkeztek?!!!!!”
 • 30. napiszar 2009. július 13. 11:35
  „Helyesbítés!!!Az idiótákat nem Szabó Imre újságíróra gondoltam,hanem azokra akik csámcsognak szerencsétlen áldozatokon ,és egetrengetó baromságokat írnak a fórumba ha valaki magára vette és megsértődött az nem neki szólt,tehát nem neked Imi,egyébként azzal továbra se értek egyet mért kell szerencsétlen áldozat életét ki terigetni,semmi másra nem vár Makó 65%-a csak hogy tudjon min csámcsogni,hozzá tenni elvenni!Még egyszer részvétem a családnak!”
 • 29. hanyattuszo_poloska 2009. július 13. 08:29
  „bocsánat, az első mondat helyesen így hangzik: őszinte részvétem Tibi családjának és jobbulást a balesetben megsérülteknek!
  Szabó Imi, szégyelld magad, ez a cikk tényleg felháborító!”
 • 28. hanyattuszo_poloska 2009. július 13. 08:27
  „Családom nevében őszinte részvétem Tibi családjának és a balesetben megsérülteknek! Nagyon meg vagyok döbbenve, nem is értem, hogy történhetett meg...
  Holló Angéla”
 • 27. napiszar 2009. július 12. 18:34
  „Először is részvétem a családnak,Tibor 11-évig évfolyam társam volt,csendes becsületes ember volt,Szabó Imi tőled meg gusztustalan itt ki írni hogy elvált albérletben lakott,szerintem te se szeretnéd ha magán életed a sajtón keresztül terítenék ki,aki elment hagyjuk békében pihenni ,és mindenki gondoljon rá úgy ahogy ismerte,és az a pár idióta akinek fogalma sincs róla mit és miért ír ide,gondolkozzon el azon ha az ő szerette vesztette volna életét akkor is ilyen eget rengető baromságokat írna ide! Nyugodj békében Tibi!”
 • 26. maxi01 2009. július 12. 17:41
  „Kedves Czu!

  Ha te vesztetted volna el ebben a balesetben a szerettedet,akkor megnézném,hogy te kit sajnálnál,kivel törődnél.”
 • 25. akárkivagybárki 2009. július 12. 12:23
  „Ezen a nagyszerű oldalon 3 olyan embernek (vagy minek) szeretnék írni akik se gondolkodni se érezni nem tudnak! Elsőként annak az embernek, aki jobban sajnálta a buszt, mint a rajta ülőket és azt aki meghalt! Bár ne írtál volna semmit!!! A második ember az lenne aki Jobban sajnálja azokat az embereket akik csak megsérültek, mint aki meg is halt. Persze nem azt mondom hogy őket nem kell sajnálni, de ők kb. 1 hónap múlva ugyanúgy élik tovább az életüket mint eddig, de Tibi már sohase fogja! Ha egy szerettedet veszted el jóhogy nem csak egy sérült fog érdekelni hanem csak Ő, hogy többé már nem lesz! A harmadik ember akinek írni szeretnék a már sokak által említett újságíró. Neki csak annyit üzennék, hogy vele soha ne történjen ilyen, mert ez a világon a leggusztustalanabb dolog, hogy kérdés nélkül kiírják az adatokat! És az oldalról máris kilehetne törölni idézem: "Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra".
  Nyugodj Békében Tibi! A családjának pedig őszinte részvétem!!!”
 • 24. Czu 2009. július 11. 17:35
  „Úgy gondolom, hogy nem pont a Tibort kellene ennyire sajnálni. Talán 1 ember is megkérdezte, hogy érzik magukat a buszon utazók, így pár nap elteltével legalább?! Közölném, hogy nem.”
 • 23. Munyoka 2009. július 10. 21:55
  „Én is jól ismertem Tibit, Nagyon megdöbbentett a hír fel sem tudom fogni!Sajnos mindig a jó emberek mennek el közülünk! Szívből jövő együttérzésem az egész családnak a fájdalmas gyászban,és nagyon sok erőt a továbbiakban! Nyugodj Békében Drága Tibi!”
 • 22. Munyoka 2009. július 10. 21:55
  „Én is jól ismertem Tibit, Nagyon megdöbbentett a hír fel sem tudom fogni!Sajnos mindig a jó emberek mennek el közülünk! Szívből jövő együttérzésem az egész családnak a fájdalmas gyászban,és nagyon sok erőt a továbbiakban! Nyugodj Békében Drága Tibi!”
 • 21. tamaspapa 2009. július 10. 07:00
  „Tibit én is ismertem, meg a bátyjait is ismerem. Dolgozott nálunk is, minőségi munkát végzett. Nem tudom, koncerteztek-e május 22-e után. Ha nem, akkor valószínűleg az utolsó koncertjét vettem fel videóra a Dugonics téren. A lemezt már hetek óta magammal hordtam, hogy oda adjam neki. Hát, sajnos, ez már nálam marad, illetve a bátyjainak adom, meg majd egyszer a gyerekeinek. Nyugodj békében, Tibi!”
 • 20. Bandee 2009. július 09. 23:22
  „Emberek a D.M.-nek nem az elejét kell nézni hanem a hátulját! Mert csak a napi vicc és a nap szépe a jó benne!!
  Bajusz Andikának pedig jobbulást, csakúgy mint a többi sérültnek!
  A halottak családjainak pedig őszinte részvétem!”
 • 19. marslakó 2009. július 09. 22:01
  „15., akinek nem tévéje, ne vegye magára. áramos. ráz.”
 • 18. KolomparBeyonce 2009. július 09. 21:46
  „Jo ember volt, kar hogy ilyen koran... nyugodjon bekeben!”
 • 17. M@M 2009. július 09. 19:18
  „Tanult "barátunk" Szabó Imre megint tanúbizonyságott tett emberségéről, szakmai hozzáértéséről!!!! Gratulálok Kedves D.M. Remélem nem csodálkoznak azon, ha nem veszik az újságjukat?????”
 • 16. Zsoltee0716 2009. július 09. 18:28
  „Holnap a buszsofőrjéről is írhat, hogy mi történt vele, mert gondolom ö is a sérültek között van.”
 • 15. Balotelli 2009. július 09. 15:52
  „Jó tévénézést gondolom magadra értetted, marsról származó átlagmagyar!”
 • 14. marslakó 2009. július 09. 15:38
  „12.,
  miről beszél? Az áldozat bátyjáról (6. hozzászólás), a családjáról, kegyeletről meg emberségről.
  Szomorú, ha ezt még magyarázni kell. Valószínűleg már késő is. Jó tévénézést.”
 • 13. Szirilli 2009. július 09. 14:43
  „A hozzászólás résznél ezt írja a dm:
  "Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra..."

  Jól hangzik, kár, hogy nem igaz.
  Nincs joguk írni az életéről.
  Rendes, szimpatikus srác volt, őszintén sajnálom, hogy ilyen fiatalon, és így kellett meghalnia.”
 • 12. Balotelli 2009. július 09. 14:37
  „Miről beszél ez a sok hozzászóló? Hát a mai magyar társadalom ebből áll amit itt leírtok.Garantálom Ti is mind az RTL Klub meg TV2 elött ültök, egész nap.Akkor meg minek baszogatni a DM-t?Erre van igényetek ugyanúgy mint az ország 90%-nak !”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden adott a városi léthez Csanádpalotán

Csanádpalota - Már csak a rendőrőrs hiányzik Csanádpalotán, ahol minden más, a városi léthez elengedhetetlennek tekintett intézmény működik. Tovább olvasom