Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Tánctermet szeretnének szállodai szoba helyett

Felújított, modern tánctermet szeretne a makói Írisz Táncklub. Erre, most lehetőségük van, mennyiben nyer a nemrégiben benyújtott pályázatuk. Régóta az önkormányzattól kapott helységben tartják próbáikat. A tulajdonos azt szeretné, ha szálloda lenne az épületből.
"Június elején nyílt meg az a pályázati forrás, amelyre megfeszített munkával és külső szakértők segítségével benyújtottuk a pályázatunkat. A dokumentumok egy XXI. századi táncterem építészeti és üzemeltetési terveit tartalmazzák. Nagyon nagy lehetőség ez nekünk, hiszen önerő nélkül tudnánk megvalósítani elképzeléseinket.- mesélt az Írisz Táncklub Makó SE tagjainak álmairól, vágyairól az elnök, Gera Zoltán.

Régóta az önkormányzattól kapott helységben tartják próbáikat.
Régóta az önkormányzattól kapott helységben tartják próbáikat.

Az egyesület jelenleg az önkormányzattól térítésmentesen kap egy termet a régi városházán. Igen ám, de az épület szomszédságában van a Hagymatikum Fürdő, ennek okán most a táncklubnak helyet adó épületet szállodaként ajánlja ki befektetőknek a tulajdonos, a helyi önkormányzat.

"Már régóta a levegőben van, hogy ha az önkormányzat eladja az ingatlant, akkor onnan mindenkinek ki kell költözni. A városban nagyon kevés olyan ingatlan van, melyek rendelkezne az alapvető adottságokkal ahhoz, hogy tánctermet alakíthassunk ki benne. Az önkormányzat részéről is kaptunk lehetőséget arra, hogy más ingatlanba költözhessünk, de sajnos azok adottságai nem megfelelőek a tánc oktatására. Az úttörő ház díszterme egy olyan hely, melyről minden táncegyesület csak álmodozik: hatalmas tér, óriási parkett. Ideálisabb helyet el sem lehet képzelni."- foglalta össze nézeteit az elnök.

"Ez a terem maga az Egyesületünk csupa nagy betűvel. Mi egyek vagyunk ezzel a teremmel. Egyesületünk előd szervei is itt tartották próbáikat, pontosan 1985-től. Jómagam is itt kezdtem táncolni 1986-ban és azóta is az életem része ez a terem. Ha innen el kell költöznünk, akkor itt fogom hagyni a szívem egy részét, mert nagyon sok minden köt ide: emlékek, barátságok és életem nagy szerelme, a tánc is. Egy ideje már barátkozunk a gondolattal, hogy mikor fognak szólni az illetékesek, hogy eljött az idő a költözéshez." - osztotta meg gondolatait velünk Sütő Eleonóra, az egyesület táncpedagógusa.

A makói önkormányzat régóta keres befektetőket az üresen álló helyi épületekre, amelyekből szálláshelyeket lehetne kialakítani. Ezek közül a volt Kállay-kollégium épülete már elkelt. A régi városháza tekintetében egyelőre minden változatlan. Úgy tudjuk, volt már komoly érdeklődő, akinek megmozgatta a fantáziáját az épület. Egyelőre azonban még egyik, jelenleg ott működő szervezetet sem kérték meg a kiköltözésre.

Olvasóink írták

  • 2. Pierre_Quatre 2013. július 18. 00:34
    „Drága szöszi, az meg van, hogy a tavalyi adatok alapján a megyébe érkezett külföldi szállóvendégek száma Szeged után speciel Makón volt a legtöbb (ez például majdnem tizedre pontosan kétszer annyi mint, Mórahalmon?) A KSH gyorsjelentés alapján kapásból 7500 ember tiltakozik hangosan az előbbi kijelentésed ellen, aki nem csak hogy idejött, de - nézd már! - nem átallott itt is aludni... de persze nincs mit csodálkozni ezen, ha egy, az Írisszel foglalkozó cikk alá is csak azért jöttél tények nélkül vagdalkozni, hogy levezethesd a fürdő/városvezetés/turizmus/Makó (megfelelő aláhúzandó) iránt érzett frusztrációdat...”
  • 1. szöszi 2013. július 16. 13:03
    „Ki a csoda megy Makóra? Minek oda szálloda? Amennyi kell, annyi van. Turizmus nulla, hiába a nagy Hagymatikum, ami nem is olyan nagy... Nincs ott az égvilágon semmi. Bele is bukik, aki oda szállodabizniszbe fektet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maroslelén pihen a dán vízilabdakapus

Maroslelén, a szüleinél pihen a háromszoros dán bajnok vízilabdakapus, Somodi Balázs. Tovább olvasom