Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Tíz ember életét mentette meg a hét éves Dominik

Kiszombor- A 7 éves Méreg Dominik Dánielnek köszönheti az életét három kiszombori család. A kisfiú vette észre, hogy kigyulladt a ház. Leégett a tető, kiégett a konyha és a kisszoba, szinte minden odaveszett.
– Indultam ki a vécére a nagyszobából, és hallottam, hogy a konyha felől valami nagyon pattog. Benéztem, aztán rögtön szóltam apának, hogy ég a mennyezet – mondta a 7 éves Méreg Dominik Dániel.
 

Neki köszönheti mindenki az életét, aki a kiszombori Régi Makói utca 35. szám alatt lakott. 3 családról, összesen 6 gyerekről és 4 felnőttről van szó. Az édesapa, Méreg Róbert azonnal felment a padlásra, a többi felnőttel együtt megpróbálta eloltani a tüzet, de miután kiderült, hogy már a tető is lángokban áll, mindenki kimenekült a házból, és hívták a tűzoltókat.
 
 Gara Melinda a tető nélkül maradt konyha üszkös romjai között. Fotó: Szabó Imre
Gara Melinda a tető nélkül maradt konyha üszkös romjai között. Fotó: Szabó Imre

A katasztrófavédelem megyei szóvivője, Molnár Krisztina lapunkat úgy tájékoztatta, amikor péntekre virradó hajnalban a makói tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében égett a ház tetőszerkezete és két helyisége. Két vízsugárral oltották el a lángokat, de közben egy gázpalack is felrobbant. Az eset során szerencsére senki sem sérült meg, de a ház teljesen lakhatatlanná vált. Az ott élőket ideiglenesen rokonoknál helyezték el.

Az épületen most nincs tető, a konyha és a kisszoba teljesen kiégett, üszkös gerendákkal, szénfekete, összeégett bútorokkal és használati tárgyakkal van tele. Szinte mindent ellepett a korom. A tűz feltehetőleg egy elektromos vezeték miatt gyulladt ki. A 3 szobás, téglából épült házból a tűzoltóknak a nagyszobát és a fürdőszobát sikerült megmenteniük, egyébként szinte minden odaveszett, még az élelem is. A ruhák egy részét sikerült időben kivinni, de félő, hogy az átható füstszag miatt ezeket sem tudják már többé felvenni.

A ház egyik lakója, Gara Melinda – a tulajdonos lánya – azt mondta, teljesen kétségbe vannak esve, mert nem tudják, mi lesz a sorsuk. Az önkormányzat közmunkásokkal nejlonborítást rakott a tető helyére, de nem tudott nekik hirtelenjében szükséglakást biztosítani. Attól félnek, ha nem találnak megoldást a lakhatásra, elvehetik tőlük a gyerekeket.

– Ha kapnánk építőanyagokat, megpróbálnánk helyreállítani az épületet, de bármilyen más segítséget is nagyon megköszönnénk – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagylak felszabadult, de két falut kamionok százai leptek el

Nagylak felszabadult, de két falut kamionok százai leptek el
Apátfalvátés Magyarcsanádot kettészelő régi 43-as úton viszont újra tömegesen járnak a kamionok. Tovább olvasom