Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Új koncerthelyszín a makói városháza kapualjában

Makó - Az ifjúsági önkormányzat karácsonyi koncertjével új koncerthelyszínt avatott: a régi városháza kapualját, ahol még sosem tartottak hasonló rendezvényt. Pedig ideális erre a célra, ráadásul innen nyílik az ifjúsági klub is.
A régi városháza szárazkapuja alatt tágas a hely, eddig azonban tömeget csak akkor lehetett itt látni, ha felgyülemlett a sor a közüzemi szolgáltatók ügyfélszolgálata előtt. Pedig az épület, miután eredeti, közigazgatási funkcióját nagyrészt elvesztette, egy darabig gyermek- és ifjúsági házként is működött, koncertek is voltak benne – persze az emeleti nagyteremben. És még mindig van köze a háznak a fiatalsághoz, hiszen az itteni egyik pincében működik a városi diákönkormányzat által fenntartott ifjúsági klub.

Karácsonyi koncert a régi városházán: színpadon az M-JAM. A szerző felvétele
Karácsonyi koncert a régi városházán: színpadon az M-JAM.
A szerző felvétele

Az, hogy az aulában koncertet is lehetne tartani, az ifjúsági klub vezetőjének, Mucsi Tamásnak jutott eszébe. Az ingyenes karácsonyi koncerten a nyári tehetségkutató győztese, a Siblings duó, valamint a helybeli M-JAM zenekar lépett fel. Kiderült: a több mint 50 négyzetméteres hely akusztikája jó, és kényelmesen elfér itt akár 2-300 néző is – az estén 80–100-an voltak. A sikerre való tekintettel azt tervezik a fiatalok, hogy később is lesznek itt hasonló rendezvények – talán nem csak karácsony előtt. Amíg az épületből nem lesz szálloda, talán lesz néhányszor lehetőség rá.

Olvasóink írták

 • 8. grossborn 2011. december 26. 15:36
  „de nagy kár hogy a FÉG klubbot nem üzemelteti régóta senki.... nagyon sokan jártunk oda amikor 3-dik félidő-ként működött, szinte az egyetlen ´értelmes´ hely volt akkoriban Makó központjában, mára már a füstös kocsmákon, és az úri kávézókon kívül nem maradt semmi.....”
 • 7. KamuNeni 2011. december 25. 23:50
  „Mar megint az az EGO. "nekem mindenkeppen igazam van ugyis en fogok nyerni" stb. Teljesen mindegy a viasz. Jo indulatbol volt csinalva es nem reongalasi szandekkal. Most akkor megnyered a csatat csak epp elvesztetted a haborut. Volt ertelme a vitanak? Semmi.”
 • 6. Silvio_Dante 2011. december 25. 11:29
  „Rendben, ha ilyen jól ismer kérem keressen meg s megmutatom a telefonomban elmentett képet a "remekműről". Így legalább személyesen megvitathatnánk nézeteinket. Kérném azt is, hogy ne hazudtoljon meg olyan dolgot, amit többed magammal láttam, s mint mondtam a takarításánál jelen voltam, Ön viszont valószínűleg nem! Várom a nagy találkozást!”
 • 5. csikoo 2011. december 25. 09:56
  „Nos, szeretettel várom a bizonyítékot. Már csak azért is, mert akkor még a helyszínen voltam, mikor a gyerekek a mécseseket összeszedték és elvitték a helyszínről. Ott beszélgettem mellettük. Kettőnk között az a külömbség, hogy én tudom, az ön nick neve kit takar, arról viszont fogalma sincs, hogy én ki vagyok. Tehát kérem az élces megjegyzéseket és a valótlan állításokat szíveskedjék mellőzni. Mindenre reagált, csak arra nem, hogy miért van az, hogy Önnek mindenről negatív véleménye van. Egy kis szemléletváltással lehet hogy jobban boldogulna az életben.”
 • 4. Silvio_Dante 2011. december 25. 08:34
  „Tisztelt Csikoo!
  1. Tudom, hogy a Makó felirat lett kirakva, azt is, hogy több "vak" ember is áthajtott az 1200 mécsesen.
  2. Ön valószínűleg csak ennyit látott, hallott, de tudja a MIDÖK felirat viasszal történő megjelenítésére fotók is szolgálnak bizonyítékul, s az, hogy magam takarítottam el!!! De Ön, ezt biztosan jobban tudja!
  Ön ne vezesse félre az embereket ha lehet, vagy tájékozódjon arról, hogy mi történt! Ha valamit pedig nem tud, akkor arról hallgasson, s engedje, hogy olyan beszéljen róla, aki ezt látta is!
  Önnek is Kellemes Ünnepeket!”
 • 3. csikoo 2011. december 24. 19:02
  „Kedves Silvio!
  Csak néhány pontosítás:
  1, Tamásék a MAKÓ feliratot és nem a MIDÖK feliratot rakták ki 1200 db gyertyából
  2, A gyertyákat körbeállták a diákönkormányzat tagjai, a felirat 4 sarkára pedig egy-egy tuját helyeztek
  3, Sajnos ezek ellenére bizonyára nem volt elég feltűnő jelenség az 1200 gyertya, mivel ketten is beleléptek a közepébe
  4, A rendezvény végén pedig bizonyára teljesen véletlenül két biciklis hajtott át a gyertya feliraton
  5, Tehát nem viasszal, hanem mécsesekkel rakták ki a feliratot, melyet néhány inteligens makói lakos szándékosan tett tönkre

  Egyébként pedig rendre követem kommentjeit, az elmúlt 1 évben még egy pozitívat sem olvastam, ehhez mérten helyén is kezelem.
  Csak kérem ha kommentál, akkor előtte tájékozódjon és ne vezesse félre a lakosságot, pláne ne keltse rossz hírét a gyerekeknek, akik aktívak.

  Boldog Karácsonyt Mindenkinek!”
 • 2. makovaros 2011. december 24. 18:15
  „1. Szerintem jó hogy kihasználják az épületet. főleg ha jó az akusztikája, Makó több helye sajnos nem alkalmas rá, mellesleg a Makó feliratot rakták ki gyertyából szerintem jó ötlet volt. De nem csak a viasszal volt gond inkább a felnőttekkel hogy nem a járdán hanem a füvön át közlekedtek (biciklivel) a gyertyagyújtáskor. Szerintem a legnagyobb szemét a volt vh udvarán akkor szokott lenni amikor a Gáz szolgáltató ügyeletet tart akkor aztán van szétdobálva cigaretta meg minden.

  Másik ami engem is zavar.
  Miután hogy a főtéren a szökőkút környéke van kidíszítve akkor miért nem lehetett azt a "Vásárt" (már ha annak nevezhető kb semmi sincs) ott tartani. ahol most van egy gyönyörű füves terület volt amit most feldúrtak hogy járda lapot rakjanak le.”
 • 1. Silvio_Dante 2011. december 24. 14:25
  „Gondolom kedves Mucsi Tamás azért a rendre a tisztaságra jobban ügyeltek, mint a főtéren a gyertyagyújtás alkalmából (dec. 18-án). Amikor fiatalok a főtér kövezetére gyertyaviasszal kiírták a MIDÖK mozaik szót. Nagy "ötlet" volt annyi szent, de ha már így alakult, akkor legalább takarítanák el maguk után a "szemetet".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer sebből vérzik a biciklitároló

Le kell bontani az uniós támogatásból épített pitvarosi biciklitárolót, mert nem az előírásoknak megfelelő méretű és anyagú. A polgármester szerint ezt ő vette észre előbb, a képviselők szerint viszont ők. Tovább olvasom