Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Válogatáslemez a crossover makói királynőjétől

Makó - A rajongók is segítettek abban, hogy mi kerüljön a korábbi albumokról Szentpéteri Csilla és zenésztársai új, most megjelenő válogatáslemezére. A makói születésű, világszerte ismert zongoraművésznő a régi számokat új hangzással, más-más hangulatokat idézve rögzítette újra.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A makói Szentpéteri Csillának 5 éve jelent meg utoljára albuma. Régóta tervezte, hogy kiadja koncertjei legsikeresebb műveit, de a rengeteg fellépés, utazás nem hagyott erre időt. A rajongók türelmetlenségét látva azonban úgy döntött: december elején megjelentet egy válogatáslemezt az előző öt album szerzeményeivel. Csilla megkérte közönségét a közösségi oldalán, hogy segítsenek választani. Mint meséli, ekkor került csak igazán bajba, mert 40 számnál senki nem tudott kevesebbet javasolni. A Best of Szentpéteri Csilla & Band címet viselő korongra végül 22 szerzemény került, több mint fele új hangzással.

A crossover királynőjeként is emlegetett, makói származását mindig büszkén vállaló művésznő lapunknak azt mondta, fontos volt látnia, a közönség mely műveit, átiratait kedveli a leginkább, de az is, hogy megmutassa sokszínűségét. Hallgatva az előző lemezeket úgy érezte, néhányat átdolgozna, mert már másképp játsszák, vagy mert azóta megismerte a számítógépes zenei programokat, és érezte, hogy érdekes effekteket, különleges ritmusokat is belecsempészhet az eredetibe. Ígéri: ezen a lemezen nem fog elaludni senki, mert dinamikus, mediterrán életörömöt árasztó hatalmas zenei utazás az egész, de azért találhatók rajta porcelánfinomságú, vágyódó énjét megidéző szerzemények is.

Csilla több régi számát új hangzásban adja elő. Fotó: Fülöp Csaba
Csilla több régi számát új hangzásban adja elő. Fotó: Fülöp Csaba

December 15.: Csilla Szegeden

Csillával személyesen is találkozhatnak a rajongók december 15-én délután Szegeden: délután 3-kor az Árkád Alexandra-könyvesboltjában dedikálja az új albumot, majd fél 5-től a Klauzál téren a Délmagyarország–Rotary Advent sztárvendége lesz. A Best of albumon egyébként a hazai zenei élet olyan kiválóságai játszanak, mint például Sipeki Zoltán, Kormos János, Fekete-Kovács Kornél, Orosz Zoltán és Borlai Gergő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnybe hozta az Okos Falu-program Maroslelét

Eddig nem ismert lehetőségeket tárt fel nemcsak a gyerekek, de szüleik előtt is a lapunk közreműködésével megszervezett Okos Falu-program Maroslelén. Tovább olvasom