Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Visszaadták az ingyentelket

Makó - Eddig sem volt túl sikeres a makói fiatalokat támogató ingyentelekprogram: a meghirdetett közművesített területekre gyakran jelentkező sem akadt. Olyan azonban most fordult elő először, hogy az egyik nyertes visszaadta az elnyert telket.
Makó 2006-ban, a Családok Évében hirdette meg először helybeli párok számára a kedvezményes telekprogramot, és annak első hat fordulójában 12 talált gazdára a 15 városszéli, Velnök utcai közművesített telekből. Olyan párok jelentkezhettek, akik nem idősebbek 40 évesnél, legalább egy gyermeket nevelnek vagy vállalnak, rendelkeznek érettségivel, szakmunkásvizsgával és munkahellyel, illetve van legalább 2 milliós lakáscélú megtakarításuk.

A feltételeknek megfelelő jelentkezők között sorsolással szokás szétosztani a telkeket. Feltéve persze, hogy van jelentkező, mert gyakran megesett, hogy a kiírást hiába tették közzé. Ilyenkor újra meghirdették a lehetőséget.

Utoljára tavaly áprilisban számolhattunk be arról, hogy a makói önkormányzat sikeres pályázókat talált: Gilinger Alíz lovasoktató és a Szőregen, családi vállalkozásban dolgozó Laczi Zoltán, valamint kislányuk, a 2 és fél éves Laczi Jázmin volt az akkori nyertese a makói telekprogramnak. A város, ahogyan a korábbi években, akkor is 3 ingyentelket ajánlott fel, de csak egy talált gazdára, egyedül ők jelentkeztek.
Amikor az akkori polgármesterrel, Buzás Péterrel megkötötték a szerződést, azt nyilatkozták, még nem döntötték el, hogy hagyományos téglaházat vagy könnyűszerkezetest építenek, de mihamarabb szeretnének önálló otthonba költözni.

Mostanra viszont kiderült, sem ilyet, sem olyat nem építenek a Velnök utcában, inkább visszaadják a 760 négyzetméteres telket. Kérelmüket a legutóbbi ülésen fogadta el a képviselő-testület. A fiatal pár azzal indokolta döntését, hogy kiderült, a kivitelezési költségek túl magasak. Az önkormányzat a visszavett telket a meglévőkkel együtt hamarosan újra meghirdeti – egy sikertelen fordulóra egyébként tavaly ősszel is sor került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a munkanélküli Pitvaroson

2010-hez képest több mint 20 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma Pitvaroson. Tovább olvasom