Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Vonat és autó ütközött Apátfalvánál - videóval

Apátfalva - Súlyos baleset történt az apátfalvi vasúti átjáróban csütörtök kora délután. Autó ütközött az Újszegedről Békéscsabára tartó vonattal.

Egy Volkswagen típusú személygépkocsi érkezett Apátfalva felől a települs - lámpa és sorompó nélküli - vasúti átjáróhoz csütörtök kora délután. A jármű sofőrje a vonat légkürtjére figyelt fel, de hiába fékezett, rácsúszott a sínre, ahol összeütközött az Újszegedről Békéscsabára tartó személyvonattal. A szerelvény csaknem 100 méteren keresztül tolta maga előtt az autót.

Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A személygépkocsiban két férfi - egy makói és egy apátfalvi - ült, őket a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Mindkettőjüket súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították a szegedi traumatológiára. A vonaton nem sérült meg senki - tájékoztatta a delmegyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, aki hozzátette: a vasúti átjáró a fák miatt rosszul belátható.

Mentőhelikopter vitte el a sérülteket.
Videó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Olvasóink írták

141 hozzászólás
 • 141. akitudja 2010. május 19. 10:30
  „Kedves hozzászólók és cikkolvasók!
  Nemsokkal ezelőtt kaptam a hírt miszerint a baleset fiatalabbik sérültje E. Norbi, akit egy alig több mint 1 éves kisfiú vár haza MEGHALT tegnap este 8 óra után nemsokkal!
  A mocskolódások és szitkolózások, mostmár csituljanak el és inkább képzeljük magunkat a család helyébe!

  Kedves család fogadják mély és őszinte részvétem! Sosem felejtjük el Norbit!

  Egy volt osztály és csapattárs”
 • 140. sunyifigyelő 2010. május 03. 16:11
  „Egy olcsó és egyszerű megoldás van, fel kell szántani az utat a vasút felé , ja belátható az út, de hagyjuk már az okoskodásokat!!!! Jobbulást nekik, töviről hegyire kitárgyaltátok ezt már itt, kezd lassan egy piaci pletykáláshoz hasonlítani, ki ismerte jobban, ki szakértő a témában!!!!!!”
 • 139. Babuka 2010. május 03. 13:52
  „Nagyon sajnálom a balesetet,személyesen ismerem a résztvevőit és jobbulást kívánok nekik! De azt szeretném kérni,hogy ne hibáztassunk senkit. Sem a polgármestert,sem a fát,sem az utat stb... Aki itt él Apátfalván-mint jó magam is,naponta járok ott el-tudom hogy lassan figyelmesen kell megközelíteni az átjárót!!! Gondolják hogy egy lámpa megoldás lehet???!!! Persze igen,de tegyük fel egy lámpa is meghibásodhat,ezért van az hogy egy lámpával-sorompóval ellátott vasúti átkelőt is kellő figyelemmel kell megközelíteni. Én csak azt szeretném,ha a sérültek jobbulásáért imádkoznánk és nem felelősöket kellene keresni. Azt majd a hivatalos vizsgálat úgyis kideríti és reméljük hogy majd ezt mindenki el is tudja fogadni és felvállalni.”
 • 138. béla13 2010. május 02. 23:56
  „A baleset sajnos megtörtént ezen nem tudunk változtatni! Először is nem a polgármester és nem az önkormányzat tehet arról hogy van-e sorompó vagy nem! Nem rajtuk múlik a sorompó felhelyezése! Hiába okolják Pétert ő nem tehet erről!És a mozdonyvezető sem tehet arról hogy vki a stop tábla ellenére (féknyomok alapján) 70 km/h-s sebességgel közelíti meg az átjárót!Könnyű mást okolni a hibáinkért! Hibáinkért vállalni kell a következményeket! Én is nap mint nap többször elhaladok azon az vasúti átjárón és tudom hogy mennyire belátható illetve mennyire nem! Ha vki ennek ellenére nem úgy közlekedik ahogy az megengedett akkor ilyen balesetek fordulnak elő! A hibáinkért ne másokat okoljunk!!!!!!

  Sajnálom a történteket! A családnak kitartás a sérülteknek mielőbbi jobbulást kívánok!!!”
 • 137. autóvezető 2010. május 02. 22:51
  „Mindazoknak, akik hiányolják a sorompót! Ugye nem azt akarjátok mondani, hogy minden stopp tábla mellé kellene egy sorompó! Lenne ám káosz az utakon! Minden útkereszteződésben fennáll a lehetősége annak, hogy jön egy jármű a védett útvonalon. Én is minden nap itt közlekedem, és belátható a sínpálya, ha időben megállunk. Sajnos elnézték a fiúk! Nem lehet mindig másokat okolni a saját hibáinkért, ugye " ren 188 " ? Vagy így könnyebb elviselni a fájdalmat?
  Jobbulást kívánok a fiúknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 136. magyarok 2010. május 02. 17:06
  „133 jah és akkor támadni kell? ha elmondod mit ártottam a társadnak, tán tudok segíteni, vagy elnézést kérni, de nem hinném, hogy valaki aki oly kedves és ártatlan, azt letámadnám...
  Te beszélsz civilizációról??? Olvasd már vissza magad haver, tőled az messze áll :)”
 • 135. fehergizi 2010. május 02. 16:49
  „Én is ismerem a norbit még bólyról és szeretném tudni,hogy tényleg olyan súlyos-e az állapota mint ahogy írják!?

  De remélem, hogy nem!!!”
 • 134. maggyarok 2010. május 02. 16:00
  „"magyarok" Elárulom neked focista vagyok, és egy díjjal kapcsolatban nem igazán tetszett a hozzászólásod, bár te itt mindenkit fikázol, magad körül kéne szétnézned, és nem vagyok jobbikos és nem az én lelkivilágomba gázoltál, hanem focista társaméba!Üdv a civilizációban! Jobbulást a sérülteknek!”
 • 133. magyarok 2010. május 02. 15:26
  „113 Én egy normális ember vagyok minőségi, élet értékkel, ellenben veled aki sértegetsz bántasz, mert nem vagyok antiszociális, aberrált Jobbikos, mint te...
  Ellenben az, aki a másikat azért bántja mert nem szélsőjobbos gyűlölködő, azzal nem szállok vitába, mert mindent elmond azt ilyen emberről, hogy ki is ő valójában! Szerintem valamikor valahol nagyon bele másztam a lelkivilágodba, hogy ennyire rám vagy állva :D
  Nem foglak sértegetni, hiszen a neved is elárulja, hogy csak egy silány másolat lehetsz... :)
  NA és hogy hozzá szóljak a cikkhez is: Remélem mihamarabb felépülnek mindketten, maradandó sérülések nélkül.
  Csabát én is jól ismerem...
  Gyógyuljatok meg mihamarább...”
 • 132. ren188 2010. május 02. 14:55
  „Életben vannak!A sofőr állapota javult egy picit,az utas állapota változatlan.”
 • 131. nortalf 2010. május 02. 10:47
  „valaki tud valamit?”
 • 130. pityesz76 2010. május 02. 09:33
  „emlékezzen mindenki a pár éve Siófokon történt német busz balesetére, lámpával védett kereszteződésben hajtott a tapasztalt pilóta vonat elé.... vagy a 90 es évek elején szatymazi úton amikor a sofőr hátraszólt a hangoskodo gyerekeknek és a teljesen belátható szakaszon a vonat elé ment... vagy Pörböly....
  jobbulást mindenkinek..”
 • 129. KÖZLEKEDÉSIFELÜGYELET 2010. május 02. 00:04
  „Ez a vasúti átjáró abszolút belátható és nem veszélyes HA BETARTJUK AZ IDE VONATKOZÓ SZABÁLYOKAT ÉS ELŐÍRÁSOKAT ugyanis, egyéb befolyásoló tényezők mint például - a nem megfelelő megközelítési sebesség, a fáradság, és az ide vonatkozó Közlekedési (KRESZ) szabályok be nem tartása - nem mentesít senkit a szabályok betartása alól. A STOP tábla jelentése a (KRESZ) szerint "ÁLLJ!! ELSŐBBSÉG ADÁS KÖTELEZŐ" egy ilyen vasúti átkelőhelyen a megfelelő áthaladás a (KRESZ) szabályai szerint a baleset elkerülése érdekében a következő: A STOP tábla előtt 5 méterrel megállunk és meggyőződünk a biztonságos továbbhaladás lehetőségéről (ezt ebben a kereszteződésben nem lehet végrehajtani a takarások miatt), viszont ilyenkor alacsony sebességi fokozatba kapcsolva megközelíthetjük a sínpárokat olyan sebességet választva ahonnan még le tudjuk lassítani a gépjárművet ha esetleg keresztező forgalom közeledése áll fenn. A STOP TÁBLÁVAL JELZETT KERESZTEZŐDÉSEK ÉS AZ IDE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK KÜLÖNÖS FIGYELMET ÉRDEMELNEK.

  JOBBULÁST A SÉRÜLTEKNEK
  A HOZZÁTARTOZÓKNAK KITARTÁST

  NKH”
 • 128. nortalf 2010. május 01. 17:37
  „Köszönöm, hogy írtál!
  Kitartás.”
 • 127. ren188 2010. május 01. 14:00
  „Még mindig életveszélyes állapotban vannak,de már túl vagyunk a 48órán.Ma egyik sérültet sem kell műteni.Az eredményeik a körülményekhez képest jók.”
 • 126. angelamelony 2010. május 01. 11:48
  „Én is remélem...”
 • 125. nortalf 2010. május 01. 11:44
  „jelen helyzetbe, remélem majd Csabáék válaszolnak erre a sok kérdésre!”
 • 124. angelamelony 2010. május 01. 11:40
  „Túl sok a MIÉRT!...és azokra általában válaszok nincsenek...Sajnos!”
 • 123. nortalf 2010. május 01. 11:34
  „igazad van!
  de a valószínű kevés lett.sajnos!
  pl. ha makón a honvédnál vezetsz stop-tábla van, ha rutinból vezetsz elüthetnek, ha megállsz nem. MIÉRT NINCS OTT KÖZLEKEDÉSI LÁMPA?
  a vasútnál STOP-tábla van azt JELENTI ÁLLJ MEG <moderálva> MERT MEGDÖGLESZ!!!!!!!!!!!!!!!!
  Fogjátok már fel, nem erdő, nem sorompó, hanem tömény 65tonna jött!
  SAJNOS EZ TÉNY!!!”
 • 122. angelamelony 2010. május 01. 11:25
  „Milyen..milyen...az, hogy mégsem lehet belátni ha Makó felől jössz...mert ha látja valószínűleg megáll...és valószínűleg rutinos vezető...ennyi.”
141 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vétlen autós ütötte el a biciklist

Makó - Ittas vezető okozott tragédiát Makón: autójával belehajtott egy másikba, az pedig elsodort… Tovább olvasom