Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Fej-fej mellett a két szegedi kereskedelmi rádió

Egy közösségi portál hívei szinte azonos arányban hallgatják a két helyi kereskedelmi rádiót. A legtöbben zenét szeretnének hallani az éterből.

November elején egy kérdőívet tölthettek ki a Facebook látogatói a szegedi rádióhallgatási szokásokról.

A kérdésekre hétszázan válaszoltak. A válaszokból kiderül egyebek között, hogy a közösségi portál hívei szinte azonos arányban hallgatják a két helyi kereskedelmi rádiót, és hogy a legtöbben zenét szeretnének hallani az éterből.

A válaszokból kiderül, hogy a szegediek továbbra is a helyi kereskedelmi rádiókat kedvelik leginkább, a hasonló országos médiumok messze lemaradnak a versenyben. A hallgatottsági versenyben a Rádió Plusz és a Rádió 88 között minimális a különbség. A válaszadók csaknem 90 százaléka a zene miatt hallgat rádiót, és csak mintegy 10 százalék kedveli a szöveget, a beszélgetést.

Kattintson a képre a nagyobb méretért!
Kattintson a képre a nagyobb méretért!

Konkoly Béla, a Rádió Plusz médiacentrum vezetője azt mondja, fölzárkózásuk a Rádió 88 mellé jórészt éppen annak köszönhető, hogy figyelemmel vannak a hallgatók igényeire. Nem csak a zene-szöveg arány fontos azonban, hanem az is, hogy a megszólalásoknak értelme, tartalma legyen. Konkoly Béla emlékeztet, céljuk továbbra is az, hogy a műsorkészítők ne önmagukat szórakoztassák, hanem minél inkább a hallgatók igényeinek feleljenek meg.

Kiderül a kérdőívekből az is, hogy a Facebook látogatói szeretnek rádiót hallgatni. Több mint 85 százalékuk legalább napi egy órát rádiózik, és mintegy 96 százalékuk a hét több napján teszi ezt. Mindez arra is bizonyíték, hogy a rádió tovább őrzi jelentőségét a különféle médiumok között, és még mindig az egyik leghatékonyabb információközlő felület.

Olvasóink írták

 • 14. kis_vakond 2010. december 27. 06:21
  „mi van???
  a facebook, mint a mintavétel lehetősége, kicsit vicces, akkor gondolom azt is meg tudják mondani, hogy a szegedi lakosság hány%-a van jelen a facebook-on, vagy persze az is lehetséges, hogy a megrendelőket egyáltalán nem érdekli, hogy mi a véleménye azoknak akik ott nincsenek, vagy teljesen reprezentatív a közösségi oldal már itthon is?
  és akkor kik is tölthették ki? azok akik szegedinek vallják magukat, azok akik szegedi állandó lakosok, vagy akik úgy döntöttek, hogy ismerik a szegedi rádiókat?
  csak a frekvenciás rádiók közül választhattak?(csak mert, ha már facebookon volt az adatfelvétel, akkor valószínűsíthető, hogy használnak internetet is - ez persze egy feltételezés - ,és lehetséges, hogy ismernek internetes rádiókat - ez persze egy feltételezés - ?
  Egy kicsit olyan az érzésem, hogy ismét valami olyasmire szeretnének alapozni, ami az elején lett elrontva- természetesen ez is csupán egy feltételezés, de várom, hogy tájékoztassanak az egész felmérésről.

  most már csak arra leszek kíváncsi, hogy:
  1. lesz e válasz a kérdéseimre.
  2. hány hirdetőnél jelentkezik majd a "most felzárkózott" rádió, hogy emelje a hirdetési árát
  3. mi lesz velük január1-től, amikor is az új méditv életbe lép?”
 • 13. Mike3 2010. december 25. 21:53
  „Megfelelő fórumnak tartom a DM-et, hogy kifejtsem a véleményemet. Remélem a 88-tól is olvassák. Igyekszem tömör és tárgyilagos lenni:

  1. A reggeli műsor mérhetetlenül színvonaltalan
  2. A zenei felhozatal tragédia. Igénytelen gagyi. Óriás forog a sírjában Isten nyugosztalja!
  3. Club 88, az elektronikus tánczene szerelmeseinek: na ez a legdurvább. A legcsapnivalóbb, német kommerz vacak.

  Innen üzenem, hogy jó lenne frissíteni a mixeket abban a létesítményben ahol délelőtt közelezően ennek kell szólnia! Csak akad pár igényesebb szett a jelenlegi csrimpákolás helyett!

  A Rádió Plusz színvonalasabb, nem is kritizálnám. Ennek ellenére Petőfit hallgatok vagy Bartókot.

  Természetesen beszédes a statisztika. Lejön belőle, hogy mi a tömegigény és mivel kereskedelmi rádióról van szó, az üzemeltetők most elégedetten hátradőlhetnek. Egy dolgot hagynak csak figyelmen kívül: magát a zenét”
 • 12. h65535 2010. december 25. 19:03
  „11. hozzászólás saturnus 2010.12.22. 07:26
  Rad88 idétlen b.....k gyülekezete,tövig nyaltaknehogy elvegyék a frekvenciát. Dehát semmi sem örök lehet egy pillanat alatt lehet,hogy fél év?

  Hogy pontosítsalak: idióta fidesz-segg-nyaló ....
  Amikor itt volt orkvezér, csak ömlött a nyál a r88-ból, azóta se hallgatom őket... pedig van 1-2 jó arc a korpa között! Szegény Norbi hova keveredett! :(”
 • 11. saturnus 2010. december 22. 07:26
  „Rad88 idétlen b.....k gyülekezete,tövig nyaltaknehogy elvegyék a frekvenciát. Dehát semmi sem örök lehet egy pillanat alatt lehet,hogy fél év?”
 • 10. maradando 2010. december 22. 04:11
  „Összeolvadhatnak. Megszünik a harc ,tegyék ezt meg szegedért .Aztán akár meg is szűnhetnek.
  Hajrá MR 6 Hajrá régió! Hajrá Magyarország!”
 • 9. jay_és_néma_bob 2010. december 21. 21:59
  „miért pont az MR1-et rakták külön???
  MR2 Petőfi rádió mindörökké!”
 • 8. Miracala 2010. december 20. 14:51
  „A Rádió88-at addig nem halgatom, amíg a csicska Kiss Balázs-t ki nem rúgják onnan, és nem változtatnak a zenei palettájukon (korábban a melóhelyen a kollégák "rákényszerítettek" hogy halgassam)”
 • 7. queenmargareth 2010. december 20. 08:57
  „ja, a nagyon értelmes patkós és sleppje.........:)”
 • 6. geza 2010. december 12. 17:48
  „Én sokat hallgatta mindenféle kereskedelmi rádiót. De rájöttem hogy a Kossuth és/vagy a Petőfi érdekesebb, és főleg nincs annyi reklám benne.”
 • 5. emigrans 2010. december 11. 14:23
  „pl játszhatnának ilyen zenéket a sok sz.r "sláger" helyett :

  http://www.youtube.com/watch?v=iRUzoZCffdM&feature=related”
 • 4. emigrans 2010. december 11. 12:59
  „Ez nem mentség.Csináljanak színvonalas műsorokat ! És azt sem fogadom el ,hogy erre van igény!Ezek a rádiók is részei a fogyasztói gondolkodásnak és az elhülyítésnek.Egy a fontos ,ne gondolkozz csak fogyassz.”
 • 3. dömdödöm 2010. december 10. 23:25
  „mind a kettő kereskedelmi...ennek tükrében kell megítélni....”
 • 2. emigrans 2010. december 10. 13:19
  „Mind a kettő rakás sz.rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. kicsibubi 2010. december 08. 15:53
  „88 as műsorvezetők egojának remélem egy kicsit odavág ez a cikk! Állandó önimádatuktól néha már felfordul a gyomrom.A műsorvezetéshez nem csak ego, de alázat is kell, sajnos Óriás ezt már nem taníthatja meg nekik. Kell az egészséges konkurencia, hajrá Szeged!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai bevásárlás most két helyen!

Tovább olvasom