Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Hotel Soleil - Új fény a belvárosban!

A Burger-ház (Kelemen u. 7.) emeleti szintjének panzióvá alakítása beruházási projekt keretében megépítjük Szeged legújabb négycsillagos szállodáját. A rekonstruált, gyönyörű műemléképületben 15 szoba és egy luxus lakosztály várja majd a városba látogatókat, a különböző kulturális és sport programok vendégeit és az üzletembereket.
A ház története

Hotel Soleil
Hotel Soleil
Szeged belvárosának egyik legszebb műemléki védettségű épülete a Kelemen és Oroszlán utcák sarkán álló úgynevezett Burger-ház. A telken az 1860-as években a Három királyokhoz címzett vendégfogadó működött, majd Burger Gusztáv és Társa könyv- és kőnyomdai műintézet, papír-, író és rajzkereskedés, valamint a Szegedi Hiradó szerkesztősége tevékenykedett itt. A feljegyzések szerint az épület helyén új házat emeltek 1883-84-ben. A Burger-házba visszaköltözött Hiradó szerkesztőségében kezdte meg újságírói pályáját Tömörkény István is, aki Burger Gusztáv unokatestvére volt.

Az épületnek később több tulajdonosa volt. A második világháborút követően részben átalakították. A nyolcvanas években a színészek lakóházaként üzemelt, sőt a színházi jegyirodát is itt találták meg a szabadtéri játékok látogatói.

Hotel Soleil - Új fény a belvárosban! - KÉPGALÉRIA

A Burger-ház emeleti szintjének panzióvá alakítása

A Yourhouse Kft. azzal a szándékkal vásárolta meg a leromlott állagú ingatlant, hogy a műemléki épületet új tartalommal töltse meg úgy, hogy közben visszaállítja a ház régi szépségét.

Beruházó: Yourhouse Kft.
Közreműködő szervezet: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Tervezett nyitás: 2011 tavasza
Az építtetők a beruházást a Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP-2009-2.1.2) támogatásával az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósítják meg, a pályázat kódszáma: DAOP-2.1.2-09-2010-0006.
információ: info@hotelsoleil.hu


 
A Burger-ház, „L" alaprajzú kereskedő-polgárház, eklektikus, műemléki védettségű épület belső udvarral. A ház alatt pince található. Az ingatlanfejlesztésünk első lépéseként a sarok épületrészt egy bank és biztosító társaság céljainak megfelelően alakítottuk ki.

A ház felső szintjén turisztikai célú fejlesztést valósítunk meg. A beruházás elősegítésére sikeres pályázatot nyújtottunk be a Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP-2009-2.1.2) támogatására. Az elnyert támogatás összege: 106.475.750,- Ft. A teljes panzió beruházás értéke 238 millió Ft.

Hotel Soleil - Új fény a belvárosban! - KÉPGALÉRIA

Az emeleten 15 hotelszobát és plusz egy nagy alapterületű luxus lakosztályt alakítunk ki. A szobák nagy belmagassága lehetővé teszi a galériás beépítést. Modern belsőépítészeti megoldásokkal, bútorzattal, multimédiás felszereltséggel fiatalos stílusú lakótereket hozunk létre. A pincében a hotel egyéb funkcióit, mint mosoda, raktár, iroda, helyezzük el. A földszinten és a pince további szakaszán éttermet tervezünk berendezni.

Műemléki rekonstrukció

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal munkatársaival együttműködésben arra törekszünk, hogy az épület feltárt értékeit megmentsük, rekonstruáljuk.

Hotel Soleil - Új fény a belvárosban! - KÉPGALÉRIA

Az emeletes, sarokház, levágott sarokkal, eredetileg erkéllyel épült. Ez utóbbit a rendszerváltás előtti időszakban sajnos lebontották. Az erkélyt visszaépítettük, helyreállítottuk. A Kelemen utcai bejáratnál elfalazott, kazettás, álmennyezeti beépítést, burkolatokat tártunk fel, amit helyreállítunk. A tardosi mészkő lépcsőzet eredeti kovácsoltvas korlátjai szerencsésen megmaradtak, ezek is megszépülnek. Az épület színezése, a fa nyílászárók is a XIX. századi kezdeteknek szeretnének megfelelni.

Hotel Soleil Szeged turisztikai palettáján:

Szeretnénk kihasználni az épület kiváló elhelyezkedését, a belvárosi kulturális és szórakozási lehetőségek, intézmények közelségét. Bízunk abban, hogy vendégeink értékelik majd az épület szépségét, minden igényt kielégítő felszereltségét és a fesztiválok, koncertek, színházi produkciók, sportesemények gyors elérési lehetőségét. Fiataloknak, baráti társaságoknak, családosoknak, entellektüeleknek szeretnénk ajánlani szállodánkat. Reméljük, hogy sok külföldi átutazó vendég is felfedezi majd a Hotel Soleilt.

Hotel Soleil, mert minden látványosság csak egy karnyújtásnyira van!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napfényfürdő Aquapolis: pihentető szolgáltatások nagy kedvezménnyel

A Napfényfürdő Aquapolis az Újévben is folytatja Vendégei megajándékozását. A sikeres Karácsonyi… Tovább olvasom