Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Spiró és Parti Nagy a REÖK-ben

Spiró György színháztörténeti előadásán és Parti Nagy Lajos drámájának HoppArtos feldolgozásán is részt vehet a REÖK közönsége ezen a héten. (X)
Programkavalkád várható a REÖK-ben az elkövetkezendő hetekben. Ezen a két esemény is jut. Március 4-én, 18 órától Spiró György gondolatait hallgathatjuk meg izgalmas előadásán. A Kossuth-díjas író, irodalomtörténész hatalmas tudással rendelkezik az Erzsébet-kori színházról, mely különleges, hosszú fejlődés eredménye, néhány évtizedig az emberi tudás csúcsteljesítményeit hozta létre, majd szinte nyomtalanul eltűnt csaknem két évszázadra. Mivel a színházak ma is játszanak Shakespeare-drámákat, de már közel sem úgy, mint ők annak idején, érdemes bepillantani ebbe a színházi működésbe. A Shakespeare-hetekbe illeszkedő program ingyenes.


Parti Nagy Lajos kiváló drámáját vitte színre a HoppArt Társulat, ez március 5-én látható, 19 órától. Az Ibusár-állomás Sárbogárdi Jolán vasúti dolgozó kettős életéről szól. Jolán menekül a valóságból, anyuskája és főnöke-udvarlója, Vargányai Guszti elöl, méghozzá a saját maga kreálta operett-világba. Az álomvilág habos operett, szerelemről, a hon megmentéséről, míg a valóság sivár próza Ibusár állomáson. A társulat kísérletének tárgya az ibusári valóságot is zenében követni. A műfajok az operától a rapig, a musicaltől a mulatós zenéig terjednek. Jolán szerepében azt a Kiss Diána Magdolnát láthatjuk, akit nyáron a Szegedi Szabadtéri Leányvásár-produkciójának közönsége már a szívébe zárt. Gusztit Friedenthal Zoltán alakítja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lakossági bankszámlacsomagok és kedvezmények az AXA Banknál

Az AXA Bank 2014. április 12-től új lakossági bankszámlacsomagokat vezet be OKÉ1, OKÉ2, OKÉ3 és OKÉ4 Bankszámla néven. (X) Tovább olvasom