Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Válságban is van orvosság a likviditási nehézségekre

Segíteni kell a mikro- és kisvállalkozásokat, hogy pontosan lássák a finanszírozási lehetőségeiket az OTP Bank Mikro- és Kisvállalati Igazgatóságának vezetője szerint.

A vállalkozások napi működését is kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá teheti a bankhitel, a cégek forráshoz jutását azonban sokszor épp az nehezíti, hogy nincsenek tisztában a hitellehetőségeikkel. Az OTP Bank idén tavasszal bővített szolgáltatásokkal folytatja tavaly indított sikeres programjait és több mint tizenháromezer vállalkozót keres meg indikatív hitel, illetve speciális számlacsomag ajánlataival. Csonka Tibor, az OTP Bank Mikro-és Kisvállalati igazgatóságának vezetője cáfolja azokat a híreket, amelyek szerint egyik bank sem nyújt hitelt a vállalkozásoknak. Az OTP többféle pénzügyi szolgáltatással segíti a vállalkozókat.

Csonka Tibor, az OTP Bank Mikro-és Kisvállalati igazgatóságának vezetője
Csonka Tibor, az OTP Bank Mikro-és Kisvállalati igazgatóságának vezetője


Mi vezette az OTP Bankot abban, hogy ilyen jelentős számban keressenek meg vállalkozásokat konkrét összegű hitelajánlattal?
A vállalkozások 84 százalékának működését akadályozzák kisebb-nagyobb mértékben finanszírozási problémák az OTP KKV konjunktúra Index legfrissebb felmérése szerint. A cégvezetők jelentős része azt olvashatja a hírekben, vagy sokszor személyesen is azt tapasztalhatja, hogy a válság miatt nehezebb hitelhez jutni, ezért lemondóak a külső források bevonását illetően, sokan már ajánlatot sem kérnek bankjuktól. Pedig az OTP Bank folyamatosan biztosít finanszírozási forrást a vállalkozásoknak. Most tavasszal és nyár elején újabb 13 ezer vállalkozást keresünk meg ajánlatainkkal. A 3 és 25 millió forint közötti, konkrét összeget is megjelölő folyószámlahitel-ajánlat révén a vállalkozások pontos képet kaphatnak a lehetőségeikről. További segítség, hogy a vállalkozók most költséget is megtakaríthatnak, hisz azoknak a vállalkozásoknak, amelyek június 30-ig új számlacsomagot nyitnak (kivéve Gold számlacsomag), a számlavezetési havidíjat fél éven keresztül nem számítjuk fel. De nem csak a díjelengedéssel próbálunk kedvezni a vállalkozásoknak, hanem olyan speciális, szektorokra szabott csomagokkal is, amelyek nem csak a tevékenységükhöz, hanem a pénzkezelési szokásaikhoz is igazodnak. Így van például Patika, Könyvelői, vagy éppen Jog-Ász számlacsomagunk.

Milyen a hitelajánlatok fogadtatása a vállalkozások részéről?
Az eddigi eredmények azt mutatják, a kedvezőtlen gazdasági kilátások ellenére is még hisznek abban a cégek vezetői, hogy egy, a vállalkozás igényeihez kialakított hitel biztonságot, sőt, akár lendületet is adhat cégüknek. Legnagyobb igény a rugalmas folyószámlahitel iránt jelentkezik.

Mit tesznek azért, hogy a hitelhez jutás is olyan gördülékeny legyen, mint a hitellehetőségekről való tájékozódás?
A vállalkozások sikeres működéséhez szükség van egy biztos pénzügyi partnerre, amely ismeri az elvárásaikat is. A vállalkozások igényeihez alkalmazkodva ezért több ponton egyszerűsítettük és gyorsítottuk a hitelügyintézést. Már átlagosan 5 munkanap alatt elbírálunk egy hiánytalanul benyújtott hitelkérelmet. És egyszerűbben lehet folyószámlahitelhez is jutni, mert már azok a vállalkozások is igénybe vehetik, amelyek korábban nem rendelkeztek nálunk folyószámlával. Nagy sikere van a nemrég kiépített, az egész országot lefedő szakértői vállalkozói kapcsolattartói hálózatunknak is. A kollégák székhelyükön keresik meg a cégek vezetőit és adnak személyre szabott pénzügyi tanácsadást azoknak a vállalkozóknak is, akik nem kapnak segítséget jelenlegi számlavezető bankjuktól. Így már nem nehéz eldönteni, hogy mely termék, vagy szolgáltatás felel meg leginkább az adott cégnek.

A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információk és a termékek szabályai a www.otpbank.hu oldalon érhetőek el.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fix árfolyamon végtörlesztett forint hitelből?

Tovább olvasom