Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Róluk írtuk

Keresés a cikkben szereplő gyorslinkek szerint:


10 találat Dorogi Árpád névre


2007.05.09.

Késik

a golfpálya

Zsira P. Horváth László Egy hónapot biztosan csúszik Zsirán a golfpálya építésének kezdete. A locsmándi fürdő tervezett eladása ugyanakkor jól jöhet a településnek, ugyanis a legesélyesebb vevő kapcsolatban áll a golfpályát építtető beruházói csoporttal.

2007.03.07.

Tíz százalék az esély

az új társulásra

Várhatóan a jövő hét elején rendkívüli ülésen tárgyalja a Sopron–Fertőd kistérségi társulás tanácsa az Alpokalja mikrotérség kiválási szándékát. A szakértők tíz százalék esélyt látnak arra, hogy új társulás jöjjön létre.

2007.03.01.

Kettéválik az Alpokalja mikrotérség?

Kiválna a Sopron–FertQd Statisztikai KistérségbQl az Alpokalja mikrotérség és önálló társulást hozna létre. Az érintett önkormányzatok úgy vélik, ezáltal több pénzre pályázhatnának.

2007.01.17.

Kettős nyomás alatt cukorgyártó és termelő

A Magyar Cukor Zrt. és a termelők a múlt heti egyeztetésen nem tudtak megállapodni a cukorrépa átvételi áráról. A megegyezést sürgeti, hogy Romániából százezer tonna cukor vár behozatalra.

2007.01.17.

A működés viszi a pénzt

A települések jövőjét, lehetőségeit bemutató sorozatunkban ezúttal Zsirán, illetve Újkéren érdeklődtünk. Mindkét településen fontosnak tartják, hogy működtetni tudják az intézményeiket.

2006.09.11.

Zsirán és Undon az ötödik ciklusra készülnek

Zsirán Dorogi Árpád, Undon Guzmits Ferenc az önkormányzatiság létrejötte óta vezeti a települését. A polgármesterek ismét megmérettetik magukat, Undon Gosztom László személyében lesz kihívó.

2006.08.29.

Érezteti hatását

a cukorrépareform

A tavalyi 46 eurós tonnánkénti átvételi ár helyett idén csupán 32 eurót kapnak a cukorrépa-termelők. A különbözetre igényelhető támogatás, a jövedelmezőség ugyanakkor évről évre csökken.

2006.06.12.

Uniós milliók

a falvakba

A különböző európai uniós pályázatokon a térségünkben lévő vállalkozások is eredményesen szerepeltek. Némelyikük olyannyira, hogy százmilliós nagyságrendű pénzt nyertek.

2004.05.07.

Drága a szegények eledele

Uniós csatlakozásunk első nagy vesztesei a burgonyatermelők lehetnek. A hazai gazdák az olcsóbb külföldi áruval nem tudják felvenni a versenyt. Az EU-ban nincs külön szabályozás, tisztán a piaci viszonyok érvényesülnek.