Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

365-en átértek a Maty-éren

Új nevezési csúcsot hozott a 10. Érj át a Maty-éren távúszás. A szombati eseményen 365-en úsztak.
– Először voltam itt, a Maty-éren, de nem utoljára. Megérte ennyit utaznom, nagyon jól éreztem magam, jövőre biztos, hogy megint itt leszek – nyilatkozta partot érve egy várpalotai férfi, aki a 4000 méteres távot teljesítette a 10. Érj át a Maty-éren távúszáson.

Nem véletlenül tetszett neki a rendezvény, amelyet a Szegedi Sport és Fürdők Kft. évek óta magas színvonalon rendez. Az első eseményen még alig százan voltak, idén viszont új nevezési csúcs született: 365-en regisztrálták magukat. Már korán reggel lehetett látni, hogy ismét népes indulói létszámra van kilátás, az olimpiai központ céltornya előtt jó ötvenméteres sor állt a nevezésre.

– Most csak 4000 métert úsztam, pedig a hosszabb táv után a 2000-et is teljesíteni szoktam. Most azonban egy kicsit elkéstem. Edzem, hiszen a Balaton-átúszáson is szeretnék ott lenni – számolt be a Maty-éri esemény állandó résztvevője, a mozgássérült sportoló, Terhes Ágota.

Új nevezési csúcs született az Érj át a Maty-éren. 365-en úsztak.  Fotó: Schmidt Andrea
Új nevezési csúcs született az Érj át a Maty-éren. 365-en úsztak.
Fotó: Schmidt Andrea

– Itthon vagyok a családdal – kapcsolódott a beszélgetésbe a válogatott atléta, Dudás Gyula, aki Angliában él –, most pedig várom Gellért Gábort, a SZUE edzőjét, vele úszom egyet. Jó kis edzés lesz.

Gyula pedig vízbe vetette magát, csakúgy, mint a többiek. A megye számos településéről érkeztek mozogni vágyók, de jöttek hallássérült sportolók is – évek óta állandó vendégek –, és a SZUE is népes csapattal képviseltette magát. Miskolcról, Békéscsabáról, Debrecenből, Budapestről és Szerbiából is érkeztek úszók. Ez is bizonyítja, hogy olyan eseményt sikerült tíz évvel ezelőtt elindítani, ami országos hírűvé vált.

Az Érj át a Maty-éren távúszás díjazottjai, legifjabb versenyzők: Börcsök Blanka (Szeged), Tornyai Botond (Szeged). Legidősebb résztvevők: Szabóné Kátai Kornélia (Szeged), Melkuhn Dezső (Szentes).

Csavarker-triatlon

Szeptember 5-én rendezik meg a KM-túra 2010 újabb állomását, a Dél-Alföld legnagyobb triatlonversenyét, a Csavarker-triatlont. A népszerű esemény helyszíne újból a Maty-éri pálya lesz, amelyen az egyéni számok mellett váltó is lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Zsolt visszatér a Szedeákba

Kiss Zsolt hét év paksi szereplés után visszatér az NB I A csoportban induló Dél-Konstrukt… Tovább olvasom