Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A nézők is megizzadtak a Pick edzésen

Több százan látogattak ki csütörtök este az újszegedi sportcsarnokba a Pick Szeged nyílt edzésére. Az aláírásokért és labdákért a nézők a rettentő hőség ellenére is végig várták a másfél órás, látványos tréninget.

Öt óra előtt pár perccel szép számmal gyülekeznek a drukkerek a lelátón. A kézisek egyelőre a parkettán nyújtva, mosolyogva figyelik az érdeklődőket, de lassan kezdetét veszi a kőkemény munka is.

Előkerülnek a felfújható, életnagyságú emberkék is, majd Skaliczki mester hívja maga köré fiait. Közben nézők százai lepik el a nézőteret, lassan olyan hangulat lesz, mint egy bajnoki mérkőzésen.

Rövid kocogás után Haris mester a kapusokat veszi kezelésbe, Skaliczki mester a többieknek vezényel nyújtást a parkett közepén. A drukkerek csak érkeznek, egyelőre olyan a hangulat, mint valami bárban, kisebb csoportokban csacsognak a kintiek. Rögtönzött felmérésünk szerint a női nem képviselői vannak többségben, ezen annyira nem is lepődtünk meg, de jobbnak láttuk tisztázni a tényeket.

Nyílt edzés a Pick Szegednél KÉPGALÉRIA

Ilyen egy igazi csapat! Ezt 15 perccel az edzés kezdete után megállapíthatjuk. A játékosok hangosan nevetve fogócskáznak. Így igaz, nem tévedtünk el Újszegeden, és nem egy általános iskolába tévedtünk be, ez tényleg a profi Pick Szeged edzése. Bárcsak az egész idény ilyen mosolygásra fakasztó lenne...

Nem tudjuk, hogy a fogócska veszteseinek járt csak a fekvőtámasz, vagy mire felocsúdtunk a látottakból, addigra a játékosok többsége már végzett a gyakorlattal. Előkerült a labda is, kezd felpörögni a játék. Az érdeklődők viszont elhallgattak, az itteni 40 fokot elég nehezen viseli a népes publikum.

Nagyon kitartóak a drukkerek, ha nem is szimpátiából, de a játékosokkal együtt izzadnak a sportcsarnokban. De nekünk ez ülve is megy. Lassan mindenkinél előkerül valami újság, vagy szóróanyag, ami jelen pillanatban kiválóan helyettesíti a ventillátort. Tiszta Japán!

Nyílt edzés a Pick Szegednél KÉPGALÉRIA

"Júj, megjött a szerelmem! Neked melyik jön be?!" - hallhattuk a mögöttünk ülő kislányok eszmecseréjét a Pick játékosállományát illetően. Meg is kaphattuk a választ, hogy kik a győztesek, az egyik "az a szőke hosszúhajú". Minden bizonnyal nem a szakmai tudást jöttek magukba szívni.

Skaliczki mestert is elkapta a hév, mindent, ami a kezében volt kihajított a parkett szélére, és játékosa nyomába eredt, kiabálva és mutatva, mit is kellett volna csinálni.

Kisebb sor alakult ki a bérletet árusító hely előtt, jó előjel a 2010/2011-es idény előtt. Rövid pihenőt kaptak a játékosok, a nézők kókadoznak a lelátón, mint valami virágcsokor a sivatagban.

Lassan, de biztosan közeledik az edzés vége, a játékosok arcán már látszódik a fáradság. A nézők viszont egyre jobban belelendülnek a legyezésbe, az ő állóképességükkel sincs semmi gond. Viszont most nem tudjuk, hogy a környezetünkben melyik játékos a nyerő, ezt sürgősen ki fogjuk deríteni.

Jelentem, a nézőket elvesztettük. Nem sok életjelet mutatnak a lelátón helyet foglaló érdeklődők, a számuk is jelentősen megcsappant. A pickesek is már elcsigázva pillantanak fel az órára. Már majdnem vége fiúk!

Nem veszett el minden remény, Törő Szabi gólja visszahozza a Földre a nézőket, hatalmas tapsot kap a Pick új szerzeménye. Aztán az összes többi megmozdulást is taps kisér..lesz itt roham még a végén.

Az edzést követően hatalmas tapsot kaptak a játékosok...pillanatra felidéződtek a régi nagy sikerek...majd megindult a harc a játékosokért, az aláírásokért, fényképekért és labdákért.

Katzirz Dávid: 10 új játékos, új edző jött, nagy feladat egy ütőképes csapatot összehozni, de úgy gondolom, hogy igen hamar összeszoktunk, hiszen eleve nem voltunk ismeretlenek egymás számára. Idén jó közösséget fogunk alkotni.

Mikler Roland: Meglepődtem, hogy ilyen sokan kilátogattak ma, jó érzés volt ennyi ember előtt edzeni, pedig csak a ráhangolódós fázisban vagyunk, a technikai részek még nem kerültek elő, most csak az izomlázzal bajlódunk.

Törő Szabolcs: Fájt a mai edzés, az achillesem sínylette meg, a vádlim is fáj, szóval a bal lábam térd alatt az összes létező kezelést meg fogja kapni. A csapat szinte teljesen kicseélődőtt, nehéz lesz összehangolni a játékosokat, ehhez sok idő, és sok szenvedés kell. De csak ez a cél lebeg a szemünk előtt.

Skaliczki László: Ebben az időszakban nehéz lekötni a figyelmet, így nagyon meglepett, hogy hány százan látogattak ki a csarnokba. MOzgalmas edzést terveztem külön erre az alkalomra, hiszen még viszonylag keveset vettük elő a labdát. A célunk az volt, hogy megismerhessék a nézők az új csapat arculatát, meglássák, milyen attitúdöt képvisel a Pick Szeged. Az elvárásoknak és az embereknek meg kell felelni, ez nagy kihívás. Az MKB-val nehéz felvenni a versenyt, a mostani célunk az, hogy stabilizálni tudjunk egy sikeres csapatot.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Korábban

Ezen az tréningen már Lékai Mátét, Mikler Rolandot, Törő Szabolcsot, Balaz Marost, Tomas Stranovskyt és Frantisek Sulcot is láthatják a csarnokba kilátogatók. Csak Dusan Beocanin és Tóth Mihály fog hiányozni - előbbi játékos a junior világbajnokságra, utóbbi pedig az ifi Európa-bajnokságra való felkészülés miatt nem lesz Szegeden.

Az másfél órás edzést követően a kilátogatók beszélgethetnek és aláírást kérhetnek a játékosoktól.

Olvasóink írták

 • 5. pinkfloyd60 2010. július 24. 18:59
  „Az utobbi 15 év leggyengébb játékosanyaga!”
 • 4. ultra 2010. július 23. 10:18
  „sehol”
 • 3. kowalsky 2010. július 22. 23:17
  „hol ült a több száz ember???”
 • 2. greg 2010. július 22. 18:09
  „Több kép készült amennyien voltak. :D”
 • 1. frakk 2010. július 22. 16:33
  „Jó dolog ez a nyílt edzés, ezt sűrűbben is meglehetne tartani. Sajnos ma nem tudok kimenni, ellenben szívesen megnéztem volna egy ilyen bensőbb felkészülést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészáros Péter lett a HPQ-Szeged vezetőedzője

A HPQ-Szeged extraligás férfi röplabdacsapata a legutóbbi 7. hely után előrébb akar végezni a szeptemberben induló bajnokságban. Tovább olvasom