Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

A Roland Garros bűvöletében

Barzó Lilla, a Naturtex-Gellért SE teniszezője napi öt órát edz. Hajnal István tanítványa szeretne rajthoz állni a francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson. A szegedi játékos a juniorok között szerepelhet.

Kedd, reggel nyolc óra. Pontosan kezdődik az edzés az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban. Hajnal István, a Naturtex-Gellért SE vezetőedzője tanítványával, Barzó Lillával érkezik hazánk egyik legszebb teniszcentrumába. Hiába szemerkél az eső, nincs kegyelem, megkezdődik a munka. A tréning most nem a szabadban zajlik majd, hanem a fóliasátor alatt. Egy biztos, izzasztó lesz a foglalkozás.

Sokat dolgozik: Barzó Lilla harmadik szegediként kerülhet fel a felnőtt női világranglistára. Fotó: Frank Yvette
Sokat dolgozik: Barzó Lilla harmadik szegediként kerülhet fel a felnőtt női világranglistára. Fotó: Frank Yvette

– Van egy kis lemaradásunk, Lillának volt egy komolyabb bokasérülése, így nem tudtunk edzeni, illetve versenyeket is ki kellett hagynunk emiatt. Délelőtt egy háromórás gyakorlással kezdünk, ezután otthon tanulás következik, mert a Táltos Tehetséggondozó Gimnáziumban éppen vizsgázik a tanítványom, majd délután újabb kétórás tréningen vesz részt. Ekkor egy óra tenisz mellett az egykori válogatott atléta, Szabó Erzsébet kondiedzése is a programban szerepel – kezdte a beszélgetést Hajnal István vezetőedző.

Vásárhelyi ob

Csütörtökön a Hód TC teniszklubban rendezik meg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség következő országos teniszbajnokságát. A viadalon több divízióban versenyeznek egymással a sportolók. Közel 50 fő indulására számítanak a szervezők. A meccsek nagy és kispályán zajlanak majd, 10 órakor kezdődik az ob. A vásárhelyi Szivárvány Sportegyesület is képviselteti magát, és Szilágyi Lászlóné tanítványaitól jó eredmények várhatók. A vásárhelyi országos bajnokság egyben válogató is lesz az őszi luxemburgi Európa-bajnokságra.

A szegedi egyesület élversenyzője az ITF-viadalok mellett már felnőtt, 10 ezer dollár összdíjazású eseményeken is rajthoz áll. Susányi Zsófia és Filipovski Aleksandra után Barzó Lilla lehet a harmadik szegedi női teniszező, aki felkerülhet a felnőtt női világranglistára.

– Lilla eddig 2×1 WTA-pontot gyűjtött, még egyre lenne szüksége ahhoz, hogy felkerüljön a ranglistára. Sajnos itthon, Magyarországon már nincsenek ilyen kis versenyek, a budapesti Római Teniszakadémián pedig nem lehet felférni a táblára, szabadkártyát nem kapunk, éppen ezért külföldre kell utaznunk. Hamarosan Szerbiában indulunk majd több versenyen, ahol remélem, sikeresen szerepelünk, és Lilla is jegyzett teniszezővé válik. A közelmúltban egy I. kategóriájú ITF umagi viadalon harmadik lett egyesben, Pöstyénben pedig a romániai Rosta oldalán párosban második, így reménykedem a jó folytatásban. 

Idén hivatalosan május 21-én kezdődik a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros. Párizsban eddig Susányi Zsófia mellett Zsiga Máté képviselte Szegedet. A 16 éves Barzó Lilla nagy álma, hogy idén ott legyen a világ legrangosabb salakpályás versenyén.

– Saját korosztályában, a juniorok között jelenleg a 90. hely környékén áll a ranglistán. Ez a pozíció arra mindenképpen jó, hogy a selejtezőben indulhasson a tanítványom. A héten dől el, hogy bekerül-e a Roland Garros selejtezőjére. Nagyon bízom benne, hogy ez összejön, ezután már csak Lillán múlik, hogy meddig masírozik a juniorok mezőnyében – fejezte be a beszélgetést Hajnal István.

Hajnal István reménykedik abban, hogy ott lehetnek Párizsban. Fotó: Karnok Csaba
Hajnal István reménykedik abban, hogy ott lehetnek Párizsban.
Fotó: Karnok Csaba

A fiatalok egyenlő esélyeiért a sportban (TECOS)

 A Szeged Városi Tenisz Klub és a palicsi „Tenisz Klub Palics 1878" az Európai Unió és Magyarország finanszírozásával megvalósuló Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében támogatást nyert el, így a két egyesületnek a következő több mint egy év során lehetősége nyílik arra, hogy a teniszsportot népszerűsítő közös programokat szervezzen Szegeden és Palicson, kiemelt figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű gyermekek bevonására. A pályázati támogatás jelentős mértékben hozzájárul az egyesületek eredményes működéséhez és számos tervbe vett tevékenység megvalósításához: oktatás szervezése teniszedzők számára hátrányos helyzetű gyermekek edzésével kapcsolatban. Teniszedzések szervezése általános iskolás fiatalok számára. Teniszversenyek megvalósítása magyarországi és szerbiai fiatal részvételével, erősítve a határon átnyúló kapcsolatokat, sportbarátságokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hídépítő-kupa: tizenhárom érem

A már hagyományos Hídépítő-kupával Budapesten kezdetét vette az utánpótlás kajakos, kenus… Tovább olvasom