Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

A szívós kis Farkas

Szeged - A zsombói motokrosszos, Farkas Szabolcs idén áprilisban súlyos sérülést szenvedett Vásárhelyen, a Roland Ringen az országos bajnokság első futamán. A tehetséges sportoló azóta rendbe jött, már edz, van olyan nap, amikor 15 kilométert fut. Tegnap délután a Corso Caféban beszélgettünk vele.
– Mikor történt a baleset?
– Április 22-én, Vásárhelyen a Roland Ringen, a második futamban. A profik között versenyeztem a kategóriámban, a II. osztályban az élen álltam. Nem sikerült jól a rajtom, a vége felé voltam a mezőnynek, az előttem lévő versenyzőt a levegőben próbáltam megelőzni. Beugrott elém, és összeakadtam vele.

– Milyen sérülést szenvedett?
– Kulcscsonttörést, eltört a lapockám és három bordám, a tüdőm bevérzett. 10 napig az intenzívem voltam, két napig életveszélyben.

– Azóta minden rendben?
– Teljesen rendbe jöttem. Futok, volt már, hogy 15 kilométert teljesítettem, hetente 4-5 edzésen veszek részt.

Farkas Szabolcs. Fotó: Karnok Csaba
Farkas Szabolcs. Fotó: Karnok Csaba

– Ült már motoron?

– 119 nap után ültem rá. Nem volt félelmem, nem ment rosszul. Csak félórát motoroztam, élveztem a helyzetet.

– A szülők mit szólnak?
– Édesanyám nem örül neki, hogy a sérülésem miatt nem kerül háttérbe a motorozás. Az az igazság, hogy a kórházban eltöltött 10 nap teljesen kiesik, csak azt tudom, hogy a család bejárt hozzám. Az orvosok segítőkészek voltak, nagyon sokat köszönhetek nekik. A ruhát a sérülésemkor úgy kellett levágni rólam. Tesóm, Zsolti (rally és szériakrossz versenyző – a szerk.) ért oda elsőként, és mondtam neki, hogy megyek tovább, adja a motort. Néhány pillanat múlva azonban már elájultam.

– Nagyon szívósnak tűnik.
– Az orvosok is azt mondták, hogy annak köszönhetem a gyors felépülésem, hogy sokat sportoltam, rengeteget futottam, ezért sikerült ilyen jól a rehabilitációm.

– Még iskolás, kellett halasztania?
– Nagyon rendesek voltak a tanárok a Csonka-szakközépiskolában, a sérülésem után rengeteg támogatást kaptam, nem kellett kihagynom, így idén ha minden jól alakul, akkor megszerzem az autószerelői szakmát.

– Mikor kezdődnek az edzések?
– Ha a család is úgy dönt, hogy mehet, akkor munkához látok. Tervezem a jövőt, idén már szeretnék versenyezni, de nincs értelme kapkodni. A családi kupaktanács dönt a folytatásról, ha zöld utat kapok, akkor 2013-ban elkezdem a versenyszezont.

Olvasóink írták

  • 1. favágó 2012. szeptember 18. 13:57
    „<moderálva> köszönjük”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdai legesleg: melyik volt önnek a Pick Szeged legemlékezetesebb mérkőzése?

Nosztalgiázzon velünk! Melyik volt ön szerint a legemlékezetesebb mérkőzés? Tovább olvasom