Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

A szövetségben a Picken verték el a port

Szerdán a Magyar Kézilabda-szövetség két bizottsága is tárgyalta a vasárnapi szegedi magyar kupa döntőjén történteket. Mind a fegyelmi, mind pedig a versenybizottság egyértelműen a Pick Szegedet, illetve Bajusz Sándort tette főbűnössé a történtekért...
Ezért a fegyelmi bizottság Bajusz Sándort (400 ezer forint és 3 mérkőzés), Vladan Maticsot (200 ezer), Vladimir Osmajicsot és Ratko Djurkovicsot (400–400 ezer), valamint a versenybizottság a Pick Szegedet 240 ezer forintra megbüntette.

Kersch Ferenc, a szövetség fegyelmi bizottságának vezetője megpróbálta könnyedre és barátira venni a három szegedi kézilabdás, Vladimir Osmajics, Ratko Djurkovics és Bajusz Sándor, valamint a csapat edzőjének, Vladan Maticsnak a beidézését. Amikor azonban kezdett a DVD- és videofelvételre hivatkozni, eléggé „kilógott a lóláb", hiszen éppen a mérkőzés lefújását követő események kiindulópontját helyezték későbbre, mint annak megítélése szempontjából fontos lett volna. Ugyanis a bizottság felvételével szemben a Lele Ambrus által közreadotton nagyon jól látszik, amikor Gál Gyula a fejével int Carlos Pereznek, hogy eljött az ő idejük, s menjenek a szegedi táborba. A bizottság pedig azzal akarta kezdeni, hogy Perez odament Bajuszhoz, mint hangsúlyozták, tisztázni a fültövön vágás okát.

– A mérkőzés utáni eseményekben részt vevőkkel szemben – klubhovatartozástól függetlenül – lefolytatjuk a fegyelmi vizsgálatot. A veszprémi két szereplő már meg is kapta a büntetését. (Lapunk információja szerint Perezt 100, míg Gált 400 ezerre büntették – a szerk.) Most pedig az események időrendi sorrendje szerint előbb Osmajicsot, majd Djurkovicsot, végül Maticsot hallgatjuk ki, Bajusz Sándort pedig felkérjük, hogy tolmácsolja szerb csapattársainak mondatait – jelentette ki a fegyelmi bizottság elnöke.

Mindhárom szegedi kézilabdás elmondta a visszajátszott események alapján a szerepét és cselekedetének kiváltó okát. Osmajics elismerte, hogy azért ment Bajusz közelébe, mert látta, hogy Perez megfogja csapattársa mezét. S akkor kapott egy ököllel leadott ütést a has tájékára Gáltól.

– Abban a társak akadályoztak meg, hogy visszaadjam. Később pedig azért mentem oda hozzá, hogy megkérdezzem, miért ütött meg. Djurkovics arról beszélt, hogy semmi kirívó eset nem történt volna, ha Perez és Gál nem megy át az ünneplő szegediek táborába. Elismerte, hogy elérte a kezével Gált, de elsősorban Osmajicsot akarta ezzel megvédeni. A továbbiakban azon munkálkodott, nehogy tömegverekedés törjön ki.

Az ominózus pillanat. Bajusz (a 8-as Osmajics mögött takarva) tagadta, hogy szándékosan ütötte meg Perez Carlost. Fotó: Schmidt Andrea
Az ominózus pillanat. Bajusz (a 8-as Osmajics mögött takarva) tagadta, hogy szándékosan ütötte meg Perez Carlost. Fotó: Schmidt Andrea

– Azt szeretném, ha mindannyian bizonyítani tudnánk, hogy ez az eset csak a feszültség szüleménye volt, s nekünk kell ezt helyrehozni, mégpedig a bajnoki döntőben.

Érdekes volt Vladan Matics beidézése, hiszen az edzőt is tettlegességgel vádolva citálták a bizottság elé. Közben a bejátszások is azt bizonyították, hogy a szegedi sikeredző ugyan valóban hangosan számon kéri Gáltól cselekedetének okát, de egy ujjal sem nyúlt hozzá.

– Azt ordítottam neki: Tudod te, hogy mit csinálsz? Normális vagy? A válogatott csapatkapitányához méltatlan ez a viselkedés! – idézte fel Gál Gyula arcába mondott szavait a szegedi edző.

Lele Ambrus ügyvezető elnök annak a véleményének adott hangot, hogy szándékos provokáció történt a mérkőzés lefújása után azért, hogy a magyar kupa szegedi rendezését elrontsák, és ezáltal bepiszkítsák a Pick-sikert.

Pénzt gyűjtenek a drukkerek

A klub pr-menedzsere, Rea Attila közölte tegnap este a hírt, hogy amint a Pick-drukkerek megtudták a fegyelmi bizottság döntését, elhatározták, hogy gyűjtést indítanak, és kifizetik a játékosok helyett a büntetést. Ezzel azt szeretnék demonstrálni, hogy az ő szemükben nem bűnösök a szegedi kézilabdások. Elsőként Kollár Ferenc ötvenezer forintot adott, és várják a többiek adományát is. A legkisebb összeget is szívesen fogadják.

Bajusz Sándort szándékos ütéssel vádolta meg a fegyelmi bizottság. A Pick-játékos elismerte a hibáját, de azt azzal magyarázta, hogy Perez sokkal gyorsabb nála, s egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy szándékosan megüsse a veszprémi játékost. Annak ellenére nem akarta, hogy három évvel ezelőtt vele szemben súlyosan szabálytalankodott a volt kubai válogatott.

A bizottság zárt ülésen meghozta a határozatát, miszerint Osmajics és Djurkovics tevékenyen részt vett a helyzet kialakításában – ezért egyenként 400 ezer forint pénzbüntetést kapnak. Matics is hozzájárult viselkedésével – bár tettlegességre nem ragadtatta magát – a helyzet eldurvulásához. Ezért 200 ezer forintra büntették. Bajusz Sándor érvelését, miszerint véletlenül találta el Perezt, nem fogadták el, sőt kijelentették, cselekedete több volt, mint piros lapos büntetés, ki kellett volna zárni a játékból. Tulajdonképpen az ő ütése nyomán alakult ki a mérkőzés végi tumultus. A klub jogásza, dr. Munz Károly bejelentette, hogy Bajusz büntetését megfellebbezik, míg a másik három döntést tudomásul veszik.

A versenybizottság Katona Sándor elnökletével egyértelműen olyan dolgokat kért számon a rendező Pick Szegeden, amiket sehol a világon nem teljesítenek maradéktalanul. Például: a műsorközlő miért ült a lelátón? Miért használta buzdításra a mikrofont? Hányan és hol álltak a biztonságiak? Miért nem akadályozták meg a játékosok ütéseit? Miért engedtek be hangkeltő eszközöket a csarnokba? Miért mentek be az eredményhirdetésre a nem játszók, a csapathoz tartozók és így tovább. Végül a Pick Szegedet a rendezés hiányosságaira hivatkozva 240 ezer, míg az MKB Veszprémet a zavarkeltésben való részvételért 120 ezer forintra büntették meg.

Ki dobja a tizediket?

Ismét Pick Szeged szurkolói mezt nyerhet a delmagyar.hu játékával. Nincs más dolga, mint megtippelni, hogy ki dobja a 10. szegedi gólt a Veszprém elleni bajnoki döntő első mérkőzésén szombaton. A részletekért látogasson el a www.10gol.delmagyar.hu oldalra!

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. tom93 2008. április 25. 22:17
  „Matke és a csapat többi tagja!
  Jó, hogy itt vagytok. mégegyszer gratula akupához
  PICK Szeged!!!! Kupagyőztes 2008!!!!”
 • 50. Andreas 2008. április 25. 18:48
  „napraforgó jól beszélsz. Véleményem szerint ha így haladnak előre a srácok, Mocsait le lehetne váltani. : )”
 • 49. napraforgo85 2008. április 25. 13:56
  „A pénzgyűjtésben nem az a lényeg...hanem a szurkolók csapathoz való hozzáállása.Az ilyet gesztusnak hívják...”
 • 48. napraforgo85 2008. április 25. 13:53
  „Matic nagyon király!!!!Mocsai leszállhat a magas lóról.
  Menjen csak a cirkusz, ez legalább jobban hajtja a fiúkat!
  Hajrá PICK!!!!!!”
 • 47. ancsi79 2008. április 25. 13:41
  „Valóban tök igazságtalan ez az egész, savanyű a szőlő a Veszprémnek...
  Mindenesetre azért vicces ez a "gyűjtsünk a játékosoknak pénzt" dolog is...nem hinném, hogy belerokkannak majd ebbe a 400 ezerbe:))))Ugyanmár.....”
 • 46. balazs_88 2008. április 25. 00:31
  „jaja :D

  http://www.webradio.hu/index.php?option=content&task=view&id=112814
  főleg matke nyilatkozatát hallgassátok.IMÁDUNK MATKE :D”
 • 45. napraforgo85 2008. április 24. 23:49
  „A kultúra megint muatakozik...”
 • 44. csak a veszprém 2008. április 24. 21:21
  „ez a szeged egy csicska szar csapat!!Hajrá veszprém!!!!”
 • 43. balazs_88 2008. április 24. 20:02
  „Duna, te jobban idegesítesz mintha ezt egy veszprémi írta volna. Úgy szurokolt a szegedi csarnok nektek mintha a pick játszott volna. Ezekután ilyen írsz? menj a p....ba”
 • 42. duna 2008. április 24. 19:29
  „Köcsög Pick . Miért nem tudtok belenyugodni , hogy vettetek 1 kupát , szét vertétek a fél Fotexet , ilyen a szerb mentalitás . A szarkavaró kubai Perez örülhet , hogy sérülés nélkül megúszta . Hajrá DUNAFERR !!”
 • 41. Andreas 2008. április 24. 18:56
  „Szerintem nevetséges Bajusz Sanyinak ez a 3 eltiltás. : (”
 • 40. Ellenzéki 2008. április 24. 16:00
  „A kézilabda nem az irgalmas nővérek sportja, a kézilabda egy igazi kőkemény sport.
  Szerintem ezt várta a szövetség, hogy lenyomja a Szegedet némi veszprémi ráhatással!
  A történet igazán érdekes, elbírálása meg egyoldalú! A Szeged mindenért hibás a Veszprém meg hát csak egy picit, hogy azért annyira ne lássék ki a lónak a lába.
  Azt a szövetség mindenható bírája és a Sinka - sz utóbbi nem is vehette észre mert itt sem volt - azt nem vették észre, hogy a Perez nevű veszprémi szarkavaró SZÁNDÉKOSAN leütötte Herbert Gábort, azt sem vették észre, hogy az Perez nevű veszprémi szarkavaró szándékosan állon vágta Andjelkovicsot a labdával a kezében, azt sem vették észre, - mert nem akarták - hogy a meccs végén a szintén nagy szarkavaró Gál bíztatására ment a szarkavaró Perez balhézni a már ünneplő Bajusz Sanyihoz és kezdte a mezét szaggatni!
  Ha ez megrendezett fegyelmi a koorektség jegyében zajlott volna le akkor a szarkavaró veszprémiek - Gál és Perez - valamint a piros lappal kiállított orosz hentes és mészáros, Luzsnyikov is pont annyi pénz büntetést és eltiltást kapott volna mint Bajusz Sanyi!
  Arról már csak halkan kell beszélni, hogy Vujin megúszta minden büntetés nélkűl amikor SZÁNDÉKOSAN NAGY ERŐVEL Puljezevics arcába vágta a labdát egy hetes lövésnél! Az a mindenhetó szövetség szemében egy nagy semmi mert egy veszprémi bunkó csinálta! Arról végkép ne feledkezzünk meg, hogy 2006.-ban az orosz hentes és mészáros Luzsnyikov majdnem szétszakította Andjelékovics vállát és karját olyan helyzetben amikor a szegedi irányítónál nem is volt ott a labda. A magasságos Veszprém barát szövetség szemében az is egy semmi volt!
  Meg aztán már az is baj a szövetség szemében, hogy Szegeden dobokat, kűrtöket visznek a néző térre, természetesen ugyanez Veszprémben nem baj, ott lehet a Sinka kedvenceknél!!!!!
  zért ezzel az ítélettel - BAJUSZ ELTILTÁSÁVAL - a nagyságos mindenható magasságos Veszprém barátz szövetség elég mélyen belenyúlt a bajokság végső kimenetelébe mert Bajusz eltiltásával a Szeged egyik legrutinosabb legsokoldalúbb játékosát zárta ki a játékból három mérkőzésre.
  Nagyon hasonlít ez az egész 1950-es évek koncepcios pereihez!”
 • 39. palermo 2008. április 24. 15:57
  „de jo!akkor már biztosan elkezdték a szerb-román nyelvleckét,és gyakorolják a kispadon ücsörgést!”
 • 38. Gábor80 2008. április 24. 15:53
  „Palermo,
  1. Van mit behoznunk, és jó, ha hozzászoktok, hogy a Veszprém már nem Magyarország egyedüli, legjobb csapata.
  2. Az a 70-30 / 90-10 kicsit sántít, de térjünk erre vissza ősszel, amikor Laluska és Katirtz idejön.”
 • 37. mz/x 2008. április 24. 15:50
  „Komolyam mondom, eldobom az agyam ettől az egész hisztériától. Nem tudom, hogy ki mit várt a rangadótól, de a kézilabda egy test test elleni sportág, kemény belépőkkel. A Veszprém sem kímélte a Szegedet sem ezen a meccsen, sem korábban. Harcosságból, a sportszerűség keretein belüli agresszivitásból tanulhatna a magyar női kézilabda válogatott is, akkor talán nem bukná el örökké a sorsdöntő mérkőzéseket.
  Ugyanakkor hányingerkeltő ez az egész hétvége, elsősorban a kidobott 38 millió Ft miatt. Ebből az összegből a kisebb csapatok (más sportágakban is) évekig fent tudnák tartani magukat, utánpótlással együtt. A Szeged gyakorlatilag megvásárolta a kupát, bár a Veszprém is küzdött e dicstelen versenyben, hiszen 30 millánál szálltak ki. (A két ász közül mostanában az nyeri a rangadót, amelyik hazai pályán játszik.) Undorító! Még akkor is, ha e két városban sok embert megmozgat ez a sportág. Az a bajom az egésszel, hogy egy valag pénzt ölnek bele, amivel tönkreteszik a bajnokságot (úgyis a két csapat közül nyer valamelyik), miközben a bl győzelem elérhetetlen, mert ahhoz akkora költségvetésre van szükség, amely a magyar sportban ismeretlen. Akkor meg mire ez a felhajtás. A rangadóra így is, úgy is megtelik a csarnok, hoz bevételt, a Baktalórántháza meg kit érdekel, amikor ripityára verjük. A 38 millából talán jut arra is, hogy a büntetéseket befizessék, úgyhogy akkor se adnék pénzt, ha az életem múlna rajta.”
 • 36. palermo 2008. április 24. 15:48
  „k.alexa!a veszprémben a légios arány kb. 70-30%,a pickbe 90-10!a veszprém tudtommal egy "párszor"többet nyert magyar bajnoki cimet,és jonehanyszor eljutott a BL 8 közé,a pick pedig a 16 után mindig kizugott!”
 • 35. Kiss Alexa 2008. április 24. 15:09
  „Most mondták be a rádióban, hogy a TV ma kiadja közleményben, hogy a kupadöntő durvaságára való tekintettel nem közvetíti a bajnoki döntőt sem ? (Nos a végét nem igazán jól hallottam!) Hát akkor ezekután már semmi sportot nem nézünk ? Hát itt mindenki meghülyült ?”
 • 34. Kiss ALexa 2008. április 24. 14:51
  „Nem kell szégyelni a kézilabdát. Mi van kosárlabdával. Az milyen durva lett ? Fociról nem is beszélve, a vízilabdáról meg főleg nem! Kár bántani ezeket az un. idegenlégiós fiúkat, hisz az egész világon erről szól a sport. Miért van az ha egy egyéni sportoló saját országában nem tud pl. kijutni az olimiára , inkább máshol veszi fel az állampolgárságot ! Kár bántani azt ami mindenhol egyforma. Arról nem beszélve, hogy akár a fociban is a magyarok inkább kimennek külföldre, nem is akarnak itt maradni, mert jobban hangzik, hogy angliában, olaszországban stb. játszik, és biztos több is a pénz !!!!!”
 • 33. Hd 2008. április 24. 14:44
  „Neha szegyelem hogy szeretem a kezilabdat. Az igaz hogy, nem simogatos sportag, de az esemenyek a vegen messze tulleptek a sport fogalman. Mit vartok egy nagyreszt balkan csapattol ha nem balkan mentalitast? Mind a ket fel megerdemelte a büntetest, hiszen nem profikhoz merten viselkedtek. Es meg ezeknek akartok gyüjteni? Ezt gondoljatok at megegyszer es adjatok a penzt olyanoknak inkabb akik ra is szorulnak. A sracok meg viseljek tetteik következmenyet! Hajra Szeged!”
 • 32. Péter85 2008. április 24. 14:32
  „Az MKSZ fegyelmi döntésével kapcsolatban nyilatkozik Lele Ambrus, Bajusz Sándor és Matics mester.

  http://www.webradio.hu/index.php?option=content&task=view&id=112814

  Hallgassátok meg!”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egykori szegedi gólvágónak halálhírét keltették

Kedden este futótűzként terjedt a hír, hogy a Szeol AK egykori csatára, Kozma Mihály elhunyt. Egy… Tovább olvasom