Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Állandó veszprémi szurkapiszka

A veszprémi vezetők, játékosok, szurkolók továbbra sem nyugodnak. Hiába nyerte meg a bajnoki finálé első meccsét magabiztosan az MKB Veszprém, a tavalyi ezüstérmes továbbra is üzenget.
Közben a hét végén Angliában a Chelsea–Manchester United labdarúgó-mérkőzés után volt balhé. Jóval nagyobb, mint a Pick–Veszprém mk-döntőt követően.

A Veszprém nem nyugszik. Még úgy sem, hogy simán intézte el a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének első meccsén a Pick Szeged csapatát. Nem volt kérdés, hogy a tavalyi ezüstérmes nyer, végül 32–24 lett az eredmény. A Veszprém viszont folytatja a szurkapiszkát. Nincs olyan nap, hogy ne emlegessék még mindig a magyar kupa döntőjét. Ennek már kilenc napja!

Közben a hét végén Angliában a Premier League-ben a két sztárcsapat, a Chelsea és a Manchester United ugrott egymásnak. Nem maradt el a balhé, a londoni kékek 2–1-re nyertek, a találkozó után azonban tömegverekedés alakult ki. Már meccs közben feszült volt a két együttes, nem maradtak el a kemény belépők, az ütközések. Minden olyan elem felfedezhető volt, ami egy bajnoki címről döntő rangadón nem maradhat el. Vagyis hasonló volt a játék, mint a Pick– Veszprém mk-fináléban.

Érdekes, hogy Londonban a tűz a meccs után keletkezett. A United futballistái kint maradtak a Stamford Bridge-en levezetni. Ekkor állítólag az egyik rendező (Sam Bethell) rasszista megjegyzést tett a unitedes Evrának, akit még meg is ütött. Ekkor elszabadultak az indulatok, a játékosok és a pályamunkások fékezték meg a verekedést. A Chelsea munkatársai tagadják, hogy bármi megjegyzést is tett volna dolgozójuk Evrának. Érdekesség, hogy a Chelsea Tv rögzítette az eseményeket, így ez alapján várható döntés. A londoni klub vezetői már kinyilvánították, hogy nem rúgják ki Sam Bethellt.

Veszprémben készültek a Pick elleni meccsre - Puljezevics-ellenpóló és bukósisak. Fotó: Schmidt Andrea
Veszprémben készültek a Pick elleni meccsre - Puljezevics-ellenpóló és bukósisak. Fotó: Schmidt Andrea

No de akkor térjünk vissza a Pick Szegedhez és a Veszprémhez! Mocsai Lajos ismét odanyomott egyet. Nem nyugszik, minden fronton támad: „A sok tekintetben példátlan szegedi csatát nehéz elfelejteni, hiszen nagyon megviselte a játékosaimat..." – nyilatkozta a Magyarországon csak a kézilabda „professzorának" emlegetett szakember. Arról viszont egyetlen országos média sem szól, hogy a veszprémi közönség milyen sportszerűtlen volt. Megalázó volt, hogy a Pick játékosainak bemutatásakor hátat fordítottak a hazai szurkolók. Még a VIP- szektorban helyet foglalók is ez tették! Viselkedni pedig tudni kell.

Persze ilyenkor mondják azt, nem szép dolog a bosszú. Nem, hiszen semmire sem jó, nem kellene felvenni a kesztyűt. De ha senki sem akarja a Veszprémmel felvenni ezt, akkor bármit megcsinálhatnak: úgyis mindig más lesz a hibás.

A legszebb mondat Hajnal Csabától, a veszprémiek mindenható urától hangzott el. „Halálfélelmem volt Szegeden, az mk-döntőn!" – habogta a szövetség embereinek. Haboghatta, hiszen ők nem voltak itt Szegeden, nem láttak semmit, csak hallomásból gyűjtötték be az információkat. Hajnal úr a Pick Szeged játékosainak felesége és gyermekei mellett, illetve az újságírók között ült. Ott aztán tényleg halálfélelme lehetett... Érdekes, a meccs végén mindenkivel kezet fogott.

Egy meccs elúszott, a három győzelemig tartó párharcban 1:0-ra vezet a Veszprém. A szegedi csapatnak bő egy hete maradt, hogy felkészüljön a második összecsapásra, jövő héten kedden folytatódik a küzdelem. A Veszprém szombaton a KEK-döntőben hazai pályán fogadja az RN Löwen csapatát. Vigyázzatok német fiúk: nehogy szabálytalankodjatok, mert a Veszprém papírokkal rohan majd a nemzetközi szövetséghez!

A legfrissebb információnk, hogy a Pick Szeged vezetősége is összegyűjtötte azt a vastag paksamétát, ami tartalmazza a veszprémi sportszerűtlenségeket. Kíváncsian várjuk a döntést...

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. "csucsu" 2008. május 01. 17:30
  „Még mindig ez megy itt????Ne mááááár!!!
  Gondolom,ha mi (vagyis a PICK SZEGED)nyer 6-án,akkor megint az lesz,hogy mert "megvették a meccset"...stb...
  Én azt mondom,hajrá kézisek,a jobb fogja megnyerni a BAJNOKI DÖNTŐT!!!!
  Ha a Szeged lesz a nyerő,mi örülünk;ha a veszprém,akkor ti örültök!!
  Természetesen én a Pick Szegednek szurkolok!!!Teljes hangerővel!!!
  :)))))))”
 • 45. napraforgo85 2008. május 01. 14:01
  „Magamat és persze több szurkolótársamat "védve", azért le kell szögezni, hogy nem szabad minden szurkolót egy kalap alá venni.Mindkét oldalon vannak idióták, akik túlzásba viszik a dolgokat.
  Nekem eszembe se jutna Ilyés Fecit azokkal a jelzőkkel illetni, mert már Vp-ben játszik.Úgy gondolom, ha valakinek szimpatikus egy játékos, akkor az játszon bárhol a világban, mindig az marad. Szóval nem szabad a szurkolókat általánosítani,mert sok mindennel nem értek egyet, gondolom veszprémi oldalon is így van, de attól még persze szegedi drukker vagyok, de nem állok le szidni a másik oldalt. Jó lenne, ha mindenki így gondolná, és a kézilabdára koncentrálna...végülis azért megyünk ki a meccsekre..., nem?!”
 • 44. bb01 2008. május 01. 00:01
  „Nem kell foglalkozni senkivel! Minden eszközzel meg kell nyerni a bajnokságot! Kit érdkel, hogy jó, vagy rossz játékkal, sportszerű, vagy nem sportszerű eszközökkel. Egy számít az eredmény, persze az ellenfél ebbe tud csak magának mentséget találni, hogy szerintük sportszerűek voltunk azért kaptak ki. Ne érdekeljen minket semmi csak a bajnoki cím.! Minden eszközt be kell vetni! Hisz más sportágban is így működik a világ. Ez csak a vesztesek szlogenje, hogy nem voltunk sportszerűek, meg hogy halálfélemünk volt. Kit érdekel? Csak az eredmény számít. Ezúton kérem a srácokat a győzelem legyen a fontos! Ne pedig hogy, az ellenfél mit gondol. Harjá Szeged! Bízom bennetek. És 200 km-ről ismét ott leszek a döntő minden szegedi matchén, legyen az bármilyen nap. Mindent belel!”
 • 43. Bembi86 2008. május 01. 00:00
  „veszprémiként szólnék hozzá a cikkhez,mindenfajta mellébeszélés és durvaság nélkül:
  1.a pólós dolgot nem mi kezdtük,kedves szegedi drukkertársaim,ha jól emlékszem...ennek első lépcsője az anti-Vujin póló volt
  2. az elmúlt két szegedi meccsen Ilyés Fecit többen le román cigányozták a szegedi szektorból
  3. a tavalyi döntőn Puljezevic odajött rázni a hálót a veszprémi B-közép elé,úgy hogy mi nem adtunk okot rá. MINDENKIT,AZ EGÉSZ SZEGEDI CSAPATOT megtapsoltuk,majd jött ő,és,bocsánat a kifejezésért, majom módjára elkezdte rázni a hálót...ez sem túl sportemberhez méltó magatartás...ahogy az sem,ahogyan hergeli az ellenfelet.ne haragudjtaok meg érte,de ha én játékos lennék,előbb-utóbb elszakadna a cérna,és én is fejbe dobnám...ilyet egy világklasszis kapus,a magyar válogatott kapusa nem csinálhat...mondhatjátok,hogy bezzeg mikor nekünk véd,akkor örülök.ez igaz,de én akkor sem annak örülök,hogy ráordít az ellenfélre,és minden védése után veri a mellét
  4.annak idején Lusnyikov megmozdulása Andjelkovical szemben ugyanolyan undorító volt,mint most Bajusz mostani ütése...nem is tudom,hogy nem tiltották el...abszolút elítélendő...de:legalább elnézést kért,míg Bajusz pofátlanul behazudja az őt kérdező újságírónak,hogy nem direkt ütötte meg Perezt...
  5. kusnyikov megmozdulása 3 éve volt...nem volt szép,ezt az előbbiekben már leírtam...de az elmúlt 10 évből nem tudtok mondani olyan eseteket ezen kívül,ami olyan durva lett volna, mint Vujin letaglózása Osmajic által,és Bajusz ütése...hogy Puticsnak a leszakadt válláról ne is beszéljünk
  6.az utsó megjegyzésem: érdekes mód az európai porondon nem ilyen kemény a szegedi csapat...attól tartok,egy európai bírópáros elég gyorsan megrövidítené a padot..

  biztos nem értünk egyet...de ez így van jól...csak gondoltam,hogy azért megvédem egy kicsit a csapatomat
  1 dologban egyet érthetünk: még egy ilyen kupadöntő szerű meccs nem tenne jót senkinek
  bízom a sportszerű meccsekben és szurkolásban
  egy Szegeden tanuló veszprémi drukker”
 • 42. zi 2008. április 30. 11:17
  „Alig varom mar, hogy a veszpremiek azzal jojenek majd, hogy de mi megnyertuk a KEKt... ezt a szeged is megnyerte volna, csak hat mi a BLbol tovabb jutottunk, nem ugy mint egyesek:) Ki is elozott meg titeket Celje? Egyebkent ebbol a durvasag temabol meg elegem van, kezd kicsit uncsi lenni. Hagyjuk a veszpremiekre ra es kesz! Nekem mondjuk nemt etszik ez a cikk tiszta foloslegesnek tartom, soot...egyebkent meg csak igy egyszer mar en is elmondom a velemenyem lehet tenyleg durvabb volt a szeged, de hat megsem kisasszony sport ez egyebkent meg tenyleg eddig a veszprem csinalta ezt akkor nem jott a rinyalas...HAJRA SZEGED!”
 • 41. susezo 2008. április 30. 08:03
  „mijaza kek?kozep-azsiai-kupa? lol”
 • 40. napraforgo85 2008. április 29. 21:33
  „Részemről természetesen PICK..:):)”
 • 39. napraforgo85 2008. április 29. 21:29
  „Komolyan, ez megint kezd viccessé válni több szempontból is.Ha valaki ennyire ráér arra, hogy szidja embertársait, annak gratulálok a sok szabadidejéhez és a felfogásához. Így biztos könnyebb...én nem tudom, mivel nem szidom se a szegedi, se a veszprémi játékosokat. Mindenki szurkol valamelyik csapatnak, és nem kezd írogatni a másik város lapjának internetes oldalára.(vagyis nekem eszembe se jutna) Mindenkinek van(nak) kedvence(i) a csapatokon belül is, szurkoljon neki(k), és ne a másik oldallal foglalkozzon. De, az, ami itt történik...amikor már nincs mibe belekötni, akkor jön a származás..erre annyit jegyeznék meg, hogy amikor a magyar válogatott játszik, akkor senki (épeszű embernek) eszébe sem jut,hogy megkérdőjelezze az adott játékost, mert ott persze mindenki örül, ha remek formában van....
  Természetesen mindenki szurkol a KEK-ben a Vp-nek, és természetesen mindenki szurkol kedden a PICK-nek.Annyira sikerült fejfújni ezt a bajnoki döntősorozatot, hogy lassan azt érzem, hogy a "szurkolók" játszák, és nem a játékosok...ezen kellene elgondolkozni...”
 • 38. pernyi 2008. április 29. 21:18
  „csak egy szurkoló!

  Ebben minden benne volt! Köszönjük!
  Hajrá Szeged!”
 • 37. csak egy szurkoló 2008. április 29. 20:16
  „Kedves Veszprém
  Kár, hogy nem veszed észre a szurkolótársunk által említett halálfélelem kifejezésben a mindenhatónak hitt "Csaba bácsitok" irányában megnyilvánuló gúnyt.
  Egyébként én is ott voltam Veszprémben és rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok európai:
  -nem szidom egyik veszprémi játékos ledérnek hitt felmenőjét sem
  -nem üvöltöm senkinek kórusban, hogy cigányok
  -nem fordítok hátat az ellenfél játékosainak
  Köszönöm szépen, hogy megmutattátok, milyen az európai szurkolás, csak azt felejtettétek el közölni, Európa melyik felére gondoltatok.”
 • 36. angelamelony 2008. április 29. 20:06
  „Veszprém...jujj cö cö cö ;) Ezt azért még én sem hiszem ám el ;) Akkor JÓ estét, jó szurkolást neked ;) Készülj ám te is a fiukkal, árgus szemekkel figyeld ki mikor hibázik az ellenfélnél és ne csüggedj ha "véletlen" nem sikerül ;)
  Galuska:D van egy alig használt biciGlim ha gondolod:D eltolhatjuk veszprémnek ;).
  PiciBú ugyehogyugye?.)))
  Amúgy meg szerintem attól nyugodt lelkiismerettel fognak készülni a veszprém játékosai a KEK-re hogy mi itt irogatunk:D nemhiszem hogy sok vizet zavarnánk, akinek meg nem tetszik ne olvassa a szegedi "brancs" írásait:D:D”
 • 35. N I K I 2008. április 29. 19:17
  „,,A sok tekintetben példátlan szegedi csatát nehéz elfelejteni, hiszen nagyon megviselte a játékosaimat..."- nyilatkozta a Magyarországon csak a kézilabda ,,professzorának" emlegetett szakember.

  -Nevetséges...pont a Vp. játékosokat...NE röhögtes!!!!A Vp. ugyanolyan "példátlan" volt!!!Sőt...a Vp. sportszerüségéről már ne is beszéljünk!!!!
  Ja és "Veszprémnek" üzenem, hogy nem volt a Pick Szeged szurkolóknak halálfélelme!!!!
  HAJRÁ SZEGED!!!!!!!!6.-án NYERÜNK!!!!:):)”
 • 34. pernyi 2008. április 29. 18:56
  „Végre valaki aki a Szeged védelmére kel. Én azt hiszem, hogy a Pick Szeged szurkolói semmivel sem fanatikusabbak mint a Veszprém szurkolói és a Veszprém sem éppen a finom játékáról híres csapat. Tény hogy szombaton jobb volt a Veszprém de egyértelmű volt, hogy a Szeged még védekezni is alig mert az elmúlt hét eseményei után. Kedves Veszprémi szurkolók, reméljük, hogy tényleg a KEK-re szánjátok mostmár az időt és ennek meg is lesz az eredménye! Kívánom, hogy jól szerepeljen a csapatotok, de továbbra is hajrá Pick Szeged!!!”
 • 33. PiciBú 2008. április 29. 18:04
  „-Halálfélelme vol???Annyi rendőr jelenlétében???
  -angelamelony:nekem se jutna eszembe veszprémi oldalakon írogatni”
 • 32. Galuska 2008. április 29. 16:39
  „Így van Alicey!
  Hajrá Veszprém, nyerjétek meg a KEK-et!
  Utána pedig a Szeged nyerje meg a bajnokságot!!!
  Hajrá Pick!!!

  Ui.:

  Én is akarok egy biciGlit!
  :)”
 • 31. Alicey 2008. április 29. 16:06
  „Látom van itt egy-két veszprémi szurkoló is, lesüt a rosszindulat az írásaikból!

  Gondolom ha kikapnak szombat azért is mi leszünk a hibásak?!:-)

  De szorítunk a veszprémnek szombaton, mert nekünk ezt nem nehéz kimondani!
  Hajrá!”
 • 30. Veszprém 2008. április 29. 16:02
  „"Azért még egy: Veszprémben halkan szúrkoltak? Dob, duda, kiabálás és taps nélkül?"

  52 éves nő! Ennyi idős korodra lehetne annyi élettapasztalatod, hogy nem hiszel el mindent, amit az újságírók írnak. Szó nem volt a büntetésetek indoklásában a hangos szurkolásról, segédeszközök használatáról,ez valamelyik nagytudású PR-sotok agyszüleménye.Nyugodtan szurkoljál te is teljes erődből, olyan hangosan, ahogy csak bírsz. Mi is ezt tesszük.

  További jó fortyogást kedves szegediek,mostantól nekünk más dolgunk van: a KEK döntő. Kellemes szúrkálódást,pápá! :)”
 • 29. Veszprém 2008. április 29. 15:52
  „"De egy kérdés: mikor Ti játszotok a Dunaferrel akkor TI szurkolóitok nem hord hetet havat a másik csapatra? ha azt mondod NEM én komolyan fogom magam és biciglivel megyek a vonatnak:)"

  Indulhatsz a biciGliddel a vonat elé :)”
 • 28. repiga 2008. április 29. 15:36
  „Nagyon unalmas az, hogy mindg a Veszprémmel foglalkozik a tisztelt szegedi "brancs." Legalább most kellene egy picit csöndben lenni, és nem a kedélyeket szítani, amikor a másik csapat a szezon legfontosabb meccse előtt áll. Lehetne bennetek legalább egy kis sportszerűség, mert azért az illendő lenne. Mondjuk alapjában az a baj, hogy még nem tudjátok milyen érzés, ha a csapatod EURÓPAI DÖNTŐRE készül! Légyszi legyetek erre tekintettel, nem kell a sok hazugságaitokat egy ilyen fontos meccs előtt is leírkálni mindenféle fórumon. Kösz!”
 • 27. Petike07 2008. április 29. 15:26
  „Kétle, hogy Mocsai ezt hétfőn mondta a sportnak, de ha így van ő tudja mi van a játékosaival!, de a szurkolók már a KEK döntővel foglalkoznak.

  Ezek a kézilabda örömei???”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon Bence lett a legjobb

Az öreg kontinens legjobbjai közé a svéd edző, Per Carlen három magyar tehetséget – Balogh… Tovább olvasom