Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Az álomduó

Amikor én kissrác voltam, sok kedvenc sportolóm volt. Ha fociztam, akkor Nyilasi Tibor voltam, ha kéziztem, akkor Lele Ambrus, ha vízilabdáztam, akkor Gyöngyösi András, ha „hógyepláztunk", akkor Pápai Miklós.
Amikor én kissrác voltam, sok kedvenc sportolóm volt. Ha fociztam, akkor Nyilasi Tibor voltam, ha kéziztem, akkor Lele Ambrus, ha vízilabdáztam, akkor Gyöngyösi András, ha „hógyepláztunk", akkor Pápai Miklós.

Télen – akkor még volt –, ha esett a hó, akkor lementünk a pályánkra, jól lejártuk a havat, elővettük a csehszlovák ütőket, bedobtuk a teniszlabdát, és kiskapura elkezdtünk játszani. Olyan volt, mint egy hokimeccs. A csatársorunkat a Pápai, Leleszi duó alkotta. Próbáltunk mi is olyan gyorsak lenni, mint ők, olyan sok gólt és asszisztot jegyezni, mint a magyar válogatott jégkorongos csatárduója.

Ezek a kis történetek éppen akkor jutottak az eszembe, amikor szombat este hallgattam Pápai Miklóst a Squash Club 20 éves szülinapi buliján. Ha tiniként azt mondják nekem, hogy egyszer találkozhatok a nagy kedvenccel, akit utánoztunk, akkor kiugrok a bőrömből. Pápai Miklós nekünk példakép volt. Tiszteltük, szerettük, felnéztünk rá. Írtam én már erről, hogy ma már nem divat példaképet választani. Pedig Csongrád megye szerencsés helyzetben van, hiszen ennyi világhírű sportoló kevés megyében található, mint nálunk.

Pápai Miklós minden dicséretet megérdemel, hiszen továbbra is a magyar, azon belül a szegedi sportért dolgozik. Egy remek közösséget épített a klubjában, egy összetartó társaságot. Bajnokcsapatot teremtett, a Tisza SE fallabdásait, a nőket és a férfiakat az ország legjobbjai között tartják számon. A fallabdás társaság méltó módon köszöntötte a tulajdonost, aki bizony sokszor a könnyeivel küszködött.

Amikor véget ért Pápai Miklós köszöntője, akkor legszívesebben mentem volna „hógyeplázni", elővenni a jó kis csehszlovák ütőt, elhelyezni a kapukat, és játszani. Közben pedig hangosan ordítani: „Leleszi elmegy a szélen, beteszi, érkezik szélsebesen Pápai, egy lövőcsel, fekszik a kapus, lő! Góóól!" Így ment ez nálunk. Olyanok akartunk lenni, mint ők: jó emberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: veszélyben Nagy László Eb-je

Nem jött rendbe Nagy László térdsérülése, így kétségessé vált a magyar válogatott szegedi származású jobbátlövőjének részvétele a január 12-én kezdődő dániai kézilabda-Európa- bajnokságon. Tovább olvasom