Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Az MKSZ ködösít, Andjelkovics játszhat pénteken

A Magyar Kézilabda Szövetség utólagos állítása szerint Daniel Andjelkovics játszhatott volna a bajnoki finálé negyedik mérkőzésén. A delmagyar.hu birtokába jutott eredeti fax ellent mond az állításnak.
A szövetségben ma délután tárgyalták Daniel Andjelkovics ügyét. A játékost 250 ezer forintos pénzbírságra büntették, ám nem tiltották el, így játszhat a pénteki, mindent eldöntő ötödik mérkőzésen. A finálé negyedik felvonásán piros lapot kapó Valentin Ghionea írásbeli figyelmeztetést kapott. A legsúlyosabb ítélet Herbert Gábor ügyében született: a védekező specialistát két mérkőzésre eltiltották és 400 ezer forintot kell fizetnie a szövetség kasszájába.

Herbert ügyében a Szeged fellebbez, Ghionea büntetését tudomásul veszi, Andjelkovic esetében pedig később dönt, hogy él-e a fellebbezés lehetőségével.

A delmagyar.hu birtokába jutott a szövetség faxon küldött határozatának másolata, amelyen jól látszik, hogy a fax kedden, 16.25-kor érkezett és amelyben az áll, hogy "Nyomatékosan felhívom figyelmét, hogy a Fegyelmi Szabályzat 44.§ értelmében a fegyelmi határozat meghozataláig az értesítés kézhezvételétől kezdődően nem jogosult pályára lépni".

A Szövetség "hozzáértését" jelzi az is, hogy a fax szerint "A fegyelmi eljárás alapja a 2008. május 6-án megrendezett Pick Szeged - MKB Veszprém KC férfi Magyar Kupa Döntő mérkőzés..." a fegyelmi bizottság a május 6-i Magyar Kupa döntő mérkőzésre hivatkozik, csakhogy azt április 20-án rendezték.

Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre!

A Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága a következő közleményt adta ki a honlapján szerdán, a Pick Szeged- MKB Veszprém bajnoki finálé negyedik felvonásának másnapján:

A Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának tájékoztatója

2008. május 20-án Szegeden megrendezésre került a Pick Szeged – MKB Veszprém KC csapatai közötti Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntő 4. mérkőzése. A mérkőzésen a Pick Szegedben nem játszott Andjelkovic Daniel, és több helyről ennek okaként az hangzott el, miszerint az MKSZ Fegyelmi Bizottsága vonta el a sportoló játékjogosultságát. Miután az eset meglehetős vihart kavart, a tények tisztázása céljából szükséges, hogy a közvélemény a valós helyzetről hiteles tájékoztatást kapjon.

Az MKB Veszprém KC 2008. május 19-én tett feljelentést Andjelkovic Daniel-lel szemben, a feljelentés alapjául DVD felvételt mellékelt. A feljelentés alapján a Fegyelmi Bizottság 2008. május 20-án fegyelmi eljárást kezdeményezett nevezett sportolóval szemben, mégpedig úgy, hogy ezen a napon 2008. május 21. napján megtartandó fegyelmi tárgyalásra szóló értesítést juttatott el a Pick Szeged csapata részére. Az értesítés tájékoztatásul faxon és e-mailban megküldésre került, hogy az idő rövidségére való tekintettel a Pick Szeged csapata a fegyelmi tárgyalásra fel tudjon készülni. Az értesítés eredeti példányát a mérkőzésre a Fegyelmi Bizottság elnöke személyesen vitte le.

Az MKSZ Fegyelmi Szabályzata, amelynek lent idézett rendelkezései a Fegyelmi Szabályzat hatálybalépése óta, közel 4 éve hatályban vannak, a következő vonatkozó rendelkezéseket tartalmazza.

„Akivel szemben fegyelmi eljárás indult (…), az eljárásra okot adó sportversenyben az I. fokú fegyelmi határozat meghozataláig nem vehet részt."

„A határidő számításának kezdő napja a számításra okot adó jogi tény bekövetkezését követő nap."

A Pick Szeged tehát 2008. május 20-án kézhez vette (faxon) a fegyelmi eljárás megindításáról szóló értesítést (az eredeti értesítés – amely ugyancsak közel 4 éve ugyanezen formátumban használatos, és amely tartalmát eddig minden esetben megfelelően értelmezték - szabályszerű átvételét egyébként megtagadta), amely alapján az eljárás alá vont Andjelkovic Daniel játékjoga csak az azt követő napon, tehát 2008. május 21-ével kezdődően kerül megvonásra. Ezek tények, nem értelmezési kérdések, ezekről a Fegyelmi Szabályzat fent leírt rendelkezései egyértelműen, és kétséget kizáróan rendelkeznek.

A mérkőzést megelőzően, a kezdési időpont előtt több, mint háromnegyed órával (amikor is a Fegyelmi Bizottság elnöke arról értesült, hogy a Pick Szeged az értesítésben foglaltakat félreértelmezi, és az eljárás alá vont játékost e miatt nem kívánja a mérkőzésre nevezni) a Pick Szeged vezetőit tájékoztatta a hatályos rendelkezések tartalmáról, arról, hogy az eljárás alá vont játékos a szóban forgó mérkőzésen játékjogosultsággal rendelkezik, tehát a mérkőzésre nevezhető, vállalta, hogy mindezt szükség esetén haladéktalanul írásban is megerősíti, ennek ellenére a Pick Szeged vezetősége ragaszkodott eredeti álláspontjához, nevezetesen, hogy a játékost a mérkőzésre nem nevezi.

Mindezek alapján egyértelműen látható, hogy a Pick Szeged vezetősége a félreértelmezhetetlen jogi előírások, és a Fegyelmi Bizottság elnökének határozott tájékoztatása ellenére saját jogkörében eljárva döntött úgy, hogy Andjelkovic Daniel-t a mérkőzésre nem nevezi. A Fegyelmi Bizottság a lehető leghatározottabban kijelenti, hogy nevezett játékos a mérkőzésen játékjogosultsággal rendelkezett, és ezen kétségtelen tényről a Pick Szeged vezetőségét is tájékoztatta.

Budapest, 2008. május 21.

Ifj. Dr. Kersch Ferenc, elnök
MKSZ Fegyelmi Bizottsága

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. B.T. 2008. május 23. 16:16
  „Vlki nem tudja esetleg, h a meccs után lesz vlmi buli?? Ha igen, hol és mikor?”
 • 78. love 2008. május 23. 14:42
  „B.T.!

  Megyek és megnézem az oldalt!
  Szerintem tudják, h velük vagyunk, csak nem szabad, h elveszítsék a fonalat.
  Menni kell előre és játszani és győzni. Nem szabad feladni a meccset. A szurkolók közül sokan itthon kellett maradjanak, nekem is, mert nem kaptam már jegyet, de itthon várjuk a fiúkat és nem nézzük a végeredményt, mert mi a csapatunk a jobb ezt a keddi meccsen számomra 100%-ig bebizonyították.
  Hajrá Szeged!!”
 • 77. B.T. 2008. május 23. 13:11
  „Egyébként, ha esetleg vlkit érdekel, nézze meg a www.kezilabda.com oldalt... ugyanis én már unom, h az idióta veszprémiek mindent ki/meg tudnak magyarázni!!”
 • 76. B.T. 2008. május 23. 11:30
  „Love, hát ez természetes! :) csak nekik is kellene érezniük, h velük vagyunk annak ellenére, h nincs kint 2500 szegedi szurkoló! hajrá fiúk!!”
 • 75. love 2008. május 23. 08:29
  „B.T.!
  Teljesen igazad van!
  De a remény hal meg utoljára. a végéig a Pick Szegednek fogunk szurkolni és kitartunk a csapatunk mellett, ha nyer, ha veszít, akkor is ők a legjobbak a mi szemünkben!”
 • 74. B.T. 2008. május 22. 17:11
  „sajtmester!

  Ha nyer a Szeged, akkor annak nagyon fogunk örülni. Ha kikapnak, nem fogunk búsulni, mert ott a következő év, és akkor majd duplázunk. És ha sportszerű körülmények között nyer a veszprém, akkor azt elfogadjuk, és nem verekszünk, meg osztjuk a másikat. Mint ahogy egyéb fórumokon, oldalakon ezt megtették minden egyes elvesztett meccs után a veszprémi szurkolók!”
 • 73. somebody 2008. május 22. 13:28
  „Megjegyzés és pontosítás: "A határidő számításának kezdő napja az a nap, amikor a számításra okot adó jogi tény bekövetkezett." - Helyes jogászi értelmezés alapján ez a mondat NEM azt jelenti, ahogyan azt az újságcikk értelmezi: A számításra okot adó jogi tény az MK döntőn Daniel Andjelkovic kifogásolt magatartása, nem pedig az eljárás megindításának kezdő napja....

  Hajrá Szeged!”
 • 72. love 2008. május 22. 10:28
  „Sajtmester!

  Tényleg kemény meccs lesz és ha nem nyeri meg a szeged, akkor sem fogunk kétségbe esni, mert akkor majd jövőre. Mindig újra fel kell állni és újra meg kell próbálni. Én ezt vallom és ebben hiszek, h van esély és a remény fog utoljára meghalni!
  A politikai kérdésben nem tudok reagálni, mert nagyon nem érdekel az egész, mert nem láttom értelmét a kézilabdába is belekeverni. Ennek a sportról kellene szólnia.
  Jó lenne, ha nem így dölne el a bajnokság, hanem a pályán és látnánk egy jó és kemény meccset.
  A szurkolókról pedig csak annyit, h nekik is úgy kellene viselkedniük egymással, mint ahogy a Worrick tette ezt meg, ezen a fórumon. Büszkék lehettek rá. Mindenkinek így kellene viselkedni egymással.
  sok sikert a tényleges bajnoksághoz, ami a kézilabdáról szól.”
 • 71. sajtmester 2008. május 22. 10:14
  „love!

  Az biztos, hogy nagyon kemény meccs előtt álltok. Ezért kell nagyon jól játszanotok ahhoz, hogy egy góllal nyerjetek. Sok sikert hozzá!
  Mindkét oldalon mások a tények, mindkét oldalon van igazság és hülyeség az állítólagos tényekben.
  Arra egyébként mindig is kíváncsi voltam, hogy a Fideszes szegedi szurkoló a veszprémi fideszest, vagy a szegedi mszp-st fikázza-e jobban. Ez nem politikai kérdés volt természetesen, csak tényleg nagyon foglalkoztat, bár általában Újpest - Fradi ellentétnél gondolkozom ezen.”
 • 70. love 2008. május 22. 09:58
  „Nem temetjük a szegedet és mi már fejben megnyertük a meccset!
  Csak az előző meccset mondtuk, h ha ez fog menni vp-ben is, akkor nagyon kemény meccs előtt állunk!
  Mi a tényeket közöltük veletek, de még ezt sem látjátok. A MKSZ teljesen behódolt a vp-nek, mivel ti adjátok nekik a fizetést és félnek más döntést hozni, mint amit a vp vezetése diktál nekik.”
 • 69. sajtmester 2008. május 22. 09:28
  „love!

  Azt áruljátok már el, hogy miért temetitek a Szegedet a mérkőzés vége előtt? Ha a legendás kapusotok kevés gólt kap, akkor simán nyerhettek. Tessék magabiztosabbnak lenni és nem az MKSZ-re hárítani azt, ami még meg sem történt. Ez a magyar futballistákra jellemző, hogy megmagyarázzák a vereséget a meccs előtt.
  Kívánom, hogy a következő BL döntő Szeged-Veszprém legyen.”
 • 68. angelamelony 2008. május 22. 08:57
  „Olvassátok el a Nemzeti Sportot...No és a Délvilágban is egész oldalas cikk van. Az az érdekes hogy az MKSZ a szegedi vezetőkre hárítja a felelősséget,hogy félre értelmezték a fax-ot.Tehát megint "MI" vagyunk a hülyék mert nem tudunk értelmezni egy fax-ot sem...De ha úgy értelmezzük hogy Deni csak szerdától nem játszhat akkor meg azért vagyunk balkáni abberáltak mert nem "értjük" hogy NEM játszhatott volna...
  Az az érzésem hogy ha azt mondjuk fekete az sem jó,ha azt mondjuk fehér az sem jó...Kérdem én mit TEGYÜNK hogy JÓ legyen?...
  Az viszont tetszett mikor azt nyilatkozták,hogy felutaztatják az egész Pick-es fiúkat hátha időközben kiderül ki ellen tettek még feljelentést...
  Még mindig szánalmasak...

  sajtmester a toleranciáról annyit, hogy kedden volt itt a fórumon egy worrick nevű emberke aki veszprémi szurkoló volt és azthiszem nagyon jól megfért a szegedi szurkolókkal...”
 • 67. love 2008. május 22. 08:46
  „Sajtmester!
  Bocsi elírtam!
  De akkor is az a lényeg, h a Pick a bajnok a szegediek szemében!”
 • 66. Kiss Alexa 2008. május 22. 08:31
  „Kovács Gergely ! Te nem tudod mit beszélsz ! Azt nem mondom, hogy vak vagy, csak azt, hogy HAZUG !!!!!!!!

  A tények tények ! Remélem ha majd valóban a bajnokság igazságos lesz , akkor lesz igzazi rangadó, kézilabdázás !

  Amíg "lefizetitek" a szövetséget nincs miről bezsélni !

  Pénteken látom már, hogy a veszprémi vezetés még 1-2 évre visszamenőleg feljelenti a szegedi játékosokat - még az is lehet, hogy pl. Nagy Lacit is ! miért ne - ja , hogy nem Szegeden van már ? Nem baj ! De volt ! - hogy csúnyán néztek például ! Akkor mindenki kap egy enyhe büntetést mérkőzésről eltiltják az egész csapatot !!!

  Mert amit műveltek már rémálom !

  Gratulálok ha tiszta eszközökkel nyertek, de az már nem az idén lesz !

  Hajrá Szeged ! Hajrá Pick !”
 • 65. csakapick 2008. május 22. 08:12
  „Kedves Love!
  A hadja=hagyja !!!
  Ne haragudj,csak bántotta a szemem és már sokadszor látom a fórumon,természetesen nem mindig tőled.
  Egyébként Hajrá Pick Szeged!!!!!!!!!!! :)”
 • 64. Orcsik S. 2008. május 22. 05:52
  „TITIKE részére üzenem, hogy semmi esetre sem az MKSZ-nél. Valószínű ezt csak egy országos összefogással, akarattal lehet és kell elérni. Mindenki tegyen a saját lehetősége szerint.
  De valóban lehet, hogy nemzetközi fórum elé kell vinni, amit itt művelnek ezek az "urak". Alkalmatlanságukat, szándékosságukat százszorosan bizonyították. Egy biztos, hogy nem türhető tovább amit tesznek. Szégyene az egész országunknak.”
 • 63. balazs_88 2008. május 22. 00:43
  „Satjmester!
  Köszönjük Emese, leülhetsz, egyes.”
 • 62. sajtmester 2008. május 22. 00:03
  „kontra!
  Miből gondolod, hogy veszprémi vagyok? Lehet, hogy csak objektív. Egyébként nagyon szeretek Szegedre járni. Többen pedig lehetnének kicsit toleránsabbak azokkal, akikkel nincsenek azonos véleményen.

  Apa Szabi!
  Lehet, hogy én sem mennék Szegedre, ha MKSZ vezető lennék. ha Ott van 3 ezer ember, abból 2500 helyben kibelezne, ha tehetné.

  love!
  A szótő nem had, hanem hagy, tehát nem úgy írjuk, hogy hadja.”
 • 61. Apa Szabi 2008. május 21. 22:59
  „A Fair Play szellemében kérdezem, hogy a Magyar Kézilabda Szövetségnek ennyire szűkös a kerete, hogy csak az MKB Veszprém fontosabb meccseit tudják látogatni rendszerességgel, pedig máshova is szívesen hívták és várták Őket, de arra hivatkoztak, hogy más irányú elfoglaltságok miatt nem tudnak élni a felkínált meghívással. Úgy látszik, hogy ilyen sokat jelentene néha-néha az a plusz 49 km és az a plusz 24 perc! Budapest-Veszprém autóval a távolság 121 km, menetidő minimum 1 óra 13 perc. Budapest-Szeged autóval a távolság 170 km, menetidő minimum 1 óra 37 perc. Biztos egészségesebb a friss bakonyi levegő, mint az alföldi porfelhő!
  Nem lehetne eltiltani és komoly pénzbüntetésre ítélni a MKSZ-t? És ezt a pénzt nemes célra fordítani, például az utánpótlás-nevelésre, vagy esetleg a bakonyi guru megvédésére haláfélelem ellen?
  Mikor lesz már hajnalhasadás a bakonyalján?

  A Fair Play szellemében kérném a Magyar Kézilabda Szövetséget, hogy a bajnokság menete alatt ne cserélgesse, variálja a dátumokat, időpontokat, a versenykiírást egyes csapatok kedvéért, szája íze szerint. Vagy ha indokolt és ezt mégis megteszik, vagy valamiért meg kell tenniük, tegyék, és ne mérlegeljenek akkor sem, ha ezt egy másik csapat is kérni próbálja. Vagy mindenkinek, vagy senkinek sem! Vagy talán csak egy édes gyermeke van a Magyar Kézilabda Szövetségnek? Szerintem a magyar kézilabdázás és a válogatott érdekeit kellene szem előtt tartani, nem pedig az önös, önző érdekeket. Úgy látszik, hogy a mostohagyermekeknek csak pusztába kiáltott szavaik vannak. Hát igen, messze van a főváros!
  Hajrá Fiúk! Hajrá Pick!”
 • 60. szegedifiú 2008. május 21. 22:21
  „IMÁDLAK JANICS NATASA!
  Hajrá Pick Szeged!”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Katalin elhagyta Fábiánnét

Kovács Katalin tizánhárom esztendő közös munka után elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint. Az… Tovább olvasom