Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Bajusz Sándor: a nagy szegedi kedvenc

Bajusz Sándor lett az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdása szavazáson minden idők legjobb balátlövője. A vajdasági származású játékos mind a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend a szurkolók körében. A Pick Szegedben 12 és fél év idényt húzott le, jelenleg is NB I-ben, a Kecskemét csapatában szerepel. Bajusz Sándorral beszélgettünk.
– Minden idők legjobb balátlövőjének választották lapunk és a Pick Szeged voksolásán, az elmúlt 50 év legjobb szavazásán. Hogyan fogadta a hírt?
– Büszkeséggel tölt el, hiszen a drukkerek, a szakemberek szavaztak. Ez elismerés, komoly rang. A játékomat értékelték, azt, hogy mindig mindent megtettem a győzelemért. Számomra nem volt elveszett meccs, talán ennek is köszönhettem, hogy szerettek, kedveltek a drukkerek.

– Bárhol játszott, játszik, mindig kedvencnek számított. Minek köszönhető ez?
– Minden csapatomban kiváló kapcsolatot ápoltam a szurkolókkal. Soha sem volt teher velük beszélgetni, mindig meghallgattam őket, válaszoltam a kérdésekre. Volt olyan, hogy feleségem, Daniella leküldött a meccs másnapján fél kiló kenyérért, én pedig két óra múlva értem haza. Mindenki megállított, a boltban mesélnem kellett, kérdeztek, válaszoltam.

Bajusz és családja otthon érzi magát a Tisza- parti városban.
Bajusz és családja otthon érzi magát a Tisza- parti városban.
Fotó: DM/DV 

– Tanítani való magatartás!
– Ez belőlem jön!

– Hogy van a családja?
– Szeretünk Szegeden, már mindannyiunknak ez az otthona. Feleségemmel 1992-ben ismerkedtem meg Zrenjaninban, akkor ott játszottam. Ő eszéki lány volt, a nagynénjénél volt, és kijött egy meccsre. A lányom, Sara 16 éves, a Ságvári-gimnáziumban biológia–kémia–fizika szakra jár. Bruno fiam 10 éves, a Juhász Gyula gyakorló általános iskolába jár, kézilabdázik a Pickben, ügyeskedik. 1994-ben volt az esküvőm, emlékszem, a Pick Szeged teljes csapattal és vezetéssel ott volt Adán, különbusszal érkeztek a lagziba. Rég volt, de szép volt.

– Tizenkét és fél szezont húzott le a Pickben. Hogy emlékszik vissza erre?
– Csodálattal. Megérte Szegedre igazolnom, volt, hogy más csapatba távoztam, de szép, és eredményes időszakot töltöttem el. Bajnok és kupagyőztes lettem. Pedig először úgy volt, hogy Nyíregyházán játszom, csak ott gondok akadtak, így kerültem a Pickbe. Jó döntés volt.

– Még mindig játszik. Jól, az ősszel is több emlékezetes meccse volt. Meddig még?
– Addig, ameddig élvezem a kézilabdát. És még élvezem. Talán ennek is köszönhetem, hogy sikereket értem el, a szurkolók mindig szerettek, mert a játék iránt én is szeretettel fordultam, fordulok mind a mai napig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2011: volt képünk hozzá

Volt képünk hozzá, azaz 2011-ben is fotókkal számoltunk be Csongrád megye sporteseményeiről. A sok dicsőséges és örömteli pillanat között akadt néhány humoros is. Tovább olvasom