Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Bakai Csaba a CSLSZ elnöke

Hétfőn 15 órakor kezdődött a Csongrád Megyei Labdaraúgó-szövetség taggyűlése a szegedi Közép fasoron lévő intézményben, amelynek legfontosabb napirendi pontja - az ötéves mandátum lejárta után - a elnök megválasztása volt.

Hétfőn tartotta éves taggyűlését a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség. A szegedi Közép fasori székházban rendezett összejövetel legfontosabb napirendi pontja az ötéves mandátum lejárta miatt az elnök megválasztása volt. Az eddigi elnököt, dr. Talpai Jánost végül legyőzte kihívója, Bakai Csaba.

Bakai Csaba–dr. Talpai János 31:12. A végeredmény – amely a klubok küldötteinek második szavazása után alakult ki, mivel elsőre egy érvénytelen szavazat mellett a 28:14-es Bakai-siker nem jelentett még kétharmados többséget – sima győzelmet sejtet. A kihívó a számok szerint alaposan felülmúlta elődjét, a megyei labdarúgó-szövetség elnökeként tíz évig dolgozó szakembert.

CSLSZ-elnököt választottak. Fotó: Veréb Simon (galéria)

A taggyűlésen egyértelműen látszott, mindkét jelöltnek fontos a pozíció. Az egyik szerette volna megtartani, a másik vágyott rá. A negyvenhat jogosult klubból Apátfalva nem tudott küldöttet delegálni, Csanytelek nem képviselte magát, Csengele pedig rendezetlen tagdíj miatt nem élhetett szavazati jogával (Kun-Szabó Tibor azonnal jelezte, bármilyen eredmény is születik, megtámadja a taggyűlés határozatát), így negyvenhárom klub döntött az elnök személyéről.

Nyáron kivonul

Dr. Talpai János így kommentálta a történteket: – Ez már nem a sportról, a futballról szól, és ebben nem is akarok részt venni. Szép tíz év volt, de eldöntöttem, nyárig még maradok az MLSZ amatőr bizottságának alelnöke és szövetségi ellenőr, majd befejezem, és kivonulok a labdarúgásból.

A jegyzőkönyv vezetőiben, hitelesítőiben is történtek változások az előzetes jelöltek személyét illetően, majd a napirendi pontoknál jött az igazi svédcsavar: a sándorfalvi Szekeres Károly előterjesztése után az előzetesen  ötödiknek és hatodiknak jelölt pontok előrekerültek az első és második helyre: azonnal jöhetett az elnök és az elnökség választása. A beszámolók így hátrébb sorolódtak, később pedig – mivel a 2009-es pénzügyi összefoglalót nem fogadta el a taggyűlés – el is maradtak. Dr. Talpai ekkor jelezte: ő ezt a taggyűlési döntést nem fogadja el, majd miután kiderült, ki nyert, elköszönt, és távozott a helyszínről. A kialakult helyzet közepette Algyő polgármestere, dr. Piri József is felállt, lemondott elnökségitag-jelöltségéről (így tett a tápéi Molnár János és az UTC-s Gidai Sándor is), és ő is elhagyta a nagytermet, majd az épületet.

A folytatásban már egyszerűen és minden az új stáb reményei szerint alakult: az elnökségbe Bakai előzetesen kijelölt csapata (Orosházi László, Sahin-Tóth Dezső, dr. Hevesi Tamás, Molnár Róbert, dr. Duray Péter, Szekeres, Kolozsvári János, Török Zsolt) került, dr. Bene Tamás a felügyelőbizottság (feb) elnöke, Grünwald Vilmos és Tárkány Zsolt pedig a feb tagja lett.

A számok tekintetében kijelenthető: Bakai az elmúlt hónapok kampányában jól mozgósított. A többségtől  öt évre megkapta ő és csapata a bizalmat. – Új fejezet, új világ, ezzel együtt felemelkedés kezdődhet a megye labdarúgásában. Óriási bizalmat kaptunk, ígérem, nem élünk vissza vele – mondta végül Bakai.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. josibarat 2010. február 21. 20:27
  „Ha változást akar az új elnök akkor eltávolítja a főtitkárt, ha pedig nem akkor marad minden a régiben!!!
  Amennyiben marad a főtitkár akkor teljesen mindegy, hogy ki az elnök, mert a főtitkár osztja a lapokat!!!
  Legalábbis az előző elnökség alatt így volt!!!
  Bízom benne, hogy a Bakai kitakarítja a szövetséget!!! Remélem fellendül a Csongrád megyei foci!!”
 • 63. $exgod 2010. február 20. 21:00
  „Kormányost, el kell távolítani, ez nem vitás. Ki kell söpörni a szemetet!”
 • 62. barok 2010. február 20. 16:39
  „Ezen mostmár felesleges polemizálni hogy ki vagy kik nem alkalmatlanok vagy alkalmassak a vezetésre.A megválasztottaknak kell bizonyitani hogy a választók jó helyre tették a voksukat.Egyet azért ajánlok hogy megfogadjanak.A diktatórikus vezetés nem vezet jóra.A kivülmaradottakat nem szabad figyelmen kivül hagyni mert utánpótlás létszámában nagyon erőssek.Ne felejtsük el hogy Bakaiék a megyei foci felemelkedését igérték.Ez pedig az utánpótlás nélkül nem megy.Ezért a Tisza Volán és a Vásárhelyt vegyék be a munkába.A főtitkári posztal kapcsolatban:Jelenleg Kormányos Gábornál nincs alkalmasabb ember erre a posztra.Az ilyen önként jelentkezők mint Nógrádi illetve ahogy hallom Kozma Zoli alkalmatlanok erre a posztra.Hajrá CSONGRÁD megyei foci .”
 • 61. $exgod 2010. február 20. 08:38
  „Úgyis kiderül, mennyire gerincesek az (újak), nem? Addig+, úgyis az lesz, amit ők +szavaznak!
  Hajrá AC Milan”
 • 60. murphyka 2010. február 19. 21:11
  „Kedves Nógrádi!Örülök hogy vidám perceket okoztam neked. Csak az a kérdés ki nevet a végén.”
 • 59. NógrádiT 2010. február 19. 20:21
  „Vicces fiú vagy murphyke,!,meg hazudozó is !

  HAJRÁ FOCI !”
 • 58. NógrádiT 2010. február 19. 20:21
  „Vicces fiú vagy murphyke,!,meg hazudozó is !

  HAJRÁ FOCI !”
 • 57. murphyka 2010. február 19. 19:27
  „A főtitkári poszt annyira összetett és szerteágazó, kapcsolatokra épülő, hogy ebbe csak bele lehet bukni.Ezen a poszton dolgozni is kell és nem is keveset.Arra meg nagyon kíváncsi vagyok, hogy jól kvalifikált, elismert szakemberek/Orosházi,Sahin Dezső,Kolozsvári/miért
  hagyják magukat befolyásolni egy sándorfalvi kocsmáros által?Hmm?”
 • 56. josibarat 2010. február 19. 18:42
  „Tényleg vicces, hogy a régi tanítsa be az új főtitkárt!!
  Ilyen is csak nálunk Magyarországon fordulhat elő!!!
  Hogyan pályázhat valaki, ha azt se tudja, hogy mire pályázik!!!
  Tényleg vicces ez az egész!!”
 • 55. $exgod 2010. február 19. 15:50
  „A főtitkár úrnak üzenem, hogy ha még az országban van akkor nagyon gyorsan húzza el a csíkot, mert ki lesz tömve mint medve!!!!”
 • 54. murphyka 2010. február 19. 11:42
  „josibaratnak igaza van. Nógrádi pályázik a főtitkári posztra.De fogalma sincs mit kell tennie, mert megkérte a régi főtitkárt, hogy tanítsa be!!!No comment.”
 • 53. josibarat 2010. február 18. 18:15
  „A CSLSZ-t eddig sem az elnök irányította hanem a főtitkár!!! Vele mi lesz??
  Remélem tudja valaki a választ!!!”
 • 52. NógrádiT 2010. február 17. 23:15
  „Kedves ráérő !

  Nincs semmi ellentmondás,a titkos szavazások sorrendben:
  -elnök 1 forduló
  - elnök 2 forduló
  -8 fő elnökség
  -felügyelő bizottsági tagok/ezzel végződött 19h 30 kor a szavazás/”
 • 51. ráérő 2010. február 17. 19:12
  „.."a szavazási procedúra 15 órától 19.30-ig tartott. " Mádi cikke a DM-ben 17.43...vagy már ebéd után megirta.?”
 • 50. nézmá 2010. február 17. 18:48
  „én csak azt láttam,hogy bakai tudta az szmsz-t a levezető elnök és talpai meg nem!”
 • 49. sportszerető 2010. február 17. 17:04
  „Nógrádinak! Nem kell itt mellébeszélned, az egész közgyűlést már az elejétől fogva átszerveztétek, hogy biztos legyen a győzelmetek. Szerintem e nélkűl is nyertetek volna, semmi szükség nem volt a változtatásokra. Igy győztesen de erkölcstelenül jöttetek ki az egészből. Remélem nem ez fogja jellemezni munkátokat. Még egy Bakai a megválasztásáig úgy viselkedett mint egy kis gyerek aki még nem kapta meg a újabb játékszerét. Nekem nagy csalódás volt a viselkedése, egy bölcs elnökjelölt nem megy bele minden piti vitába, határozott, bölcs és tudja mit akar. De őt csak egy dolog érdekelte hogy, Ő legyen biztosan az elnök. Szerintem Talpainak esélyt sem adott a tisztességes elköszönésre a csapatoktól, biztos voltak hibái, de ez méltatlan volt ahogy el kellett köszönnie. Sok sikert Bakainak, de szerintem sok jó érzésű embernek megváltozott a véleménye róla, de nem pozitív irányba. Üdv. mindenkinek aki még hisz a megyei fellendülésben!”
 • 48. ultra 2010. február 17. 11:23
  „Szép volt Nógrádi Tibi!”
 • 47. lila 2010. február 17. 08:48
  „46NógrádiT.. Végre egy értelmes nyilatkozat, sokakkal ellentétben!”
 • 46. NógrádiT 2010. február 17. 08:41
  „Elsősorban Millerlitének válaszolok, és nem a szubjektív dolgokra csak a valótlan állításaira azaz valótlanságaira.
  1., Az ülésen senkit sem aláztak meg, a szavazási procedúra 15 órától 19.30-ig tartott. Könnyen belátható, ha egy négy és fél órás szavazási procedúra előtt még 3-4 napirendi pontot megtárgyalnak "szétbeszélve" azokat a szavazásra már könnyen határozat képtelen lesz a közgyűlés és megy továbbra a csontrágás 30 napig.
  A többségnek az akarata a napirendi pontok sorrendjének a megváltoztatása volt, a közgyűlés megszavazta azt, a demokrácia így működik.
  2., A nyílt szavazási részben a megyei közgyűlés által pénzzel támogatott csapatok nagy része Talpai elnök Úr előterjesztéseit támogatta.
  3., Az új elnökség általam ismert elképzelése szerint kiemelt helyen fog szerepelni a megyei utánpótlás képzés és erre a Tisza Volán, Vásárhely, Makó szakembereit megfelelő feladatokra és funkciókra kérik fel.
  4., A Csongrád megyei labdarúgásban jelenleg szinte semmi pénz nincs munka viszont tengernyi, aki segíteni akar mindenkinek jut kellő minőségű feladat munkából - vagy aki tud - pénz szerzésből egyaránt.
  HAJRÁ CSONGRÁD MEGYEI FOCI! HAJRÁ SZEGEDI FOCI!”
 • 45. nézmá 2010. február 16. 22:23
  „barok <moderálva> úgy látom,hogy nem tudsz veszíteni!
  én is ott voltam.a cslsz egyik admin hölgye volt az egyik jegyzőkönyvvezető.
  a levezető elnök össze -vissza beszélt.
  titkos szavazókat nem lehet fenyegetni mert a szobába egyenként bemenve szavaztak.
  a szavazatszámláló bizottság elnökét talpaiék javasolták oda, tehát volt benne emberük és az ráadásul ügyész.
  a fenyegetésekre akinek van bizonyítékja akkor fel kell jelenteni őket,ha nincs akkor ne hazudozzatok.”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazát váltó sportolók

Janics Natasa, Carlos Perez vagy Li Bin példája is mutatja: nem csak a Kárpát-medence szülöttei hajthatnak a piros-fehér-zöld lobogó dicsőségéért. Tovább olvasom