Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Beleonnal erősítettek a Szentesi Öregfiúk

Vízilabda - Aki olyan szinten szereti a férfi vízilabdát, hogy akár még az OB II meccseire is kimegy, ismerős arcot fedezhet fel a Szentesi Öregfiúk (Szörf) találkozóit figyelve. Az illető nem más, mint Beleon Zsolt, aki többek között a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségének is tagja.
Beleon Zsolt négy éven át (2004 májusától 2008 augusztusáig) töltötte be a Szentesi VK-ban az elnöki tisztséget. A megtisztelő, ám felelősségteljes megbízatás a civil foglalkozással kiegészítve teljes embert kívánt, mellette nem fért bele az örök szerelemnek, szenvedélynek, a pólónak az űzése. Ennek immár vége.

– Január óta tréningezem ismét, és már túl vagyok az első bajnokin is – dicsekedett a 43 éves egykori kiválóság. – Hatalmas formáról egyelőre még nem beszélnék, maradjunk annyiban, hogy jólesett a mozgás, jó volt ismét tétmeccset vívni, jó volt olyan, korosztályombeli nagy nevek ellen játszani, mint például Zantleitner.

A volt klubelnöknek aktív pályafutása elején szép jövőt jósoltak a szakemberek. Tizennyolc évesen, 1983-ban tagja volt az ifjúsági Európa-bajnokságot nyert magyar válogatottnak, az OB I-ben pedig 1984-től 1991-ig szerepelt. Az élvonalbeli karrierje a Szentesi Vízműben kezdődött, onnan a Bp. Honvédba vezetett az útja, az utolsó csapata pedig a Szeged volt.

Beleon Zsolt sokadvirágzását éli. Fotó: Vidovics Ferenc
Beleon Zsolt sokadvirágzását éli.
Fotó: Vidovics Ferenc

– Huszonhat esztendősen úgy döntöttem, elég volt, visszavonultam. Sokáig kedvem sem volt megint vízbe menni, meghagytam a szenvedést másoknak. Aztán megint elkezdtem játszogatni a Szentes Öregfiúk csapatában, amellyel például az 1999-es müncheni nemzetközi viadalon a +35 évesek között a negyedik helyen végeztünk. Viccesen fogalmazva, a dobogóról való lemaradás kedvemet szegte, megint leálltam. Idén januárig bírtam póló nélkül, azóta egykori mesterem, dr. Tóth Gyula szakértő tanácsait megfogadva készülök az élvonalbeli női csapat egynéhány délelőtti edzésén. Hogy meddig tart a kitartásom? Jól érzem magam a bőrömben, pólózni meg mindig szerettem, úgyhogy remélem, még sokáig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szeviép-Szeged levele Szabó Györgynek

Kosárlabda - A Szeviép-Szeged tegnap levélben juttatta el álláspontját a játékvezetői bizottság… Tovább olvasom