Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Bryson McKenzie a Szedeáké

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák véglegesítette az amerikai Bryson McKenzie szerződését, így ebben a szezonban a 210 centiméter magas center Szegeden játszik majd.
Bár még egy nap hátra volt a próbajátékából, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák már ma véglegesítette az amerikai Bryson McKenzie szerződését, így ebben a szezonban a 210 centiméter magas center Szegeden játszik majd – jelentette be a csapat a felújított újszegedi Hintaló Csárdában tartott sajtótájékoztatóján.

McKenzie elmondta, remekül érzi magát a megyeszékhelyen, és mivel elégedett volt a csapat múlt heti edzőmeccsein mutatott játékával, már alig várja a bajnokság rajtját.

Nem csak a játékossal, de két további támogatóval is erősödött a Szedeák csapata: a sajtótájékoztatónak helyet adó Hintaló Csárda társtulajdonosa, Veszelovszki Béla mellett Gellért Ákos, a Naturtex Kft. első embere is újra a csapat mellé állt. A Naturtex Kft. korábban névadó szponzorként segítette a Szedeákot, a klub velük együtt jutott fel először az A csoportba.

- A Szedeáknál régen és most is olyan társaság alakult ki, amely vonzza az embereket a meccsekre, egy olyan baráti, intelligens közeg, amely mellé szívesen állt oda ismét a cégünk – mondta Gellért Ákos.

Gellért Ákos és a Naturtex Kft. ismét a férfi kosárlabda mögé állt. Fotó: Karnok Csaba
Gellért Ákos és a Naturtex Kft. ismét a férfi kosárlabda mögé állt.
Fotó: Karnok Csaba

A sajtótájékoztatón Kardos Péter, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák elnöke egy felajánlást is közzé tett.

- Végeztünk egy felmérést, miszerint Szegeden iskolai keretek között a diákok öt százaléka sportol rendszeresen, a középiskolákban pedig még ennél is rosszabb az arány, miközben Hódmezővásárhelyen például ennek a négyszeresét mutatták a mérések. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a Szedeák átveszi az U11-es és U12-es korosztály területi fordulójának szervezését, amelyben a csapat összes bázisiskolája térítés nélkül vehet majd részt. Emellett az A csoportos csapat összes hazai meccsére ingyenesen mehetnek majd be a szegedi intézmények, így az általános iskolák, középiskolák és az egyetem diákjai is, ezzel ösztökélve a fiatalokat a mozgásra. Reméljük, ehhez a felajánláshoz több szegedi egyesület is csatlakozik majd – mondta az elnök.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák felhívása
Az iskolai keretek között működő tömegsport Magyarországon gyakorlatilag megszűnt, az egyesületek ezt az űrt – miden erőfeszítésük ellenére – nem tudják betölteni. Meggyőződésünk szerint a diáksport tömegesítése legalább annyira pedagógiai feladat is, mint a jövő sikeres magyar élsportjának záloga.

Az iskolai diákolimpiai részvételi adatok bizonyítják, hogy Szeged a gyenge magyar mezőny leghátulján kullog. Minden döntéshozónak megvan a saját felelőssége és szerepe abban, hogy itt tartunk, s közös felelősségünk, hogy változtassunk ezen a helyzeten. A SZEDEÁK vezetősége ezért úgy döntött, átveszi az U11 és U12 korosztályban a magyar bajnokság területi fordulóinak szervezését, és minden, az egyesülettel bázisiskolai kapcsolatban álló szegedi általános iskola részére lehetővé teszi a versenyeken történő ingyenes részvételt. Ezen túlmenően minden szegedi oktatási intézményben tanuló diák a 2010/11. évi bajnoki évadban ingyen látogathatja az NBI A csoportos férfi kosárlabda csapat hazai mérkőzéseit.

Hiszünk abban, hogy bármely sportágban a magas színvonalú, izgalmas mérkőzések élőben történő megtekintése olyan motiváló élmény lehet a fiataloknak, melynek hatására egyre többen kezdenek el sportolni. Ez az, amit mi jelenleg tehetünk a helyzet jobbításáért, s mindezek alapján felkérjük a szegedi élsportban tevékenykedő egyesületeket is, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz, s tegyék lehetővé a szegedi diákok ingyenes belépését a rendezvényeikre.

Olvasóink írták

 • 3. bj029 2010. szeptember 21. 17:23
  „2. bj030 2010.09.17. 19:52
  Ki az a Csabi homokzsák?”
 • 2. bj030 2010. szeptember 17. 19:52
  „Előkerültél, Csabi? Már nagyon hiányoztál, Csabi.”
 • 1. bj029 2010. szeptember 17. 16:32
  „És ha még 1,5 méternél messzebbről is veszélyes lenne...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boksz-vb: Kovács a négy között

A szegedi Kovács Mária, valamint Némedi-Varga Csilla és Nagy Tímea bejutott az elődöntőbe, így már… Tovább olvasom