Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Dobos Ildikó: ünnep, majd rangadó

Szegeden tölti a karácsonyt a korábbi válogatott röplabdázó, a még mindig aktív Dobos Ildikó. A Londonban élő és játszó sportoló párjával és gyermekeivel az ünnepekre mindig hazautazik, és családi körben tölti a szentestét.
Bár a család egy ideje Londonban él, Dobos Ildikóék számára a karácsony csak Szegeden lehet az igazi. A kiváló röplabdás, az egykori szegedi kedvenc párjával, Tamással, valamint kisfiával, a 4 éves Jakabbal él az angol fővárosban, lánya, a 22 éves Tóth Luca az idei tanévtől a Newcastle-i North- umbria Universityn tanul sportösztöndíjjal. Hiába azonban a távolság, a nagy ünnepekre mindig hazautaznak.

– A karácsony és a húsvét szent dolog, ilyenkor mindig Szegedre jövünk, hogy a családdal, a nagyszülőkkel ünnepeljünk – mondta a 44 éves Dobos Ildikó.

Ildikó, párja, Tamás, valamint fia, Jakab tömegközlekedni Londonban is szeret, karácsonyozni viszont csak Szegeden.  Fotó: DM/DV
Ildikó, párja, Tamás, valamint fia, Jakab tömegközlekedni Londonban is szeret, karácsonyozni viszont csak Szegeden. Fotó: DM/DV

Angliában egészen mások a szokások, az viszont nem különbözik, hogy már novembertől elkezd minden karácsonyi díszekkel megtelni. – Londonban az Oxford Streetet hatalmas ünnepi világítás díszíti, ezt minden évben egy híresség kapcsolja fel nagy médiafelhajtás mellett. A karácsonyfát már hetekkel az ünnep előtt felállítják, és a szenteste sem olyan, mint nálunk. Inkább 25-én kezdődik az ünnep egy családi ebéddel, vacsorával, ám nem otthon, hanem jellemzően étteremben fogyasztják ezt el. 26-a a Boxing Day, azaz az ajándékozás napja, ekkor hozza az angolok számára a Télapó a meglepetéseket – avat be az angliai szokásokba.

Luca büszkesége

Tóth Luca édesapja az a Tóth Géza, aki a Szegedi Volán és a Tisza Volán kézilabdacsapatának egykori rettegett balátlövője volt, és aki tragikusan fiatalon, 2004-ben 42 évesen hunyt el. Nemrég lapunk szavazásán minden idők harmadik legjobb szegedi balátlövőjének választották. – Sosem láttam aput játszani. Sokat jelent nekem, hogy beválasztották a legjobbak közé. Örülök és köszönöm, hogy elismerik a munkáját – írta a delmagyar.hu-n a 22 éves lány.

Ők viszont hagyományosan ünnepelnek, a 24-e a faállításról, ajándékozásról szól. – A szüleink jönnek hozzánk vacsorára, majd másnap a bővebb család gyűlik össze.
A szokásos menü lesz: halászlé, bejgli, és természetesen mákos guba, mert a mákot imádjuk. Luca kisebb korában sem volt jellemző, hogy röplabdát vagy sportcipőt kapott volna, most is más jellegű ajándékkal készülök a gyerekeknek– mondta.

Karácsony után Luca visszautazik Newcastle-be, ugyanis az iskola és a munka mellett egy étteremben diákmunkásként dolgozik. Ildikóék január 4-én ülnek ismét repülőre, és meg sem állnak Londonig. Ha addig nem, január 14-én biztosan találkoznak Lucával.

– Rangadó lesz a Super 8-ban, a legmagasabb angol női röplabdaligában: csapatom, a Polonia IMKA London a Lucával felálló Team North- umbriát fogadja. Listavezetők vagyunk, lányomék a harmadikok, úgyhogy biztosan kemény meccs lesz – mondta Dobos Ildikó, aki korábban szerepelt egy csapatban is Lucával Kecskeméten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kellemetlen meglepetés: Szedeák-Pécs 80-90

Kisebb meglepetésre kikapott a Szedeák kosárlabdacsapata a Pécstől az évzáró hazai meccsén. Tovább olvasom